Tul pro skolkovy deti to je ok, ale ty nase jsou to dvoulety az trilety a maluvky jeste nedaj.
NIENNA: tohle bylo tema leden, za kamna vlezem (vim, ze v pranostice to je brezen:)
Pokusy a objevy Teplé a studené (Poznávání rozdílu mezi teplým a studeným s pomocí např. topení, lednice, čaje, polévky, trouby, sněhu...)
Dramatika Oblékáme se do zimy (Nácvik samostatného oblékání)
Ateliér Kulich (Vybarvení šablony kulichu prstovými barvami a po zaschnutí lepení různých přízdob a bambule z bavlnek)
Domácnost Pečení bábovky a vaření čaje
Kostky Stavba komína z dřevěných kostek
Knihy a písmena Kde bydlí zvířátka v zimě (Povídání s obrázky o tom, jak se žije zvířátkům v zimě)
Pokusy a objevy Stopování (Zkoumání stop ve sněhu na procházce)
Manipulační a stolní hry Přiřazování obrázků se zimní tématikou (např. sněhulák+uhlí+mrkev, krmelec+srnka+divočák, stromeček+dárky+kapr...)
Knihy a písmena Říkanka Zima jako z mrazničky, natáhnem si svetříčky, když zavane vichřice, máme teplé čepice, a když spustí metelice, natáhnem si rukavice.
Ateliér Sněhulák (Lepení sněhuláka a všeho, co k němu patří na barevný papír. 3 vystřižená bílá různě velká kolečka, černé čtverečky jako uhlí, červený trojúhelník jako mrkev a vystřižený hrnec.)
Jinak zatím mám toto a chybí mi ještě 3:
Manipulační a stolní hry - hra „loto“ – „Dávej bacha“
Dramatika - děti budou poznávat dobro a zlo (např.poneseš těžkou tašku a já ti pomůžu – dobro, poneseš těžkou tašku a já ti podrazím nohy - zlo…)
Ateliér - 2 domečky vystřižené z papíru, jeden pro hodné pohádkové bytosti, druhý pro zlé, děti vyberou a nalepí
Ateliér - výroba loutky na špejlích (drak, princ, princezna, ježibaba…)
Dramatika - Hodní a zlí lidé. Jak je poznáme? – předvádění hodných a zlých lidí
Jak se mít na pozoru před zlými lidmi. Zásady (nechodit s cizími lidmi, neotvírat…)
Manipulační a stolní hry - Dobro a zlo v pohádkách, přiřazování pohádkových postaviček k andělovi(dobro) nebo čertovi(zlo)
Knihy a písmena - Říkanka
„Dobrý den, dobrý den,
dneska máme krásný den!
Dobrý den, dobrý den,
my dnes zlobit nebudem.“