• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    DARJEEL: Beru Tě za slovo ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RADAR_PIBTL144: asi moc komplikovaný, tak třeba jindy ,)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    DARJEEL: To není pravda. Já netvrdím, že je aikido nebo karate špatné. Tvrdím, že má Pavel libovej program pro děcka. Dávám doporučení, nekydám hovna na jiný. V tom je rozdíl.
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    KLERIK: V peti letech je to naprosoto jedno, zjisiti si jen jestli umi pracovat s detma. Ma to sva specifika. A jeste, jestli je to klub ktery ma detskou pripravku tak je to v pohode. Jestli uci aikido jako takove petilete deti, je to scestne.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RADAR_PIBTL144: tahle úvaha nefunguje už jenom proto, protože máš na jedné straně konkrétní školu, na druhé straně zobecnění aikido, karate, v neposlední řadě taky hodně velkou časovou proluku - s nadsázkou: co učil PM v dobách, kdy jsi chodil do karate? .)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    DARJEEL: Je to samozrejme nadsazka, ale Pavel ma jednak libovej program co se sebeobrany tyce, ale predevsim poyb/sila/kondice.
    Kdyz si vzpomenu, co s nama delali na aikido a na karate, kdyz jsem byl decko, tak bych tam teda uz nesel :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KLERIK: volil bych spíš podle dobrého učitele, než konkrétního bu, dobrý výsledky pro děti má třeba i judo a na sebeobranu pro děti je taky hodně zajímavý.
    RADAR_PIBTL144: tak lidi co mají názor o tom, co je jediný da best jsou minimálně podezřelý :-) ale chápu, že ve víru nadšení není někdy ten smrad cítit...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KLERIK: Aikido má mezi bojovníky špatnou pověst, protože na něj často letí hipíci a intelektuálové, co podléhaj touze nějak obejít dřinu,
    ale IMHO jsi udělal dobře.
    Každé (dobré) BU má svoje, a aikido je (u dobrého učitele) dobrá volba.

(I když bych je občas nutil cvičit trochu jako v džudu. Víc kliků a tak... :)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    KLERIK: Practical Hung Kyun Pavla Macka je best volba, pokud jsi z Prahy.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    KLERIK: Já dával šestiletou dceru na karate, přijde mi univerzálnější a jako základ vhodnější. Na druhou stranu si myslím že jakékoli BU je pro dítě fajn a primárně záleží na učiteli a hlavně dítěti, jestli ho tréninky baví.
    S474N
    S474N --- ---
    KLERIK: proc zrovna Aikido? Respektive obecne, chces aby se zajimala o "bojove UMENI" nebo aby se umela realne branit?
    KLERIK
    KLERIK --- ---
    Zdravím.
    Potřeboval bych poradit.
    Mám 5ti letou dceru a přihlásil jsem jí tento týden na aikido.
    Chtěl jsem aby měla nějakou aktivitu,která by se jí hodila i do budoucna do života(sebeobrana,disciplína,umění řesit krizové situace,......).
    Myslíte,že aikido je to pravé.
    Zdá se mi nej,ale rád bych i názor dalších lidí.
    Díky za čas i případné rady.
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    GIRK: Myslim, ze tam je zakazany vsechno...
    viz: http://sorudo.cz/cs/blog/recenze/cestovani
    GIRK
    GIRK --- ---
    prosim pekne vi nekdo jestli je legalni mit peprak v balkanskych zemich? hlavne me zajima Srbsko, Bulharsko, Cerna hora, Makedonie?
    GGG
    GGG --- ---
    ANARCHY: tak presne tyhle jsem zatim pouzil, neni to uplne stejnej ilustracni styl, ale zatim to tak asi bude
    diky!
    GGG
    GGG --- ---
    Zdravim,
    nemel byste prosim nekdo obrazek ve vysokem rozlyseni dvou chvatu Jiu-Jitsu? Jedna se o Kote gaeši – technika páky na zápěstí a O soto gari – technika podražení nohou.
    Potrebuju to do clanku v casopise. PDF, nebo scan.
    Diky!

FLINT
    FLINT --- ---
    MAGUMI: já jsem třeba začal dělat Taekwondo kvůly tomu se abych se ubránil ale teď raději odejdu naž dát ránu
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    2MEK: proč by sebeobranu nemohl učit aikidista? Myslíš, že každý aikidista je nějaká esoterická lama? Obvykle záleží na tom, co ten člověk umí.
    Jeden známý (antropolog, jinak taky dost šikovný zápasník) se na Altaji ocitl v nemilé situaci - vrhli se na něj místní ožralí chlapi (naštěstí bez nožů). Tak borce trochu pomlátil a poházel po zemi, což nebyla zas až taková legrace, Altajci jsou jedni z nejlepších zápasníků (sambo, judo, tradiční zápas...) a navíc jsou po alkoholu velmi agresivní. Chlapi pak už měli dost, zůstali ležet. Druhý den bylo všechno OK. Kdyby ale někoho vážně zranil nebo zabil, do týdne si ho někdo z místních najde a zabije ho. I na takové věci je někdy potřeba myslet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam