• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYSHA: progressa nejsou přeci dřevěný :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAKU: jo ty by zlikvidoval, hlavně mi ty dřevěný pastelky ukradnou psi a rozkoušou, voskovky je zřejmě tak nelákaj:-)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Kdyz uz jsem u financi, jake kraslice se daji vyrobit bez nakladu? napada me ted jen cibule, nejake listi - coz toho venku moc neni... mate nekdo napady?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MAKU: tenky taky dobry :], to vis, profesionalni deformace... ;]

Me to stve, kdyz specialne pro deti prodavaji nekreslici veci, casto jsme dostali "sady pro male vytvarniky" z tech obchodnich retezcu kde to prarodice "vyhodne" kupuji a proste to nekreslilo, radost deti razem pryc... takze jdu uz radeji po jistote, kvalitni pastelky snad ani neubyvaj, na to, jak casto moje deti kresli... nakonec se to cenove vyrovna.

A pocit z dobre nakresleneho versus rozcilovani se s nastrojem je k nezaplaceni...
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYSHA: v tomhle věku u nás byly nejpopulárnější asi ty Progressky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAKU: já právě ty "jedlé" dávám na čmárání Tondovi (nejsou mu ještě dva) a docela se osvědčují. Naivně jsem mu dala předtím pastelky, ale ty už jsou vyhozený, protože jsou zlámaný po celý dýlce.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    100 velikonočních nápadů
    100 Egg-cellent Easter Ideas: Recipes, Decor, Crafts + MORE
    http://anightowlblog.com/2013/02/easter-crafts-recipes-decor.html
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    u nás stále nejvíc frčí voskovky, pastelkami malovat nechtějí. ale nejvíce se mi osvědčily Faber Castel - jak prstove barvy, tak hranate tuzky,...
    A jinak v LIDLu jsem koupila gelové tužky - kresli silně, ale strašně snadno a s nimi maluji nejraději (GEL WAX CRAYONS),t aké od united office
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: no jo, to už je vyšší level :) Jolly tu taky někde mám (ještě od školy a nevím jak teď, ale dřív se normálně prodávaly), ale nějak mne zatím nenapadlo MOJE pastelky nabídnout dítěti ;-) Stabilo woody se chystám koupit T. k narozkám. A ty tenké Stabilo teda taky spokojenost? Asi je taky zkusím.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    u nas jsme nejspokojenejsi se stabilo, takove ty tluste mame uz 5let? jinak maj i klasicke tlustsi... ale barvy syte, nezdaji se mi ze by se extra lamaly a dobre se drzi a kupovala jsem je v dobe kdy jsem mela penize...

dobre jsou taky pastelky od JOLLY to je rakouska firma, nevim jestli se prodavaji zde...

no a jinak me berou moje inktense, ty mam uz tak dvanact let...

a oblibene jsou i faber castell, ty mame 6let asi

cokoli jineho co tu mame [z darkovych baleni, od babicek atd.] nebarvi, musi se tlacit nebo jsou ty tuhy tak nekvalitni, ze vice orezeme nez kreslime... je to potom demotivujici..
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYSHA: u nás? Občas si je vezme, ale nijak zvlášť tu populární nejsou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAKU: a co voskovky?
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYTKAK: jo, tohle přesně je imo problém mnoha klasických pastelek - tuhy jsou moc tvrdé, takže se sice nelámou, ale kreslí nevýrazně a musí se přitlačit. Třeba obyč Koh-i-noorky mne v tomto taky zklamaly.

Z toho (viz výše) vychází můj dotaz na všechny - s kterými pastelkami jste spokojené - myšleno pro malé děti (předškoláky/předškolkáčky)? Ptám se jen tak ze zvědavosti :-) Unás z těch obyčejnějších pastelek ve dřevě vedou od Mapedu, maj výrazně sytější barvy (a pravda, když se s nima moc tříská, tak už pak opravdu nejdou ořezat, jak se tuha rozláme). (Jinak jsou u nás z těch NEdřevěných pastelek oblíbené i Progresso a Plasticolor od Koh-i-nooru.)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    naše velikonoční přáníčka :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    tvoření ve velkém :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    GINGERCAT: :) zrovna jsem psala jinam, že je vubec nedoporučuji. Možná pro velké děti, ale ani syn ve 4 letech s nimi není schopný kreslit. ty barvy jsou slabé, nevýrazné am usí se strašně tlačit. Ale opravdu se nelámou,to je fakt :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Vřele doporučuji i ty jejich pastelky - http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_31767.htm
    Z toho obrázku to tedy není vidět, jestli jsou to ty samé, co měli někdy dřív v krabičce po 12, ale jestli jsou trochu tlustší než normální pastelky, tak jsou. Minule jsem nakoupila zásobu, děti to nosí do školy - nelámou se, jsou to pěkné barvy.

KATJA: ten sortiment je vždycky na týden (případně do vyprodání zásob), ale třeba ty kancelářské/školní potřeby se vrací třeba 3x do roka. Stejně tak některé položky z nabídky De Luxe, asijský týden, italský týden... ale to už jsme u jídla :-)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    KATJA: není, Lidl vydělává na akcích, takže je potřeba sledovat pravidelne jejich stránky
    KATJA
    KATJA --- ---
    VERONIKA22: kde hledate tenhle sortiment na tech strankach? je to zbozi, co je normalne v prodeji na kramech?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MAKU: tak sem udělala obrys vajíček tak akorát do malý obálky, kluci do toho malovali vodovkama, pak sem to vystřihla, už se to suší - babičky budou mít radost a to úplně stačí. a ach jo, zapomněla sem že máme tempery .. třeba to jima ještě oživíme ..
    MAKU
    MAKU --- ---
    SEVERINE: my zatim nic, ale pamatuju si takovou blbinku - žlutou temperu dáš na prst, tím uděláš otisky na papír a pak se dokreslej ke každému otisku oči, zobák a nožky - a jsou z toho kuřata ;-) Jestli to vyjde hezky nebo ne záleží pak asi spíš na celkové kompozici, ale je to celkem roztomilé (když ti z toho děti neudělaj bubáky - T. teď s chutí všemu kreslí spoustu očí, hlav, zubů a tak...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam