• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Btw, tvorba rozhrani autodraha x lego byla docela boj...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Hm, zrovna nedavno jsem se zblaznil (ani zhulit jsem se nemusel, mam to od tohohletoho... od prirody) a postavil auticko z lega na autodrahu. Nemam motorek, takze musel poslouzit harddiskovej. (nebo byl z cdromky? hmmm...) Jezdilo, zatacelo, i krizenou drahu to ustalo, nicmene pak se mi zmineny motorek spalil. (nominalne je snad na 1.5 nebo 3V, ja do toho kvuli vykonu cpal 12). Takze ted smutne koukam :)
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    CZUPA: Právě to je ten Mindstorm. Dá se to přes speciální motorkosoučástku napojit na comp a přes infrared tomu poslat vlastnoručně napsanej program pro vlastnoručně postavenýho robota / vozidlo / cokoliv / cokoliv!! CHCI! CHCI!!!
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    a jeste si pamatuju, ze jsme meli jednou na zakladce na zkousku nejaky specialni lego, kde byly motory a senzory a sli tam stavet opravdovy pres pocitac rizeny roboti, nevite nekdo, jestli se to prodava?
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    jeee, klub o legu! na tomhle jsem vyrostl, rodice to koupili v tuzaci, ale dokud jsem byl maly, hrali si s tim oni (a prede mnou to schovavali, abych to nezbastil, architekti zparchanteli). Pak jsem si cele mladi nehral skoro s nicim jinym, mel jsem toho hafo, koncil jsem u Techniku, ktery jsem asi pred rokem zhuleny vytahl a kutil si slozite stroje

    co je Mindstorm? v tech novych radach se uz nevyznam. IMHO to neni, co byvalo, ty nove kostky uz nejsou tolik univerzalni (videl jsem jakesi rady, barbiny a roboty, kteri podle me jdou max kombinovat, ale nejde z nich nic postavit) , vyrabeji to v moc barvach, je to takove preplacane, i ty figurky maj takovej fuck face
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    AXTHEB: Nad tím Mindstormem jsem tam taky tuhle slintal asi půl hodiny, až musela přijít uklizečka s mopem. :) Doufám že se to třeba náhle radikálně zlevní pod Kč 2000,- ... no tak asi ne, no.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak sem se byl podivat ve sparkysu. Maj tam lego mindstorms, nemate nekdo zbytecnych 10 tisic? Nebo aspon znameho v nemecku, s nakupem pres nemecko by to vyslo asi na osmicku...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ja som mal leogo technik, bol tam aj diferencial. bola to bugina; odpruzene (teraz neviem ci len zadne alebo vsetky) kolesa; predne zatacatelne aj s volantom, 4 piesty, ktore sa hybali + dake vrtulky, nastavitelne sedadla (dopredu - dozadu a sklapacie opierky).
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    AXTHEB: Tak special dílek pro diferenciál jsem neměl, sám jsem si ho musel sestavit :)

    Hledal jsem na netu a vypadá to, že všichni používaj pro dif. stejný kolečka.. např. http://www.mastincrosbie.com/mark/lego/diffdrive.html
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    akorat ty kolecka, kterejma je to otoceny o 90 stupnu sou maly, takze to nezvladaj a prokluzujou. Budu je muset nahradit necim vetsim, ale nevim porad cim;(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mno, ono to neni tak tezky:
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    AXTHEB: Moc hezký! Diferenciály jsem zkoušel jako malej s mojí sadou Techniku, ale neměl jsem na to bohužel dostatek kostiček.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jaky tvary chces ladit?
    SALAM
    SALAM --- ---
    skyll, este poladit nejake tie tvary, ale vyzera to docela funkcne :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Moje sobotni prace:

    Na dalkovy ovladani, odpruzena predni naprava, zadni naprava hnana pres diferencial. Jeste to bude chtit trochu prace na ty zadni naprave, ale uz ted to vypada cool.
    GDY
    GDY --- ---
    kdyz byl GDY maly tak netouzil po nicem jinem nez po te nejlepsi stavevnici pod sluncem a porad skemral a zadonil az jednoho krasneho vanocniho dne se mu jeho sen splnil. I pres to, ze to byla jen jedna z mensich stavebnicek, dokazal si s ni do syta vyhrat: tolik neuveritelnych ruzne tvarovanych, leckdy hybajicich se dilku a casti!!! a co teprve, jak chtel jet do legolandu, kdyz z TV zjistil, ze existuje!
    A cas bezel a i kdyz stavebnice davno nekam zmizela, tak vzpominka na casy stravene hranim si s ni nezmizela.
    Jendou se vsak stala podivuhodna vec. GDY se stal specialistou pro rozhybavani a rozblikavani pravych reklamnich LEGOmodelu v ceske pobocce skandinavske rodinne firmy. Najednou se vratil do svych detskych let a zase si hral. A s nim si hralo cele oddeleni placenych modelaru:)
    Jenze vseho moc skodi a i kdyz je LEGO zcela nepochybne svetovym fenomenem a jednickou mezi stavebnicemi, tak fungovani filialek je uplne bez detske fantazie, i kdyz to tam hraje barvami a vse se tvari vesele. A tak GDY zase odplul pryc a detske radosti nechal za sebou..
    :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CATHACK: Dobry;)
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    Já poslední dobou maximálně ulítnul na LEGO X-Pod, což jsou jakési tématicky zaměřené (auta, letadla, hmyz, roboti..) minisady kostiček určitého barvevného schématu. U stavebnic je pouze jakýsi "ideabook" a zbytek je na malém staviteli, aby vymyslel. Ačkoliv mi bude 20, s tímhle jsem poslední dobou strávil hodně času. :) Nafotil jsem dokonce pro jednu soutěž s X-Pody malý příběh..
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    yeee. super. lego mam a tise se mi na nej prasi, naposled sem se pustil do nejakyho robota a skoncil jsem u pojizdnych nohou :) mam toho doma mrte. kybl s legem z pocatku 90tych, neco i starsiho. pak mam kosmodrom, samo lego - technic. motocrossova motorka + vrtulnik a dalsi. nejlepsi stavebnice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam