• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NACITALKA: Ty tuby jsou hlavně k vzteku, loni jsme je měli, a nakonec jsem je na konci rozstříhla, vypláchla a použila jen ty špičky v pytlíčku s normální polevou. Ta oetkerovská poleva je tuhá, trhá se to, olupuje...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SANTAL: Aha, tak to taky nechci, takze asi jen klasickou polevu z vejce nebo citronove stavy, mozna by se to dalo obarvit repou? Zjouseli jste jetli to vyrazne meni chut?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: Tuby od Dr. Oetkera, tedy konkrétně červená, obsahují to svinstvo E120 (kromě takových těch věcí, jako že se nesmí přidávat do potravin pro děti do 3 let, nebo že výrobci sami píší, že může způsobit/zhoršit ADHD etc., tak je ne to dost alergií -i můj syn se z toho celý osype .-(
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    IBERIA: Pred lety jsme meli takove firemni pf. Silnejsi temne modry papir s texturou, zaviraci a5, na titulce nalepeny pernikovy stromecek a uvnitr stribrnou tuzkou text. Vypadalo to pekne:)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tady jsem našla...
    ŠAPITÓ Czech toys: březen 2012
    http://sapito-toys.blogspot.cz/2012_03_01_archive.html
    ...toto

Zde návod ...
    {Video} How to Dry Cookies Decorated with Royal Icing | Sweetopia
    http://sweetopia.net/2012/01/video-how-to-dry-cookies-decorated-with-royal-icing/

Sice to není perník, nicméně by se to na něj nechalo aplikovat, a pro větší tradičnost použít jen bílý podklad a červenou linkou dozdobit, jako byly ty ilustrace ve zpívánkách...

Nojo, ale kde sehnat něco, co by kreslilo tenkou linkou? Myslíte že by stačily ty tuby od doktora Oetkera? Je tu nějaká zkušená cukrářka?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IBERIA: Jak píše BONEMINA... ale viděla jsem i obráceně - velká kartička s textem a uprostřed místo s nalepenou mašlí a tou přivázaná perníková dobrota- vypadá to fakt dobře... jako velká 3D dekorace uprostřed...
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    NACITALKA: vejde. je to stejne.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Máte někdo zkušenost s těmi přežehlovacími korálky z ikei, zda jsou stejné velikosti jako klasicke Hama korálky? Jde mi o podložku, aby se tam vešly... Ď.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    to je tozkošné! :)

BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    IBERIA: To už spíš udělat do perníku před pečením dírku a tou pak provlíknout šňůrku s papírovou visačkou.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    SANTAL:
    RYBKA:
    BEBERA:
    špatně jsem se vyjádřila, pravidelně pečeme perníková pf (do celofánu s větvičkou) a pravidelně děláme papírová pf a tak mě napadlo to skloubit, jen nevím jak. Tak jsem zjišťovala, jestli jste se nesetkali s něčím zajímavým, třeba nějak chytře perníček na papír nalepit a k tomu něco dokreslit...?
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    DARJEEL: vzdycky si slove Thanksgiving vzpomenu na cast filmu z Addams Family
    Addams Family Thanksgiving - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=2VbYZDohsHk
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NACITALKA: tak krocan proto, protože když na evropské osadníky přišla na novém kontinentě první zima, tak neměli dostatečné zásoby (spíše skoro žádné) a indiáni jim zachránili život :-)
    A pak se jim tedy osadníci odvděčili za jejich dobrotu...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Peříčka! :)

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Zitra je den dikuvzdani, prijdou k nam pratele z ameriky s tradicnimi jidli, a tak premyslim, ze zitra s detma na krouzku vytvorime krocana, nasla jsem sousta napadu! https://www.google.cz/...=u&source=univ&sa=X&ei=y1uWUtf1AYbbygOG_YDABA&ved=0CC0QsAQ&biw=1576&bih=804

Jak si zjistuju fakta co a proc, tak je zajimave, ze se slavnostne usetri jeden krocan a zaroven je pri oslavach snezeno pres 50 000 000!

A kdo mate moznost, kupte si u tchiba ty barevne samolepici papiry!!! Uz tohle zbozi konci, nevidela jsem zatim nikde jinde... https://www.tchibo.cz/samolepici-folie-20-ks-p400039400.html
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mne se libi napad babicky, upekla klukum pernickovy adventni kalendar...Syn nemůže mliko, vloni se nam od prarodicu seslo spousta tech cokoladovych kupovanych, rozdali jsme to tu okolnim detem a syn mel pytlickovy kalendar s dobrotami ode me, tak letos bude mit pernicky :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Přímo na perníček napsat PF a rok? Dělávala to naše babička, loni jsme takové dostali od kamarádky, ta to měla ještě v celofánovém pytlíčku s mašličkou.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    IBERIA: Naši studenti na Den úsměvu rozdávali vyučujícím perníčky. Srdíčko se smajlíkem, zabalené v celofánu a přiložený ručně psaný citát někoho moudrého - něco jako koláčky štěstí, nevíte co si vylosujete.
    Já měla Dostojevského: "šťastný je ten, kdo našel štěstí v rodině" - což sedlo :-)
    Potěšilo taky, když mi řekli, že se prý vždy usmívám .-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam