• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VERONIKA22: hele já jednu dobu sbírala a jelikož za domem v krkonoších je lesík kde je krmidlo, tak na štědrý den při procházce se tam zašlo, vysypalo se to tam (tak ta igelitka toho bývala) a ještě se třebas ozdobil strom mrkvičkou a buráky pro ostatní zvířátka...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: když bydlim v berouně :o/
    ale máme tady medvědy - neví někdo co jedí medvědi? :oD
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: do zoo můžeš dovézt určitě taky.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERONIKA22: taky nevim, my toho tu nasbirae akorat tak na sirkovy zviratka :]
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    úplně to sem nepatří ale nevim kde najít info :o/

    napadlo mě, že bych dítě na podzim zabavila sbíráním kaštanů a pak bych to ráda předala nějakému lesníkovi. ale nevím kde se takový lesníci hledají :o/

    nepomáhá taky někdo lesním zvířátkům?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KOPRETKA: dcera, predvadi jak lyje omylem vedle protoze je v soku ;]] domaci divadlo...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    děláte někdo bublifuk?

    já zkusila:
    Destilovaná voda 10 dílů
    Jar 3 díly
    Glycerin 1 díl

    a nic moc :o/

    kupovaný je kupovaný. ale majlant v tom projet nechci :o/ tak bych ráda něco dělala podomácku.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    FOXOVA: no ona ted bude chodit každý den tu v praze, loni sme to nestihli zařídit, tak jezdila na týden v měsíci do krkonoš do školky k babičce. bo tam patřila k těm co nikdy neusnou a nejsou schopní ani tu hodku na tom lehádku vydržet.. no já doufám, že jí dám do školy dřív a tak bych asi ve školce požádala o přeložení k předškolákům a tam už se taky nespí..

    v poledne sem to v roce vzdala, protože sem s ní ležela hodinu, a jedinej kdo usnul sem byla já a pak po zbytek dne nepoužitá. a když sem jí dala do postýlky tak tam seděla a ty dvě hodiny si hrála i bez hraček a rozhodně nějaký ukoukání u nás nepřichází v úvahu.( já prý taky od roku nespala, tak to má po mě

    NACITALKA: coto? z čeho? jak?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    FOXOVA: no s tím nespaním se docela ted obávám u Matyho,přes prázdniny je ve školce jen dopo a vždycky pak jdeme něco dělat,takže nespí a nevěřím,že ve školce začne a vlastně ani nevím,jestli chci!Takhle je před půl9 tuhý a to máme za sebou i večerní čtení a zpívání,pak usne do 5-ti minut!S odpoledním spánkem to pak večer bývalo dost obtížnější!Takhle spíme do půl8 .. co víc si přát? :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KOPRETKA: mnojo mas nespavce, ale ona z toho vyroste. ja na holky taky musim zakricet ze uz je pozde at koukaj hnipat, kdyz je skoro 9 a slysim je zvanit. Totez v poledne . Nekompromisne do postele a odpocivat. vetsinou bez hracek at aspon lezej. vetsinou se ukoukaj.
    uz ti chodi do skolky? jestli jeste ne, tak bud v klidu, tam vetsinou ty deti spej vsichni. I ti nespavci.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    FOXOVA: hele budou jí 4. a ona vydrží v klidu klidně i dvě tři hodky, jakože když je něco novýho, tak se prostě i takovoudle dobu dokáže soustředit(praktická cvičení, skládat písnemnka do slov, puzzle). ale prostě tady v našem případě se ta hyper projevuje spíš tím neutaháním. od roka nespí poobědě a ted jsme už dva roky v režimu že dřív jak po deváte neusne a po 7 bývá vzhůru. furt běhá, skáče a jedinej kdo je večír utahaná sem já a nebejt jí že jde spát až tak pozdě tak v sedm zalehávám do postele..
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KOPRETKA: kolik ji je, co ja vim tak jsou uz i nektere zusky, ktere berou i predskolni deti, jinak materska centra. Zalezi taky na lokalite.... ad hyperaktivita - ten dramatak bych videla jako idealni - caste stridani cinnoosti, potrebuje spis zklidnit nez unavit :))
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    FOXOVA: tak my to taky nějak nehrotíme a rozhodně z ní nechci vychovávat nějakou vrcholovou sportovkyni. jen prostě zatím sem nenašla jinej způsob jak její hyperaktivitu zkrotit. ještě mě napadli nějaké herecké přípravky (páč vona taková herečka trošičku je) páč tam se trénuje všechno, pohyb, pamět, zpěv. ale nenašla sem nic pro tak malý děti..(

    no a na balkoně máme papriku, rajčata, lilek(ten bohužel nejde), jahody a různý bylinky..) co se týček kytek, tak s těma nám to vůbec nejde, takže jedem jen do zeleniny..
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KOPRETKA: diky za zakusenost. co se tyce sportu, dala bych si majzla. Ja jako dite chodila od 3 let na balet. hazela jsem salta a pod. Od cca 2 tridy jsme zacala mit problemy s kyclema....

    ad balkon *- ten musi byt, planju jim tam dat maly piskoviste, a zasazet truhliky s rostlinama. myslim, ze ta strarsi dcera si bude hur na mesto v tomhle smeru zvykat. tak at ma aspon trochu pocit prirody.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    a tady ještě něco z naší zahrádečky (tedy spíš z balkonu)..)




    FOXOVA: no tak zahradu sme si nahradili balkonkem, kde pěstujeme zeleninu a čtem si a vegetíme na sluníčku. jinak v tomhle je ta praha hodně pitomá.. jestli sou zvyklí běhat po venku, tak budou doma po chvíli na zabití (vlastní zkušenost), takže jedem balet a hodně velké procházky. permice do bazénu je taky dost o utahání, ale at se snažím sebevíc, tak tomu pobíhání okolo baráku celý den se nic nevyrovná. (viz to třebas vidím i na porcích a četnosti jídla, tady v praze a v krkonoších u baráku.) ale je to daný tím, že my školku sehnali až od letoška, takže počítám že tam se taky trošku zabaví a utahá. plus k tomu baletu,bych ještě chtěla pořešit nějakou výuku na hudební nástroj a nějaký vytrvalostní sport, třebas dálkový běch se nám jeví jako hodně dobrá volba.)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já si tady dovolím jeden takový malý fotoreport z dětského a odpočinkového koutku na letošním Povaleči.takže kdo by chtěl příští rok si přijet vyrobit peněženku, vázičku (a vymyslím určo něco nového) tak vás budem očekávat tradičně na céčku..)

    https://picasaweb.google.com/emisak17/2012_08_povalec?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLK7oLn_usezzAE&feat=directlink#
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ale spis by me zajimalo, jake cinnosti s detma proste deláte. zda po navratu ze skolky jeste jdete na hriste, nebo rovnou domu....
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    mno ja pevne doufam, ze ji stema hypotékama udrzime..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FOXOVA: aha tak když to bude pozvolný přechod mezi chatou a prahou či víkendová chata navždy tak bych to ani neřešila. to už dětem vysvětlíš, že pátek se blíží a pojede se na zahradu. bude stačit měsíc dva a bude to na pohodu :o)
    my chatu nemáme :o/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam