Lego je naprd. Plast nic neunese, nic nevydrží. Nemluvím jen o vzduchovkách s 300N pružinou. Zkrátka myslím, že strojařskému umu by se neměly klást meze co do velikosti, není to přece jen o stavění autíček. Je to o automobilových trenažérech, propracovaných letadlech a raketových konstrukcích, odpalovacích základnách pro vodou a vzduchem hnané rakety, robotických rukách, které unesou víc než prázdnou plechovku od koly :) O větrných elektrárnách, bezpečnostních systémech, obráběcích strojích, designových studiích a zkušebních prototypech pomocných domácích konstrukcí. Žádný "Tady máš krabici, zkus postavit lepší autíčko, než jaké mají oni". Merkur a jeho nepřekonatelná schopnost "přišroubovat se ke všemu" (viz má nenáročná, moderní zbraň). K téhle stavenici prostě patří hromada trubek, závitových tyčí, pružin, těsnění, ložisek, řetězů a řemenů, motory >1W, hromada drátů a jednodušších elektrosoučástek, hromada relé.
Jé, to jsem se zase zasnil...
Nevyvratitelným faktem je, že nejvíce jsem se vydováděl a naučil na zbraních všech druhů. Důvod byl ten, že můj otec byl zásadně proti nim a nikdy mi žádnou "pistolku" nekoupil.
Btw, už jste někdy elektricky odpalovali Megou rampouch (d=10cm), který byl 2m od okna? Tam jsem se bez Merkurem vylepšeného "dopravovacího" nosiče neobešel. (Bylo mi asi 15)