• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MAKU
    MAKU --- ---
    RYBKA: ty jo, to je moc hezký... škoda, že šití mi nic neříká. Asi musím zaúkolovat tchýni.
    MAKU
    MAKU --- ---
    RYBKA: není, je "jen" nadšený domácí vynálezce/kutil/ferda mravenec-práce všeho druhu, což je prima kombinace s aktivním otcovstvím :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: Tý jo, není manžel učitel fyziky?

Inspirace pro zručné matky chlapečků - přenosná garáž na auta se silnicí http://homemadebyjill.blogspot.cz/2009/12/cozy-car-caddy-tutorial.html
    MAKU
    MAKU --- ---
    Znáte Svěráko-Uhlířovskou písničku o vodojemu? T. se po jejím poslechu vyptával, co to je - ten vodojem. Tak si spolu s mužem jeden postavili - já nebyla doma a docela jsem pak zírala :o) Syna to evidentně dost bavilo, dokázal mi to pak i zpětně vysvětlit - jak stavěli i jak to fungovalo. Btw mě osobně v životě nenapadlo přemýšlet nad tím, jak vodojemy fungují, tak jsem se aspoň také něco přiučila ;-)

Stavbu nefotili, až použití:
    naplnit vodojem vodou

po odšpuntování pak voda sama teče z domečku do hrnku

a ještě si k tomu udělali na papír "dokumentaci" :-D
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    polopropustne zrcadlo v Plzni, Techmanie...

TULENI
    TULENI --- ---
    VERONIKA22: rekla bych ze uz to tu probehlo vickrat .)
    Z lesa
    http://zlesa.blogspot.cz/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TULENI: ta honba za pokladem je naprosto úžasná a nenapadla by mě. můžu se zeptat co je to: paní z lesa?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    účast je zdarma
    KREATIVNÍ DÍLNY | OC Šestka
    http://www.oc-sestka.cz/akce/kreativni-dilny.html
    MAKU
    MAKU --- ---
    TULENI: My taky fotíme jen sem tam něco - někdy není čas, jindy není na focení nálada.
    T. měl v tomto duchu hledání pokladu na chalupě, čekali jsme, že až najde sladkost v cíli, tak jí rovnou sní. Jemu se teda nad sisinkou (má je rád) rozzářily očička radostí - a pak ji uklidil do krabice na sladkosti a nejspíš tam leží dodnes (jestli ji mezitím nesnědl muž). Ale prej to bylo super a hned chtěl zase další hledání pokladu :-D
    TULENI
    TULENI --- ---
    MAKU: to je bozi! ja na tom naprosto nejvic obdivuju jak to stihate fotit,my kdyz uz neco tvorime tak absolutne nestiham este resit fotak :/ ruzny malovani na sutry, klacky, tiskani apod. tedy mame jen vystavene a ne zdokumentovane..

ted jsem se snazila pri prvni domaci nemocny ceste za pokladem s inspiraci u pani z lesa..nestihla jsem nikde vytisknout nafoceny fotky, takze jsem narychlo nakreslila obrazky, nastesti, jakmile pochopila co se po ni "chce" tak vsechny obrazky vylustila:) no ale z 7mi jsem stihla vyfotit jen tyto :)

prvni papirek cekal pod talirkem se svacinou po odpolednim spanku :)

treti obrazek cekal pod polstarem

sesty u lzicek..

a posledni v botniku....v hrnci na ne pak cekaly dve lizatka z hroznovyho cukru, to uz vubec neslo stihnout vyfotit :)) tak pocitam ze pri dalsi honbe za pokladem uz to bude uplne fofr :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    MAKU: to je neco tak krasného!!!!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEMINO: Dáš hotové těsto na housky do ruky dětem a hned je veselo :-) My jsme pekly kočičku, zajíce, ptáčka, chobotnici a pak rohlíky, protože Klárku uchvátilo válení válečkem, takže dělala placky a motala je do ruliček.
    MONKA
    MONKA --- ---
    vyráběli jsme tučňáky, ještě tomu teda chybějí nalepit zezadu kolíčky :)

a hasičské tričko

ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA:
    NACITALKA: jaké veselé housky? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MAKU: ta koláž je super, klidně bych to pověsila dcerce do pokoje, i když to nedělala :)
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    MAKU: skvelej napad, pristi rok take podniknem .)
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: hmmm.... mno tak popřemýšlím o tom :o) (je fakt, že plastelínu má rád...)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MAKU: no teda! ja od te doby co mam od tebe recept na housky, neustale makam na jejich variacich, a deti si rady z kulicky testa neco vyrobi...

ted jsem te doufam nakopla :]]]]
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: Nutno podotknout, že těsto umíchala pekárna, a že jsme celý den doma, protože starší lehla s horečkama, takže mě to donutilo vymyslet aspoň jednu kreativní činnost, když jinak skoro celý den ležela v posteli a koukala na pohádky :-) A dali jsme si je k večeři (podívej, maminko, kočička už nemá nožičky, to je chudák, viď? já jsem jí je snědla!) :-D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    RYBKA: Já taky :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam