• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MALKE
    MALKE --- ---
    ILLUZE:
    ZARZAROSA: Dík:)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MALKE: kružítkem. nachystám jim dírky, oni se pak trefujou těmi kulatými párátky. Pak dodělávám další dírky, kde si řeknou. Párátkem mi to nešlo.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    KAVÁRNA KLUBU CROSS - DNES - 14:30 - HASTRMANSKÁ POHÁDKA - ZDARMA

Dnes od 14:30 se hraje hastrmanská pohádka pro děti....
    Doražte, vstup je zdarma a i děti potřebují trochu divadelní kultury..:-)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MALKE: máme párátka se špičkou, ta jsou na to ideální
    jinak velmi úzké nůžky, takové ty klasiky, co byly k dostání před cca 30 - 40 lety ;-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    čím ty kaštany navrtaváváte? když jsem to loni nějak bastlila, stálo to za... nic.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZARZAROSA: ty jo, vyšší level :-))
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ILLUZE: taky jedeme v tradici. Ještě jsme prodloužili dobu strávenou nad kaštany zdobením jeleního paroží korálky. Velký úspěch!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZARZAROSA: to jo. i na pánvi - když už se mi zdálo, že by to mohlo být ono, chtělo to ještě tak tři pět minut
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    BALAENA: byla jsem nedockava, nedala jsem to poradne odlezet do lednicky a jen co to vychladlo, holky modelovaly. Takže to chce asi hlavně tu tropělivost..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZARZAROSA: dávala jsem barvu na vajíčka (když těsně před velikonocemi vyprodávají, mají velmi zajímavé ceny), bílou jsem nechávala bez barvy.
    ono je asi klíčové dělat to opravdu dost dlouho a přitom nepřipálit. mám zatím za sebou asi 15 várek různých barev a 100% úspěšnost

přemýšlím, jestli by mohla vadit ta tempera... ale nějak se mi zdá, že by neměla...

hele, fakt nevím.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    BALAENA: taky vyzkoušeno, jednou se mi povedla a pak dvakrát ne. Zůstala tak nějak patlavá a na všechno se lepila :( neměla jsem potrsavinářský barvivo a obarvila jsem to temperou... trošičku...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Podzimní klasika :)

LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    já včera dětem do slaného těsta přidala ještě vonný olejíček... no jako je fakt, že to přilákalo k tvorbě o polovičku víc zvířáků než je obvyklé, ale snad každý to musel ochutnat :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: kdybys vyrobila hodně slanou modelínu, tak by přestaly žrát tu kupovanou jen proto, že by jedly tu tvoji. Aspoň moji dva tu olizují krabičku se solí...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BALAENA: já jako malá tohle hrozně ráda žrala :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: vyzkoušená a osvědčená (na modelování, neochutnávala jsem, to zase ne)
    Domácí modelína pro děti
    http://www.brydova.cz/napady/ostatni-/117-domaci-modelina-pro-deti-
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SANTAL: no já jsem si říkala, že kdybych jim vyrobila hodně slanou hodně nechutnou modelínu, že by třeba pak přestaly žrát tu kupovanou :-)
    P. má primárně playdo a podobná generika, to je stejně všechno z mouky, ovšem že by se musely děti krmit těma barvivama v tom, tak to bych radši, kdyby ne.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    BONEMINA: Jistě, že jsou, ale ne tak, jako muchomůrka zelená, po pár sirkách ani břicho nebolí :-) ověřené praxí. Celou škatulku jsem nikdy na posezení nesnědla, max 2-3 :-)
    A nemá to nějak dobrou chuť, spíš žádnou, ani o ni nešlo, ale tak zajímavě se to drolilo na jazyku (což píšu, aby, kdo si sám nepamatuje takové pocity, měl pochopení pro své děti a taky naprosto zbytečně neargumentoval "vždyť ta modelína není dobrá!" - no a co, že...)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SANTAL: Ony hlavičky od sirek nejsou jedovaté? Mě rodiče zakazovali se na ně byť jen podívat, protože požár a protože jedovaté a umírá se na to.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TRISSIE: Ne. děti umí sníst i plastelínu nebo písek, JÁ jídávala hlavičky ze sirek. Rodiče na to nikdy nepřišli...
    Je to slané. Ochutnaj to. Prostě kontroluju, aby toho nesnědli moc (=moc soli), ale pro jednou se houby děje...
    A chce to pak umít ruce, přijde mi to poněkud agresivní (sůl), zase, projednou se nic neděje, každý den bych to nedělala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam