• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    VERONIKA22: mezi 2-3 rokem byl i ten náš jinak do 2 a od 3 let otrslý chlapák velkej stydlín (jojo, přesně na Sokole - obr problém - a se třetíma narozkama se to zas začalo posouvat směrem k obr otrslosti až drzosti .. člověk si nevybere), takže za mě hlavně netlačit na pilu .. dojít klidně k Mikulášovi s ní, mít radost z toho když třeba dokáže dárek převzít a kašlat na to, že ostatní děti libovolnýho věku si tam uměj dojít sami a udělaj přitom trojitýho rigbergra - každej chce svůj čas a tohle je věk, kdy si maj ověřit, že svět je bezpečný místo. Tak proč jim to nedopřát.

jinak bych vám chtěla dát tip na kreativní představení - http://www.alfredvedvore.cz/cs/program/zajatci-vesmiru--wariot-ideal?pid=416 - je to teda premiéra, ale znám z vícero představení tvůrce a viděla sem 3x tohle - http://www.alfredvedvore.cz/cs/program/arkticky-robinson--wariot-ideal--zimni-pohadky?pid=215 , takže si dovolím tipnout, že to bude stát za vidění - jen to teda bude věkově spíš pro děti Nacitalky než úplný batoláky a miniškolkáčky (pokud se mi podaří to otestovat na těch mých, asi dám vědět).
    fotka z robinsona
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    VERONIKA22: Jaké si to uděláš, takové to máš :-)

Děti stejně vědí, že dospělí "hrajou hry" a tváří se že to žerou, aby hráli s námi :-)

Tak třeba u nás - když jsem byla mrně předškolní (což si pamatuju přesně, neb před nástupem do školy jsme se stěhovali jinam) "Ježíšek" zazvonil na zvoneček, a mohlo se ke stromečku, kde leželi dárky. Já VĚDĚLA, že zvoní táta - což jsem samozřejmě neříkala :-) Jenomže jsem nechápala, jak je možné že zazvoní v místnosti před náma - a objeví se ZA náma, tedy vcházíme do místnosti odkud se zvonilo a tam nikdo není! Já měla za to, že táta umí nějaké kouzlo...
    Dnes se domnívám, že snad kvůli mě patrně lezl po hromosvodu a balkonu zvenčí baráku (druhé patro)...

Mé děti taky volá zvonek do prázdné místnosti, ale ten zařizujeme technicky (zavoláme na mobil se zvukem zvonků, který je tam schovaný :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SANTAL: zní to velmi přijatelně. mít se proč těšit na ráno :o) taky jsem nebyla odvařená z toho, že musím ve dveřích předvádět co umím nazpamět.
    ale přijde mi to taková nějaká škoda: ježíšek neexistuje a chodí v noci. mikuláš ale mezi lidmi existuje a je ho možné zahlédnout.....tak proč říkat, že též nebude vidět?
    no budu si to muset přebrat co zvolím za metodu k dětem.( letos stejně ještě ne )
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    my se s ním setkáme při cvičení v sokolovně. bude to asi jen rychlovka ale co když všichni budou přednášet a můj drahoušek tam bude stát jako tvrdé Y tak, že bychom se blískly nějakým výrobkem :oD
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás nechává Mikuláš nadílku večer za oknem. Doteď si pamatuju, jakou jsem měla hrůzu z čertů. Naše starší i bez nich trpí na noční můry a děsy, nechci to zbytečně podporovat.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SANTAL: presne takhle to delala moje maminka, a ja se vzdycky tesila na rano :]] letos s tim asi taky zacnu, dik za pripomenuti!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    U nás chodí Mikuláš v noci, nikým neviděn, nechává odměnu v botách (pokládaj se na okno). A jestli budou zlobit, nechá jim tam jen černé uhlí! :-)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERONIKA22: teda mezi druhym a tretim rokem bych se na predvadeni pred Mikulasem vykaslala, pokud setkani s nim neni nezbytne nutne, pak bych se s nim jemne domluvila aby nezkousel a certik byl vstricny... prijde mi to moc brzo a zatim jsme detem mikulase a andela delali my s manzelem, a vesele, ja tyhle "strasici" a "povinne predvadeci" veci nerada, tak to asi vyplyva ze mne, treba ma nekdo jiny napad...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    napadl mě problém.
    když 2-3letý mrňous se tak stydí že ani před cizími nemluví a nazpaměť neumí lautr vůbec nic. jak se tedy předvést mikulášovi? přece jenom všichni říkají asi básničky :o/
    napadlo mě, že by šlo asi něco namalovat či vyrobit?
    neměl by někdo typ co by mohl být ten šikovný výrobek ?
    předem díky
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    jednoduchý a dokonalý :o)

Sporák na židli | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/sporak-na-zidli-1200787
    Elektrický sporák pro děti | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/elektricky-sporak-pro-deti-1054102
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MAKU: moc hezký! no evidentně má být po kom kreativní :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    ZEMINO: no jo, co se týká kreslení, malování a podobných činností, tak nám fakt dělá radost - vydrží si kreslit sám u stolu klidně 2 a více h v kuse a asi díky tomu docela dělá pokroky.

(indická princezna co prý jde do kina / táta / kytky v dešti / mimozemšťan s krtečkem )
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MAKU: a Tedík takhle krásně kreslí?Maty zvládne max ovál,pod kterým se dá "schovat" dost věci :)
    jeslti jo,tak je šikula :)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    RYBKA: to je moc fajn! o to se musím podělit dál :) škoda, že nemám šicí stroj! :(
    MAKU: mazec! musim zaukolovat muze :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MAKU: uzasny!!:)
    MAKU
    MAKU --- ---
    RYBKA: ty jo, to je moc hezký... škoda, že šití mi nic neříká. Asi musím zaúkolovat tchýni.
    MAKU
    MAKU --- ---
    RYBKA: není, je "jen" nadšený domácí vynálezce/kutil/ferda mravenec-práce všeho druhu, což je prima kombinace s aktivním otcovstvím :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: Tý jo, není manžel učitel fyziky?

Inspirace pro zručné matky chlapečků - přenosná garáž na auta se silnicí http://homemadebyjill.blogspot.cz/2009/12/cozy-car-caddy-tutorial.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam