• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    LODBROG: sem to házim jako exibici

exibice je od toho,aby ukazovala, různé (často přehnané) chvaty, které člověk (některé) může k sebeobraně využít.

Nicméně,hodil sem to sem,jako exibici, nikoli, jako sebeobranu
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SATANAS666: POkud je to "jen exhibice", vystoupení pro diváky,
    tak proč to sem házíš jako způsob sebeobrany???

To jsou dvě dost odlišné věci.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    LODBROG: Nevim, jak daleko sahají tvé zkušenosti s exibicemi,ale pokud předvádíš techniky, pro diváky...musí to být naplánované, sehraneé a od útočníků i pasivní,aby jeden souboj, netrval 5minut, diváka to nudí. A exibice jsou určeny pro diváky.

Tento mistr asi opravdu NĚCO umí, když vyučuje (tuším s 2.danem) ninjustsu školy Koga.

Pokud jde o reálný boj, je nesmysl ho ukazovat divákovo, záleží na rychlosti načasování. Tudíž by z toho diváci měli málo.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SATANAS666: Hm, hezký vídejko.
    Jako předváděčka dobrý.

Škoda, že tomu neuvěří ani mrtvý.
    Chlapce evidentně nikdo nenaučil, jak správně útočit - jdou na mistra jak dobytek na porážku.
    Člověk by musel bejt hodně připitej, aby útočil takhle levě a tak pasivně se nechal zpracovat technikou.
    Kde je načasování útočníků? Kde je práce se vzdáleností?

A kde je rozum?
    To, jak jeden útočí a ostatní tpělivě nečinně čekaj, až bude kamarád zabit a na ně se dostane řada, to je jak z levnýho filmu.

Možná ten mistr něco umí, ale v tom videu to rozhodně neukázal.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MAAACA: ??? povídej :D
    MAAACA
    MAAACA --- ---
    SATANAS666: ha, tak to bude asi ten ceskej Madar:)
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: :)...teď už je to jedno...chtěl na rok přes 4000
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Hmmm, asi bych mel podezreni u nej uz od zacatku. Chybama se ale kazdej uci.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: myslim, že nám řikal ž se učil přímo v Číně, ale kdo to byl...to po mně nemůžeš chtít, už si to opravdu nepamatuju
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: nevim,nebyla to oficiální pobočka, byl jeden mistr,který dojížděl a ani se nepředstavil, chtěl po nás, abychom ho nazívali sifu
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Nevis, u koho se ucil?
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    oprava Hungar
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: Jméno mistra ani nevím, mám za to, že nám ho ani řikat nechtěl. Styl říkal,že Hung ar
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: U koho si Kung Fu cvicil a jaky styl?

SATANAS666: Hmm, to je fakt hodne. V Cine se pohybuje mesicni poplatek za vyuku tak od 50 do 100 EUR.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: Věř mi, že cesta do japonska, ostatně i čína je fantastická je můj sem, ale výcvik u shinobi v japonsku často sahá do desítek tisíc korun a u samotného Hatsumiho je to cca přes 90 000 už jsem se informoval a zklamal. :)
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: kdysi jsem cvičil i kung fu,ale neměl jsem z něj dobrý pocit nevim proč,učili jsme se katu, která nám tho asi nikomu moc neřekla a navíc za rok se člověk opravdu mnoho nenaučil, mistr nás opustil se slovy, že to pro něj neni výhodné...málo lidí a dojíždění z Prahy. Ale plánuji nají někoho, kdo dělá i jiné bojové umění...
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Je fakt, ze Cina je relativne levnejsi, nez Japonsko. Ale, pokud se nekdy rozhodnes tam letet, tak doporucuju se vykaslat na cestovky. Sezen si letenku (nekjlepe zpatecni Laughing 6), zarid si predem bydleni - pres internet, pres znamy nebo pres svyho ceskyho mistra. Vyjde Te to mnohem levneji. Nejvic penez pak utratis za vyuku a za zivotni naklady (ty jsou v Japonsku hodne vysoky). Ale je to investice, ktera se vrati. Nekolikanasobne.
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Od toho jsou diskuzni fora. Obcas je dobry si v klidu zacvicit s nekym, kdo dela jiny BU. Vyzkouset, pokecat, porovnat, atd. Je to jedna z dalsich treninkovych metod, co te muze hodne obohatit. Pokud se vse odehrava v klidu a pratelske atmosfere (coz nekomu muze obcas delat problem). Kdyz na nekoho vhodnyho narazis, tak to hned vyuzij a cvic s nim. Dava to fakt hodne ...
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SIULOUFU: mno, na semináře jezdim,ale na Japonsko žel, nemam, jinak bych tam již byl. :)
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    SATANAS666: Koukani a cteni je dobry. Pokud to ale s BU myslis vazne, doporucuju za tim svym BU vycestovat. Az to uvidis na vlastni oci, tak se kolikrat zhrozis, jaky blbosti snese papir a film. Realita bejva hodne jina. I me tohle podkalo, kdyz jsem uvidel, jak to vypada primo u zdroje. Clovek se pak na mnoho veci diva uplne jinak. A taky mu hodne veci dojde. Doporucuju se podivat treba do tyhle diskuze na tema TRENINK: CIZINEC v CINE ?? (neni to jenom o Cine, ale i o studiu dalsich BU primo u zdroje, co a jak, atd.) ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam