• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MAKU: no teda! ja od te doby co mam od tebe recept na housky, neustale makam na jejich variacich, a deti si rady z kulicky testa neco vyrobi...

ted jsem te doufam nakopla :]]]]
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: Nutno podotknout, že těsto umíchala pekárna, a že jsme celý den doma, protože starší lehla s horečkama, takže mě to donutilo vymyslet aspoň jednu kreativní činnost, když jinak skoro celý den ležela v posteli a koukala na pohádky :-) A dali jsme si je k večeři (podívej, maminko, kočička už nemá nožičky, to je chudák, viď? já jsem jí je snědla!) :-D
    MAKU
    MAKU --- ---
    RYBKA: u nás taky ty poklady podléhají kontrole a tajnému vyhazování :-) A kreativní je v tomhle směru u nás spíš muž, já jsem většinou líná něco vymýšlet. Například housky ve tvaru zvířátek tvořené s dětmi jsou pro mě vysoce inovativní a patrně o ně syna ochudím - ta lenost je hrozná vlastnost :o)))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: No já právě tyhle poklady hrozně nesnáším doma, všude se to pak válí, mladší se tím dusí apod., takže sesbírané předměty tajně vyhazuju, nejlépe ještě před návratem domů :-) ALe teď vidím, že tím děti dost ochuzuju :-D Jediné, co mě momentálně utěšuje, je, že jsme zrovna dneska dělali veselé housky ve tvaru zvířátek, tak si nepřipadám tak moc bez invence a fantazie (jako by to bylo jiné dny) :-D
    MAKU
    MAKU --- ---
    ANNAWA: dík :)
    RYBKA: neboj - i u nás je to celkem výjimečná záležitost :-) Na výlety chodíme v průběhu roku často, tak to vlastně vzniklo tak nějak samo (aneb když už jsme ty poklady nasbírali, tak co teď s tím uděláme...?)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: To je super! (Teď mám pocit, že naše děti jsou totálně zanedbané...) :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAKU: tohle se mi hodně líbí!
    MAKU
    MAKU --- ---
    A tady další mužův výtvor. "Vyšívačka" - tentokrát ale i s předlohou (já předtím vyrobila takovou tu obyč z kartonu a tkaničky od bot, asi mu to přišlo příliš nedokonalé ;-) Samotná destička je od nějakých kleštiček - je to taková ta podkladová destička, za kterou to v obchodě visí na regále.

MAKU
    MAKU --- ---
    Taková naše aktivita s dlouhodobější přípravou, třeba to někoho na příští rok inspiruje:

1. Syn dostal na jaře od babičky ušitou "tašku na poklady", kterou nosil přes rok na výlety a dovnitř si dával co ho zaujalo - kamínky, ulity atp., a taky případně poklady z geokešek. Zvenku zas zastrkával kytky (společně jsme je určovali). Krom kytek jsme poklady doma uchovávali v krabičkách. Je přes rameno, takže imo na tento účel praktičtější než batůžek.

2. Nedávno jsme "poklady" vytáhli a řádně prozkoumali - rukama, lupou, zkoušeli jsme i mikroskop, ale to syn zatím nezvládal (neumí zatím správně koukat dovnitř), pak ještě spolu s mužem udělali pár makro fotek a prohlídli si je na monitoru.

3. No a pak z toho vytvořili koláž, tu nalepili a visí nám tu na stěně :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Další kousek - komoda. Fotka je dost mizerná. Ještě nutno opravit na jednom místě černou a pak přestříkat lakem, ale přibývá to hezky.
    Akorát nevím, jestli mám shánět někde nějakou velkou krabici, kterou bych mohla využít jako pokojíček, ale zatím mě nenapadlo nic ideálního. Kdyby náhodou měl někdo nějaký nápad, uvítám ho :)

TANAIS
    TANAIS --- ---
    NACITALKA: to je různý, co dům a internet dá. Truhlička je dřevěný polotovar, většinou se prodává v e-shopech s výtvarnými potřebami jako "materiál k dekoraci". Stoleček je dřevěný svícen obrácený dnem nahoru. A křesílka jsou ve skutečnosti dva stojánky na mobily, do kterých jsem akorát našila polštářek ze stejného materiálu, v jakém bude povlečené prádlo do postýlky a taktéž čalounění na pohovce. Malováno akrylovýma barvama, ještě nutno přetřít lakem.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TANAIS: z ceho to vyrabis?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Vyrábím dcerce pokojíček pro panenky monster high.
    První kousky jsou skoro hotové.

AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    Vyráběli jsme s dětmi andělíčky, kteří se měli nalepit na PFko, to ovšem neprošlo a tak zpěváčci skončili na špejli a zdobí květináče babiček .)
    (postup je lehký, vystřihnete kolečko ozubenýma nůžkama z něj vystřihnete sukýnku, zbytek rozstřihnete spojíte a máte křidélka, pak už záleží na vaší fantazii .))

.. tady mu holky vyrobily stojánek :D

...věnečky z kaštanů na hřbitov pro prarodiče (ještě tam chybí mašle)
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: měla jsem v plánu tam též zajít, ale T. je nějakej nachrchlanej, tak jsme zůstali doma :-/
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    tak jsem stihla vyfotit jen moji kyticku, babickam jsem udelala krasne kytice z nekolika "ruzi"...

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: moc se mi to libilo, buritos, svarak, chilli, stinova pohadka, pruvod, svicky, vzpominani, pratele a frmol :]]]

deti si vyrobily cukrove lebky

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    JIŽ DNES OD 15:00 MEXICKÝ SVÁTEK MRTVÝCH VE STROMOVCE U KACHNÍHO JEZÍRKA

Alfredvedvoře
    http://www.alfredvedvore.cz/cs/program/den-mrtvych--dia-de-los-muertos?pid=374&bck=program#!prettyPhoto

Program a foto z minulých ročníků:

Program Dne mrtvých: zdobení cukrových lebek / ochutnávka svátečního pokrmu „Pan de Muerto“ / výklad jednotlivých atributů typického mexického oltáře / dílna na výrobu domácích oltáříků / výroba lampionů inspirovaná barevnými mexickými ubrousky „papel picados“ / divadelní představení

ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KERB: ne e,ostrava
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KERB: mno ja vim. jen ze to existuje:]]
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    QUAACA: A ještě bych dodala, že prodloužili výstavu až do 26.11.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    QUAACA: Nám taky řekli, že se zouvat nemáme, ptali jsme se, přišlo nám to blbý tam chodit po těch výtvorech, když tam lezou děti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam