• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: vyzkoušená a osvědčená (na modelování, neochutnávala jsem, to zase ne)
    Domácí modelína pro děti
    http://www.brydova.cz/napady/ostatni-/117-domaci-modelina-pro-deti-
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SANTAL: no já jsem si říkala, že kdybych jim vyrobila hodně slanou hodně nechutnou modelínu, že by třeba pak přestaly žrát tu kupovanou :-)
    P. má primárně playdo a podobná generika, to je stejně všechno z mouky, ovšem že by se musely děti krmit těma barvivama v tom, tak to bych radši, kdyby ne.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    BONEMINA: Jistě, že jsou, ale ne tak, jako muchomůrka zelená, po pár sirkách ani břicho nebolí :-) ověřené praxí. Celou škatulku jsem nikdy na posezení nesnědla, max 2-3 :-)
    A nemá to nějak dobrou chuť, spíš žádnou, ani o ni nešlo, ale tak zajímavě se to drolilo na jazyku (což píšu, aby, kdo si sám nepamatuje takové pocity, měl pochopení pro své děti a taky naprosto zbytečně neargumentoval "vždyť ta modelína není dobrá!" - no a co, že...)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SANTAL: Ony hlavičky od sirek nejsou jedovaté? Mě rodiče zakazovali se na ně byť jen podívat, protože požár a protože jedovaté a umírá se na to.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TRISSIE: Ne. děti umí sníst i plastelínu nebo písek, JÁ jídávala hlavičky ze sirek. Rodiče na to nikdy nepřišli...
    Je to slané. Ochutnaj to. Prostě kontroluju, aby toho nesnědli moc (=moc soli), ale pro jednou se houby děje...
    A chce to pak umít ruce, přijde mi to poněkud agresivní (sůl), zase, projednou se nic neděje, každý den bych to nedělala...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SANTAL: je to těsto dost nechutné?

Mně tady všechny děti modelínu svačí! I ten tříletej, odkoukal to od holek :-/
    ELLINOR
    ELLINOR --- ---
    SANTAL: hodila jsem sem recept z netu. nepamatuju si presne ty pomery, tak pardon :/
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ELLINOR: Lidi, dávejte pozor na recepty, tady k tomu ještě dokonce přibyly plusky, a ono to chce FAKT víc než půl hrnku mouky - právě odskoušeno :-( Tedy, po konzultaci z netem a dnešní praxí je to min 2 hrnky, ne půl hrnku...
    ELLINOR
    ELLINOR --- ---
    KETHAMINA: presne tak. a taky si toho muzes namichat kolik presne potrebujes.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ELLINOR: ikdyž se to neupeče a nechá se to dva dny uschnout malovat se dá, akorát to nevydrží boucnutí o zem. zas narozdíl od modelíny a hlíny si můžou dšcka saat do očí a do pusy .)
    ELLINOR
    ELLINOR --- ---
    ve skole jsem s detma vyrabela veci ze slaneho testa, hrnek soli, pul hrnku mouky, 3/4 hrnku vody, smichat, udela se testo. z toho se da tvarovat a pak to vyschne nebo se to da vypalit a je to trde. da se na to malovat akrylovejma barvama.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    NACITALKA: muz ma eshop s modelovacima hmotama (fimo tez), jestli by ti neco stacilo zitra vecer, tak posta
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Vítány jsou i maminky s dětmi, pojďte si tvořit, patlat, číst si nebo pracovat :)
    V pondělí bychom chtěly vyrábět z FIMO hmoty, nevíte kde ji přes víkend sehnat? nebo máte oblíbenou jinou tvrdnoucí hmotu? V papírnictví mají hlínu a ještě takovou pěnovitou lehkou, ta by asi byla nejlepší a pak to pomalovat?

Dnes jsem vyrobila s chlapečkem spoustu dinosauru a bylo mu moc líto, že si je nemůže všechny nechat, a že to vlastně nejsou úplně hračky. Tak bych s ním chtěla vyrobit něco, co mu vydrží i na hraní...

JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    NACITALKA: njvic se mi libi rozetova ozdoba na zed (1:20), stejne ted planuju ozdobit svatebni dar pro kamarady
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    KAVÁRNA KLUBU CROSS
    DIVADLO PRO DĚTI - DIVADLO KŮZLE - HASTRMANSKÁ
    20.9.2014 od 14:30 - ZDARMA

Podzim je zde a s ním i divadla pro děti.. Začínáme příští sobotu, tj. 20.9 od 14:30. Představí se divadlo Kůzle a s Hastrmanskou pohádkou...Doražte, vstup je zdarma...
    Pohádka je hraná.
    Hraje divadlo Kůzle.
    Délka představení: 30- 45 min.
    Pro děti od cca tří let.

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    NACITALKA: waw...
    :) to muselo dat prisernou praci, ja si ani neumim predstavit, kdy to delali, pokud to melo byt doma překvapení..
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    https://www.facebook.com/video.php?v=748974721835923 když se blíží přípravy na další oslavu :) (pozor, příliš hlasitá hudba!)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Prostě dítě i matka získají oba novou sílu a inspiraci, radost z pokroků a motivaci k trpělivosti. V podstatě jsou na tom oba stejně. I to rodičovství je každý den nové :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    FOXOVA: Přesně o to jde .) Vidím se spíš jako facilitátor, ne supl, to bych tedy ani nechtěla ") to by nebyla pomoc.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NACITALKA: jj, a prave proto bych se snazila spis udelat neco pro matku aby ziskala nadhled a sebeduveru, nez ji supovat :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam