• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BARETKA: možná zkuste číhat na ptáčky - udělejte za oknem krmítko a sledujte, zda nějaký přisedne.

A pro vyblbnutí doma se dá udělat "Domácí photocaching": Vezmeš mobil a uděláš detailní fotky mnoha zákoutí v bytě - stůl ze spodu, radiátor zpoza postele atd. Když jsou rozmazaný, tak to zas tak moc nevadí.

Fotky buď vytiskneš a vystříháš, nebo nahraješ například na tablet (a nebo i necháš v tom mobilu), a dítě pak zkouší najít, kde byly jednotlivé fotky pořízeny.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BARETKA: nedalo by se jít na chvíli ven - okolo baráku na odrážedle, nebo jen tak s holinama a pláštěnkou šlapat do louží? nebo na hřiště ukrutně brzo / pozdě, abyste tam určitě nikoho nepotkali? pro mý syny je povinnej pobyt doma delší dobu, když nejsou z nemoci gumoví, taky těžko snesitelnej.
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    Ahoj! Poradte prosim, co se da jeste delat s 16m ditetem? Syn ma nestovice a musime byt 14 dni doma, pomalu mi dochazi napady.. Hrajeme si s hrackama, kostkama, prohlizime knizky, tancujeme, u pastelek vydrzi jen chvilku..pomaha mi s domacimi pracemi, hrajeme si na vareni, manzel dneska povesi houpacku, zveme navstevy..zacina to byt pekelne dlouhy a ja uz nevim, cim ho zabavit. napada vas jeste neco?? Diky moc
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERONIKA22: Ale tak děti můžou navrhnout siluetu toho, co se vyřízne, eventuelně vystříhne, může to být cokoli - domeček, tvor, strom, vanoční stromek, sněhulák... a nemusí to být zrovna na dárku ")
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Zase to není pro děti ale přijde mi to hezký :o)
    ADD
    ADD --- ---
    ANICKAJEDNICKA: Asi záleží na tom, jestli tam ty lidi znáš. Já bych to zvažovala, pokud by mi směřování komunitní školy byly výrazně blízké a se státní školou bych měla problém (třeba dítě vyfasovalo opravdu problematickou učitelku). Obecně se mi komunitní školy pro první stupeň líbí, ale zatím jsem nenarazila na žádnou, která by mě nadchla - je jednodušší doma doplnit oblasti, kterým se ve státní škole vůbec nevěnují, než měnit něco, co v soukromé škole podají zajímavě, ale neshoduje se to s mými názory.
    NIAM
    NIAM --- ---
    Včerejší večerní činnost (původně jako dárek pro dědu k svátku, ale trochu se to zvrhlo) - vykrajování tvarů z marcipánu a zdobení jmény babiček, dědečků a kamarádů cukrovými písmenky. Původní idea byla úplně jiná (chtěla jsem modelovat 3D), ale vběhla nám pod ruce písmenka, a protože písmenka u nás zrovna frčí, bylo jasno :-)
    Marcipán je z Lidlu a musím ho pochválit - dobře se táhne a není přeslazený. (Písmenka ze stejného zdroje).

ANICKAJEDNICKA
    ANICKAJEDNICKA --- ---
    ahoj:)
    mela bych dotaz a vlastne me zajima vas nazor:)
    mam dve deti, ktere navstevuji statni skolu+skolku, ale v miste bydliste mam i komunitni skolu, kde mi jeji uceni a vzdelavani je velmi blizke. co si o takovych komunitnich skolickach myslite vy?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEGA: píšu ti +15. díky mnohým se inspiruji!
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    DARJEEL: Ja to tiskla na tlusty papir, nejaky canon crafting paper..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NACITALKA+ostatní: podlepujete to 3diddi tvrdým papírem nebo lepíte rovnou to vytištěné?

Dnes jsme ještě zkoušeli obkreslit na tvrdý barevný papír a pak teprve lepit... ale imho to není pro děti pod 10 let.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    narazila jsem na tohle:
    pokladnice napadu :)
    Aktivity pro děti - Busy bags - pytlíky - Album uživatelky klara.t | Modrykonik.cz
    http://www.modrykonik.cz/blog/klara.t/album/busy-bags-pytiky-inspirace-zallak/
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    JELLYBEAN: To je právě ten důvod, proč jsem se ptala po původu....Nedařilo se mi dohledat a tady to vypadalo, že se toho účastní více lidí a tak jsem předpokládala, že by mi to někdo mohl objasnit... Lence se světýlka děsně líbí (dělá čest svému jménu) a tak bych jí na to prostě ráda příští rok vzala....ale chtěla jsem vědět k tomu nějakou tu "omáčku"...
    Čili ještě jednou díky všem za odpovědi...

MAKU: To zní moc hezky... :-)

BRUNA: SUPER...!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SANTAL: Dik
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: to nemusí být nutně EU, lze žádat i o státní grant (a s tím je fakt míň papírování, věř mi, jela jsem v obou variantách .-) )

Je nutné sledovat stránky MŠMT, žel, právě jsi propásla jednu výzvu (k 31.10.), další na základě zkušenosti předpokládám až příští rok.

Jde-li o ZŠ, jsou tady http://www.msmt.cz/vzdelavani/zakladni-vzdelavani/dotace-a-granty-1
    MŠ tady http://www.msmt.cz/vzdelavani/predskolni-vzdelavani/dotace-a-granty

Pozor, jen minimálně dávají na investice (stavební úpravy), obvykle je to vyloučeno již v zadání.
    Musíš mít právnickou osobu co žádá - neziskovkum občanské združení, někdy žádá škola...
    Příklad - ta poslední výzva - zde http://www.msmt.cz/...lavani/zakladni-vzdelavani/vyhlaseni-programu-na-podporu-cinnosti-nestatnich-3
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NACITALKA: hele co se zeptat na MSMT? tam by mel byt nejaky odbor. Ty mas akreditaci ke vzdelavani? nejsem si totiz jista jestli bez AK od min. to vubec lze. Ale ja se v tom nevyznam.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ADD: V Nemecku je to kazdopadne velka tradice, lampiony tady vyrabeji vsechny deti ve skolkach a skolach a chodi se pak s rodicema nekdy kolem toho sv. Martina v pruvodu. Moc jsem to nezkoumala, ale podle tech pisni, co se v pruvodu peji, pomohl sv. Martin nejakym hladovejicim chudakum a ten svatek ma pripominat to, ze je treba lidem v nouzi pomoct.
    ADD
    ADD --- ---
    ATUARFIK: Jj, to je ono! Děkujeme cizími jazyky vládnoucím. :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam