• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: Na německých strankach pisou, jak vyrobit sam doma - voda, mouka a potravinarske barvivo (alternativne barevne stavy). Nezkousela jsem, jen me to zaujalo, minuly tyden jsem za male baleni dala 199 a byla z toho dost prekvapena... http://familie.germanblogs.de/fingerfarbe-selber-machen-kreativ-sein-mit-kindern/
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    PS: Nevíte kde jsou za rozumnou cenu k sehnaní ty prstové barvy ve větším balení? Dnes jsme jich vypotřebovali hoooooodně, uff! ")
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Z dnešní výtvarné němčiny ")

SANTAL
    SANTAL --- ---
    SRETSIS: na konci toho videa ale jsou, ty domácí. Akorát že ty jsou pouze z cukru - já přidala skořici, my ji milujem...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SRETSIS: nebude, snězeno .-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    SANTAL: To zní dobře. Bude foto?:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Dneska jsem dětem ukazovala "jak se dělaj lízátka" http://www.stream.cz/video/84452-jak-se-co-dela-lizatka - a pak jsme je dělali doma - na 3 vrchované lžíce cukru jsem dala čajovou lžičku skořice, udělala karamel, na pečící papír dala tyčky na nanuky a na ně nalila tekutou karamelovou hmotu. Celkem 5 kusů z této dávky.

Lízátka jsou dost placatá, spíše z nich měli skořicové karamelky, ale večerní pokus s topením cukru měl úspěch - lízátka jsou pryč .-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Z Domalovánek od Lindy Retterové jsme udělaly dotiskovánky.)

Více fotek a průběh akce zde: http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2013/09/dotiskovanky.html
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Letošní první hodina mýho kroužku :)

https://www.facebook.com/nemcinaprodeti
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KLA: My jako děti s oblibou hrály hru na vymýšlení příběhů, jak vesnice, kterými jsme projížděli, získaly jméno.
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    ZARZAROSA: tak to je treba objednat u CT ;] muzes napsat rediteli, bude rad ;]
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    EMBRYO: krásné. prosíme další díly....
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KLA: Mě se líbí (ještě jsem ale nezkoušela) mapa pro každého, na které je vyznačená trasa, která se jede a má se vyznačovat, kde zrovna jsme.....Dá se to rozšířit např. o místní zajímavost (tj. body na mapě a když ten bod potkají, tak si tam mají všimnout nějaké dominanty a zapsat si to)....

Taky jsme hrávali takové ty hádací hry - Co by to bylo kdyby to bylo (tj. myslíš si člověka, kterého všichni znají - pro zkušené lze i věc, ale to už je těžké - a ostatní se ptají: "co by to bylo, kdyby to bylo" např. auto, zelenina, ovoce...a z indicií se snaží uhodnout... ), osobnosti (klasika...myslíš si osobu a můžeš odpovídat ano - ne a podle otázek se mají dobrat kdo to je)... na blázny (to se dá hrát jen jednou...musí se poznat, podle jakého klíče se odpovídá na otázky - ale je to lepší do většího kolektivu - odpovídáš na předchozí otázku)...a na novináře (cílem je odpovědět co nejkvětnatěji, aby se ztratilo jedno velké téma, které do odpovědi musíš namáčknout...např. téma je barva...a na otázku kolik je hodin by se tam nějaká barva měla dostat - např. na mých černých hodinkách je šest, ale ty na nástupišti ukazují o pět minut víc....když to hodně nafoukneš, tak se to tam ztratí)....

SANTAL: To je mi upřímně líto....ráda bych to viděla... :-(
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SANTAL: Jo, ještě podzimní verze: hnědým tušem (vodovkou) na A1 holý strom, na ten přilepujeme listí, co kluci posbírají na ulici, barevné...

Fotky jsou problém, měnila jsem počítač, záloha někde je, ale windows 8 se mnou a prohledáváním zatím nekamarádí .-(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NACITALKA: tohle hledání věcí nám v oddíle vydrželo i jako dospělým, ale trochu v modifikované formě -- jedeme autobusem a po cestě koukáme po žlutých dopravních prostředcích, kdo uvidí první, tak může plácnou ty další přes stehna nebo do zátylku :]
    Já vím, jak malí Jardové :DDDD
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KLA: na dlouhou cestu v tomhle veku, chtelo by se mi rict pulku diazepamu a dobrou noc ;], ale docela dobry je taky hledani urcitych veci po ceste za body, treba zelene auto, nakladak, ptaci hnizdo, cernou strechu, chodce s batohem atd. ... jen si clovek musi nekam psat ty body :]]] pak slovni fotbal, nebo rozvijeni pribehu na stridacku, kazdy pripoji nejakou vetu a dohromady se neco vymysli Byl jednou jeden... pan a ten nemel rad... kdyz mu do boty spadl... syr z housky. ...

Nebo si s detma predtavujeme, ze cestujeme v necim tele, nebo jsme molekuly nejake tekutiny a kdyz uz jsou k veceru videt cervena svetla aut pred nami tak pave cestujeme treba zilou, nebo tak si predstavujem jak jsme bud miniaturni, nebo obri...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KLA: origami, fimo, nebo zkusit čtení pohádky (ať si sednou nebo lehnou do pohodlné polohy, zkusí zavřít oči, Ty budeš číst a oni si budou představovat), případně pak na téma pohádky malovat. vybrat něco "moderního" co je chytne. Harry Potter,... něco co víš, že mají rádi...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    KLA: divadýlko, kreslení
    KLA
    KLA --- ---
    Potřebovala bych inspiraci, tak to zkusím tady
    Budu mít na starosti dvě děti (kluk 9, holka 11) s tím že on je cholerik a oba jsou dost neposedný a musím je udržet klidné a zabavené na dlouhé cestě a pak týden hlídat. Tam už to vymyslím, ale snažím se jim vymyslet nějakou zábavu na cestu. Máte nějaké ozkoušené triky?
    Děkuju
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANTAL: nebyla by fotka pls?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam