FOXOVA: Jo, mám něco, co jsem dělal se svýma předškolákama. Levné. Ozdoby na malovaný stromeček.
Nastříháš z tvrdého papíru kruhy (malováno kolem hrnku), já měla 3 velikosti. Jasně, pokud se s tím budeš matlat, uděláš i zvonečky...Já ne, kruh je snadný :-)
A to je celá příprava, kromě nákupu surovin.
Dítě veme lepidlo, pomatlá celé - zčásti - v pásech - jakkoli - ty předkreslené tvary, poté na ně lepí - zbytky z kuchyně. Nasype do pásu mák, sezam, lenová semínka, malé těstoviny - takže třeba taky písmenka... nebo takové ty kuličky (zhnědnou, když je narychlo nasuchu opražíš, slovenská rýže se tomu tady říká, nebo kuskus lze užít).
Neuvěřitelně efetní jsou mašličky (těstoviny), ovšem ty jsme lepili herkulesem, myslím, tady nějaké lepidlo v tyčince nestačí. To ovšem schne daleko rychleji, zvaž si, zda je tam prostor pro "schnutí výrobku".
Když nastříháš barevný podklad, vynikne bílá těstovin víc - já dala bílý, ale pak hotový výrobek lehce stříkla sprayem s kovovou barvou (zlatá, stříbrná, bronz...)
My to doma lepili na stromeček namalovaný naprosto jednoduše vodovkama na A0 (nebo papír z flipchartu), co jsem nalepila na dveře a obstřihla na jejich šíři. Děti byli nadšené!
Na stánek co je prodejní bych volila třeba tvar rybiček, co se jim lepidlem nezamatlá hlavička, tam se namaluje očíčko a pusa, zbytek vysype....
Na stánek akční (udělej na místě) ty kruhy, a měla bych tam i namalovaný stromeček, kde můžou tu svou pověsit....