• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: Hele ale zas je to jen z papíru, můžeš to zkusit s dětma ve škole, když to nevyjde, nebude to taková škoda ;-) Emča je teda šikovná!
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    RYBKA: hmm, já to zkusim s holkama, ale ty bohuzel nejsou měřítko.... 5letá emca si jen tak u televize obentlovala kolečko, našila do středu jiné a přišila mašličku. to vše za 10 min. a naprosto perfektně...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYBKA: Jo a teda návaznost na Vánoce - prej to dělaj v Dánsku jako ozdoby na stromeček, naučila ji to spolubydlící Dánka.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Co tohle? Ségra to dělala loni a prej je to hrozně jednoduchý, posílala mi to, jestli to nechci dělat s holkama http://www.netvytvarka.estranky.cz/clanky/sikovne-ruce/papirove-kapsicky-srdicka.html
    (ale nemá děti a nevím, jakej má odhad na jejich schopnosti) :-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    RYBKA: něco dalšího, něco co nebude mít dalších 20 tříd na svých stáncích...:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: Jo takhle :-) A chceš vylepšit tohle, nebo vymyslet ještě něco dalšího?
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    RYBKA: však to tak bylo.. vystřihala jsem zvonečky a kolečka. Záměr byl sešit k sobě a vyplnit vatou a obšít entlovacím stehem. Našít stužku na pověšení... takže jsem to vzala domu, moje holky to vypáraly a zůstaly mi ty tvary. (poničené, musím ještě hodně poupravit) Takže teď je jen slepím k sobě a dám na špejle. Ale i tak pořád potřebuju nějaký další nápad. Zápichy jsem chtěla dělat z papíru, ne z filcu.... prostě nějak pořád nejsem spokojená s tím co vidim. :))
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ANNAWA: Já slepila těch 6*4 škatulek, kolem dokola olepila světle modrým papírem, pomatlala hrubou modrou fixou, na vrch lípla žlutou kometu (jakože letí na nebi) a je.

Kometu jsem vystříhala jako klasickou prostříhanou hvězdu z papíru + ocas - ale letos jsem náhodou přišla na parádní trik - DOPORUČUJU - hvězdy nestříhat z papíru, ale z košíčků na cukroví/muffiny. Z těch na velké jsou parádní do prostoru (na okna, dveře), z těch na malé kuličky jsem vypižlala kometu (mám jednofarebné, tady žluté).
    Z papíru mi nikdy nešli takové ty filigránské stříhanky, jak vidím na netu - protože jsem užívala kancelářský papír. Z tohohle - z košíčků - se stříhá obyč nůžkama na nehty parádně! a není třeba dělat nejprve čtverce, jen se poskládá kruh na 8x.
    Muffinové velké se narovnají snadno, ty nejmenší chce párkrát rukou přežehlit, než se narovnají. Jo, chce to trochu opatrnosti u rozložení, zejména když je 50% materiálu vystřiženo :-) .
    Co vítám - není nutno kupovat cokoli navíc, před Vánocema košíčky doma jsou, a pár kusů na hraní s dětma snadno oželíme...

Jo a jako první mé děti (obě, každý svou) naleznou "poukázku" - namalované vajíčko s otazníkem uvnitř - dostanou kinderko :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: jo to netuším, jakou má trvanlivost... tak na to fixou nakreslit jednoduché tvary, aby to podle čáry vystříhali?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANTAL: sirky používáme porad, protože jimi zapalujeme v kamnech nebo svíčky, ale na adventní kalendář mám krabičky z Tchibo, ale sestavim až zítra, chci je navesit na větvičky ve váze nebo tak něco.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: Jestli ti stačí mít to hotovo zítra po příchodu dětí ze školy, prostě koupíš - to je pár centů (korun).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Já mám vše na elektřinu a ty sirky kupuju jen na to... se jich užije pak leda na svíčky na hroby a na dorty. Takže je sesypu do pytlíku a věnuju někomu, kdo to užívá.
    ADD
    ADD --- ---
    SANTAL: Mame dva roky sporak s integrovanym zapalovanim, nemam ty krabicky. :-) Zapomnela jsem si je schovavat v lete.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: a to tvé zadání tohle SANTAL nesplňuje? ani nemusíš mít víc věcí, než na zítřek... se dokupuje/vyrábí/vymýšlí průběžně.

Dárkem bývá třeba i poukázka na zajímavou společnou aktivitu, a nutně to musí být levné (neboť nekonkuruju Vánocům).
    ADD
    ADD --- ---
    Tak jsem projela google, kdyz uz si ho beru do huby, a aniz bych chtela nekoho nastvat :-), obavam se, ze zadani "adventni kalendar rychle a bez nutnosti zapnout mozek" splnuje akorat snura s lichejma ponozkama polepenejma cislickama. :-) Je to porad lepsi nez jen "kupovany kalendar od tety" a latka je dost nizko, abych se mohla v dalsich letech zlepsovat. :-)))
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: radši ne, já už si tam připadám jak psychická verze hypochondra, ale jestli tam napíšeš, tak tě oplusuju :D
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Tak s tim jdem do Psychiky? :-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KAIRRA: Byt se dá poměrně snadno dezinfikovat UV lampou, jestli ji někde seženeš.
    A adventní věnec dnes asi vyřeším čtyřma svíčkama svázanýma dohromady mašlí. Výjimečná situace vyžaduje výjimečná řešení.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: na úplně to samé :D s rozdílem že nestíháme věnec a teď, že ho možná vyrobit stihnu, ale starší u toho nebude i když se těšila, protože byla v rámci karantény vyslána s mužem pryč. Plus že mám symbolický vánoční termín porodu, ale místo pokojného zrození nového života mě čeká řešení, kam v těch všech nemocech chudáka novorozence dám, aby okamžitě nechytl ty toxonemoci od sourozenců.. /OT
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Na cos chtela nadavat? Ja tu regulerne tehotensky brecim, ze jsme kvuli ryme a kasli nesli do kostela a ze nevim, jestli stihneme vyrobit hezky kalendar... Muzeme tam brecet spolu. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam