• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    LOO
    LOO --- ---
    Tul pro skolkovy deti to je ok, ale ty nase jsou to dvoulety az trilety a maluvky jeste nedaj.
    NIENNA: tohle bylo tema leden, za kamna vlezem (vim, ze v pranostice to je brezen:)
    Pokusy a objevy Teplé a studené (Poznávání rozdílu mezi teplým a studeným s pomocí např. topení, lednice, čaje, polévky, trouby, sněhu...)
    Dramatika Oblékáme se do zimy (Nácvik samostatného oblékání)
    Ateliér Kulich (Vybarvení šablony kulichu prstovými barvami a po zaschnutí lepení různých přízdob a bambule z bavlnek)
    Domácnost Pečení bábovky a vaření čaje
    Kostky Stavba komína z dřevěných kostek
    Knihy a písmena Kde bydlí zvířátka v zimě (Povídání s obrázky o tom, jak se žije zvířátkům v zimě)
    Pokusy a objevy Stopování (Zkoumání stop ve sněhu na procházce)
    Manipulační a stolní hry Přiřazování obrázků se zimní tématikou (např. sněhulák+uhlí+mrkev, krmelec+srnka+divočák, stromeček+dárky+kapr...)
    Knihy a písmena Říkanka Zima jako z mrazničky, natáhnem si svetříčky, když zavane vichřice, máme teplé čepice, a když spustí metelice, natáhnem si rukavice.
    Ateliér Sněhulák (Lepení sněhuláka a všeho, co k němu patří na barevný papír. 3 vystřižená bílá různě velká kolečka, černé čtverečky jako uhlí, červený trojúhelník jako mrkev a vystřižený hrnec.)

Jinak zatím mám toto a chybí mi ještě 3:
    Manipulační a stolní hry - hra „loto“ – „Dávej bacha“
    Dramatika - děti budou poznávat dobro a zlo (např.poneseš těžkou tašku a já ti pomůžu – dobro, poneseš těžkou tašku a já ti podrazím nohy - zlo…)
    Ateliér - 2 domečky vystřižené z papíru, jeden pro hodné pohádkové bytosti, druhý pro zlé, děti vyberou a nalepí
    Ateliér - výroba loutky na špejlích (drak, princ, princezna, ježibaba…)
    Dramatika - Hodní a zlí lidé. Jak je poznáme? – předvádění hodných a zlých lidí
    Jak se mít na pozoru před zlými lidmi. Zásady (nechodit s cizími lidmi, neotvírat…)
    Manipulační a stolní hry - Dobro a zlo v pohádkách, přiřazování pohádkových postaviček k andělovi(dobro) nebo čertovi(zlo)
    Knihy a písmena - Říkanka
    „Dobrý den, dobrý den,
    dneska máme krásný den!
    Dobrý den, dobrý den,
    my dnes zlobit nebudem.“

NIENNA
    NIENNA --- ---
    LOO: Napadá mě toho spousta, ale moc nevím, co potřebuješ...Nemohla bys napsat příklad s jiným tématem?
    TULENI
    TULENI --- ---
    LOO: pokud bys toho potrebovala vic nebo jinak tak muzu zavolat do skolky a poptat se jeste, dej vedet :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LOO: napadlo me treba kdyz nekomu neco nejde, tak: pomuzu/poradim/nabidnu radu ci pomoc vs posmivam se, ze je neschopnej, esi jako myslis takhle konkretni pripady :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    LOO: zrovna vcera jsem koukala ve skolce (kde podle zacit spolu a respektu taky jedou) ze maji vystaveny obrazky kde na jednom papire je delici cara a do jednoho prostoru maji vyjadrit maluvkama dobro a do druhyho zlo...a taky v ramci tydne emoci se o tom bavili a meli v ramci ranniho kruhu pri debate pantomimicky pomoci emoci to dobro a zlo vyjadrit....
    LOO
    LOO --- ---
    ahoj, co vas napada k tematu dobro a zlo?
    ve skolce mame centra aktivit v ramci programu zacit spolu (atelier, dilna, kostky, manipulacni hry, pokusy a objevy...) a vzdycky toho navymejslim spoustu k jednotlivejm centrum. tohle tema je ale pro me velkej orisek. mame dvou-trilety deti, takze by to nemelo byt nic slozityho.
    Neco vymysleno mam, ale budu rada za dalsi namety. Dekuju ;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BONIE: Jednoznačně pro víly a skřítky... :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    tohle mi přijde super.. kdybych byla dítě, jsem z toho unešená - jsem z toho unešená teda i teď :) v pochmurné zimě si vypěstovat vlastní zahrádku třeba pro panáčky .)
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    Ahoj, posílám nabídku na zajímavý kurz v Jihlavském Diodu,(www.diod.cz):
    DRAMATURGIE V PRÁCI S DĚTSKÝM TANEČNÍM SOUBOREM
    Otevřít uměleckou diskusi o vazbě mezi obory dramaturgie – choreografie, s důrazem na pedagogickou rovinu uplatnění jejich východisek v praxi. Umožnit konfrontaci mezi jednotlivými tvůrci/pedagogy. Obohatit se navzájem. Vytvořit zásobník praktických her a cvičení, vedoucích k základnímu pochopení toho, o čem dramaturgie je.
    09.03. 2013 - Inspirace příběhem pro výsledný obraz
    13.04. 2013 - Vztahy a prostor; prostor ve vztazích, vztahy
    v prostoru
    18.05. 2013 - Dramaturgie tance v dětském souboru
    02.06. 2013 - Konflikt, hra a sen
    08.06. 2013 - Tvůrčí proces jako zápas obsahu s formou Lektorka: Kateřina Molčíková
    Cena jedné lekce: 917.12 Kč (5h.)
    Cena celkem: 4585.6 Kč (25h.)
    Kurz může být také jako rekvalifikační, může být od ÚP proplacen a je zakončen osvědčením.
    Díky za šíření.
    Více o workshopu a přihlášení najdete na
    CHECK POINT ART
    CHECK POINT ART
    http://www.checkpointart.eu/vzdelavani/75/
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    MARKYTKAK: prosím co je to za knihu pokusů ? díky
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    nechci to tu zaplacat fotkami, tak odkazem na další pokusy dle knižní inspirace

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    samolepky z Lidla za pár peněz a co to nadělá radosti!

MAKU
    MAKU --- ---
    BARBORKA: to vypadá zajímavě, dík za tip!
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    MAKU: Super jsou ty "tvořivé dialogy s uměním" - můžeš si prjít výstavu a pak se tématicky s dětmi zapojit a malovat...

další bude viz. odkaz na výstavě Nikoly Čulíka
    Galerie hlavního města Prahy - Doprovodné programy a akce
    http://www.ghmp.cz/it/web/guest/akce-programy-galerie/-/akce/detail/85364

my byli na Městem posedlí a super
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MAKU: no já myslím, že se jí nejvíc líbilo, že jede s tátou a mámou někam autobusem, kde se bude něco dít :) ale tak v pohodě, lítala tam a komentovala ty obrazy po svém. pak dostala ještě jahodový koktejl v kavárně, tak byla spokojená.
    MAKU
    MAKU --- ---
    QUAACA: jak se to malé líbilo? (Já měla chvilku v plánu vzít T. na Švankmajera, ale nakonec jsem se zalekla, že by ho to mohlo spíš vyděsit, než pobavit...)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    LEPEK: sice asi rychle roztaje,a le urcite to nadela mensi potopu než v kuchyni :D
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MARKYTKAK: mam synka ve vane, jdu juknout na pavlac, jestli tam v kvetniku neni nejakej led :)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    Titanik forever! :) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Fk8jVqUVQKo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam