• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    FOXOVA: jeste muzes pomalovat treba list kapusty a obtisknout na vajicko, totez udelat sse silnejsim provazkem - ozdobnou snurou. Taky si muzes vzit lihovky a pokreslit.

ted me napada, proc doma jeste nemam jedinou hotovou kraslici? jdu sehnat holky at jdou malovat:]]
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NACITALKA: pomalovat temperama, polepit kousicky rozbitych skorapek - hezke, jako mozaika, nebo polepit i tema kytickama z ozdobny derovacky, vodovky a zamokra vyvalet v cukru, polepit zbytky vlny a udelat ho cely obaleny ve vlne...
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: jo a bílý vajíčka jsem normálně malovala černou tuší a vypadalo to imo docela dobře :-)
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: já jednou na chalupu zapomněla vzít barvy a neměla ani tu cibuli - tak jsem si na obyč papír nakreslila barevný plochy pastelkama (barevný papíry tam nebyly), pak to roztříhala na proužky a kostičky a lepila z toho na vajíčka mozaiky ;-)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: ještě je dobrý třeba kreslit na ty kraslice jehlou a pak obarvit.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NACITALKA: no jo vlastně, já už jsem zmatená jak včela, ty by taky šly, díky za tip.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NACITALKA: bílou voskovkou nakreslit vzory nebo do punčochy a dát tam nějaký lístečky nebo něco a pak na žlutá vajíčka -heřmánek a kmín, červená - červená řepa či červené zelí, hnědá vajíčka - černý čaj, žlutohnědá vajíčka - cibulové slupky, zelená vajíčka - špenát a kopřiva, už mě nenapadají další varianty.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    tohle bych chtela umet :] http://jjanynka.blog.cz/1003/tradicni-kraslice

MAKU: oboji..
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYSHA: progressa nejsou přeci dřevěný :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: bez nákladů - jakože z toho, co je doma výtvarného už v zásobě, nebo myšleno přírodní výroba barev?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAKU: jo ty by zlikvidoval, hlavně mi ty dřevěný pastelky ukradnou psi a rozkoušou, voskovky je zřejmě tak nelákaj:-)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Kdyz uz jsem u financi, jake kraslice se daji vyrobit bez nakladu? napada me ted jen cibule, nejake listi - coz toho venku moc neni... mate nekdo napady?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MAKU: tenky taky dobry :], to vis, profesionalni deformace... ;]

Me to stve, kdyz specialne pro deti prodavaji nekreslici veci, casto jsme dostali "sady pro male vytvarniky" z tech obchodnich retezcu kde to prarodice "vyhodne" kupuji a proste to nekreslilo, radost deti razem pryc... takze jdu uz radeji po jistote, kvalitni pastelky snad ani neubyvaj, na to, jak casto moje deti kresli... nakonec se to cenove vyrovna.

A pocit z dobre nakresleneho versus rozcilovani se s nastrojem je k nezaplaceni...
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYSHA: v tomhle věku u nás byly nejpopulárnější asi ty Progressky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAKU: já právě ty "jedlé" dávám na čmárání Tondovi (nejsou mu ještě dva) a docela se osvědčují. Naivně jsem mu dala předtím pastelky, ale ty už jsou vyhozený, protože jsou zlámaný po celý dýlce.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    100 velikonočních nápadů
    100 Egg-cellent Easter Ideas: Recipes, Decor, Crafts + MORE
    http://anightowlblog.com/2013/02/easter-crafts-recipes-decor.html
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    u nás stále nejvíc frčí voskovky, pastelkami malovat nechtějí. ale nejvíce se mi osvědčily Faber Castel - jak prstove barvy, tak hranate tuzky,...
    A jinak v LIDLu jsem koupila gelové tužky - kresli silně, ale strašně snadno a s nimi maluji nejraději (GEL WAX CRAYONS),t aké od united office
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: no jo, to už je vyšší level :) Jolly tu taky někde mám (ještě od školy a nevím jak teď, ale dřív se normálně prodávaly), ale nějak mne zatím nenapadlo MOJE pastelky nabídnout dítěti ;-) Stabilo woody se chystám koupit T. k narozkám. A ty tenké Stabilo teda taky spokojenost? Asi je taky zkusím.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    u nas jsme nejspokojenejsi se stabilo, takove ty tluste mame uz 5let? jinak maj i klasicke tlustsi... ale barvy syte, nezdaji se mi ze by se extra lamaly a dobre se drzi a kupovala jsem je v dobe kdy jsem mela penize...

dobre jsou taky pastelky od JOLLY to je rakouska firma, nevim jestli se prodavaji zde...

no a jinak me berou moje inktense, ty mam uz tak dvanact let...

a oblibene jsou i faber castell, ty mame 6let asi

cokoli jineho co tu mame [z darkovych baleni, od babicek atd.] nebarvi, musi se tlacit nebo jsou ty tuhy tak nekvalitni, ze vice orezeme nez kreslime... je to potom demotivujici..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam