• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Moje 14 měsíční dítě dneska z košíku kolíčků vytáhlo pěkně postupně 5 žlutých. Koukala jsem jak puk.

A jinak s ročním se toho tvůrčího asi fakt moc nevymyslí. Vrchol výtvarné aktivity je čárání. Obtiskování jsme zatím nezkoušeli, ale moc tomu nevěřím.

NABIS: Jinak u nás už nějaký čas frčí domácí práce. Nevzpomenu si teď přesně, co uměla před těmi dvěma měsíci, ale v zásadě jakékoliv pozorování a napodobování ideálně mokrých aktivit. Mazat mokrou houbičkou po stolku. Kvedlat hadrem po podlaze. Strkat a vytahovat nádobí ze skříňky. Šťouchat vařečkou v těstě.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETATA: Díky, začala jsem mít komplex, že mám opožděné dítě. Nedal by ani jednu z těch činností. Oblíbené je lezení po bytě, hrabání se v kostičkách, zkoušení všech knoflíků na radiu. Ale že by si hrál s modelínou, fixama, křídama nebo rozděloval víčka podle barev to ani náhodou. Navíc víčko od petky by se z pusy asi dost blbě vyndavalo :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    PETATA: vubec ne, je to pokus, jasne ze ti to neudela, ale proc to nezkusit? urcite se nad tvary pozastavi, prohlidne, veme je do rucky, neco samotneho ho napadne.....minimalne 4x se zaktivuje. a o to take jde :)
    a co se tyce barev, tak zakladni rozlisovani se dite uci brzo. dej mu 2 barvy.Naved ho a uvidis sama, oni ty prckove dokazou spoustu veci, jen mit prilezitost a duveru :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    FOXOVA: musim rict, ze mam cerstve rocni dite a absolutne si nedokazu predstavit, ze by neco u toho delala
    jako rozdelit testoviny podle velikosti a barev?
    uff
    bud delam neco spatne, nebo jsi mela deti napred
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    NABIS: u nás frčí nálepky-nalepování a strhávání kdekoliv a magnety na ledničce. sestavování obrázků (na roční asi brzy), ale jen ten efekt, že se dá sundat a nandat... dost dobrý, vydrželo dlouho.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    FOXOVA: jeste je hezky tridit vicka od pet lahvi podle barev, le to je treba uz prdolu hlidat. Do pusiny se toho vejde jeste hodne.
    ja mela vyhodu ze jsem mela jedno neochutnavaci dite, takze tyhle veci delat nebyl problem. No a ta mladsi ochutnava jeste ve 4 letech, takze hlidani bylo nutne...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: K plastelíně - v tomhle věku je ideální ta uvařená doma :-) Nebo aspoň nějaká zdravotně nezávadná (naše teď dvouletá ji je schopná jíst na kila... z Play Doh jí nic nebylo) ;-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NABIS: tisknout korkovej spunt - nakresli vanocni sromecek a spuntem v barve at natiskne ozdoby, stejna prace, ale budete tisknout treba jabloni jablka, berusce tecky atd...
    spousta blbin lze tisknout s bramborama.
    Natrhat barevny papir ma kousicky a lepit na jiny papir....
    plastelina - naprosto dokonala zalezitost, nebo kridy a cmarat na tabuli....
    moc hezka cinnost - na papir jsem nakreslila kruhy. Jeden vetsi a jeden mensi a natrela lepidlem. Nasypala jsem na misku dva druhy testovin - treba maslicky a velky kolena. Dite melo rozdelit a nalepit testoviny podle velikosti na spravny "talir" Velky hlad, velky talir, velke testoviny = tatinek atd...
    Jeee ja bych si hrala:))
    NABIS
    NABIS --- ---
    POradte prosim, co se da delat "tvoriveho" s cca rocnim ditetem v tomto rocnim obdobi doma. Zatim ma uspech prohlizeni knizek, cmarani fixi vsude kde se da, prochazky po venku, jidlo, hra s kolicky, kosticky, chvilku balon, behani kolem nabytku, lezeni po schodech nahoru dolu, houpaci kreslo apod. Mate napad co by slo jeste? diky za inspiraci.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KAI: Diky moc za inspiraci ")
    KAI
    KAI --- ---
    NACITALKA: 200 na hodinu za intenzivni jazykovou lekci, na kterou se vyucujici musi nejak pripravit, pronajmout si mistnost a nakoupit z toho vytvarne a jine pomucky mi prijde naprosto adekvatni, na frflajici babicku se vykasli, nema vubec predstavu, co to obnasi. 100 na hodinu, to to delas zadarmo, z toho zaplatis tak ty pomucky a najem, ne? kor v Praze.
    ja ucim deti soukrome anglictinu za 300 na hodinu (60 min) v Brne, prosim pekne, a ani trochu mi to neni blby :) venuju tomu vzdy minimalne pul hodiny domaci pripravy, casto vic, najit vhodne materialy, pripadne neco kopirovat/laminatovat, cesta nekam a zpet, za min penez proste nikam nejedu a budu si radeji cist doma knihu :))
    musis si srovnat, jestli to chces delat socialne pro vsecky a kohokoli, nebo proste jen pro ty, co maji na to, aby si zaplatili nekoho tak unikatniho jako ses ty. mimochodem - co kdybys nemela cenu na hodinu ale vypisovala nekolikatydenni kurzy?
    DIVA
    DIVA --- ---
    jak velké kluky by to mohlo bavit? díky
    Pachatelé dobrých skutků: Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíčkáři - Miloš Kratochvíl | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/...y/pachatele-dobrych-skutku-pachatele-dobrych-skutku-1-puntickari-13902
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    NIENNA: my tohle delali na zakladce....kladivem jsme rozbili sklenene ozdoby, na papirove pranicko nakreslili zvonecek ci jiny vanocni tvar, napatlali lepidlem a posypali temi stripky...krasny to bylo.
    Nejvetsi problem v teto dobe je sehnat sklenenou ozdobu. Vetsina je z plastu (i kdyz se tvari jako sklo) a opravdu sklenene jsou hrozne drahe. Škoda rozbijet.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SRETSIS: To je úžasný!
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    LUCYA: My jsme letos na dílničkách ve školce dělaly tyhle papírový hvězdičky - skládání zezačátku spíš pro maminku, ale Domi je pak zdobila třpytkama, dají se pomalovat atd.

návod třeba tady: http://www.wikihow.com/Make-Lucky-Paper-Stars
    Tady jen obrázkový:

Nebo tahle papírová kytka by mohla být fajn:

Návody tady:
    Google Translate
    http://translate.google.com/...http%3A%2F%2Fwww.oipaketti.blogspot.fi%2F2013%2F04%2Fdiy-pom-pom.html
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LUCYA: A ještě mě napadlo....MOC se mi to líbilo jako malé - rozbité ozdobičky (třeba někoho napadne alternativa) dát na čajovou lžičku a na to plácnout modurit (ideálně obarvený) a do toho zabořit nějaký provázek na pověšení... Jak se tam třpytí ty střepy, tak je to hezké,ale pamatuju si to už jen hodně matně...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    NIENNA: aha, taky varianta
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LUCYA: Co klasický řetěz z proužků?
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Nemáte nějaké tipy na papírové ozdoby na stromek, co bychom zvládli s pětileťákem? sněhový vločky jsou jasný, nějaký hvězdy vystříháme a dál nevím. Díky
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SRETSIS: Skvělý nápad!
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Fotky z kavárny Vypálené koťátko, kde se dá malovat na keramiku, kterou si za týden odnesete vypálenou domů. Teď v předvánoční čas ideální místo pro děti s možností vytvořit kreativní dárek třeba pro babičku nebo paní učitelky, což nás bohužel včas nenapadlo, a tak od nás letos dostaly jen čokoládu.)

Můj dům, můj squat: Vypálené koťátko
    http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2013/12/vypalene-kotatko.html
    LAURA
    LAURA --- ---
    Muž vyrobil synovi hru, hraje se normálně s kostkou a každé políčko reprezentuje nějakou aktivitu (např. napočítat na prstech do deseti, najít kočku, napít se, tancovat atd.). Hrajeme to několikrát denně :)

BARETKA
    BARETKA --- ---
    BONIE: parada!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam