• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    KATJA
    KATJA --- ---
    ahoj, srdečně zvu vás i děti na příjemnou předvánoční akci v Novoměstské radnici - Česká hračka a řemeslo...
    akce je zdarma a já tam povedu doprovodnou výtvarnou dílnu, kdybyste se chtěli přijít podívat a něco si vyrobit. každý den bude jiný materiál a technika, tak můžu prozradit, že v sobotu budeme tvořit hlavně z papíru - betlémy v krabičce a anděly na pověšení a v neděli pak vlna, filc a různé druhy jejich zpracování. a protože je to adventní dílna, zkusíme vyrobit hlavně nějaké barevné ozdoby, nebo figurky do betléma...

více zde https://www.facebook.com/ku.kackaa

FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NACITALKA: tak to mozná uděláme. Sádra schne i dost rychle...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    FOXOVA: Hlavně tedy nechat figurky pořádně vyschnout, jinak se do sádry vsaje všechna barva, ale zas to vypadá že to má patinu, takže dle kýženého efektu :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    FOXOVA: Funguje to dobře :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    nemáte zkušenost se silikonovýma formama na pečení a sádrou? ráda bych do nich odlevala sádrové pernícky a s detma pak ozdobila:))
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    NACITALKA: diky :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    BEBERA: přes face book sme se domlouvali:)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Olizovali se stejně všechny děti :) Slané, neslané!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FOXOVA: Jak vám to funguje prosím? To mě zaujalo...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: u nás proběhla před třemi dny konverzace -
    "Co kdybychom vymodelovali z takového speciálního těsta betlém a postavili ho v obýváku na skříňku?"
    "Jooooo! A pak ho sníme!"
    "Ne, to se nedá jíst, to je taková modelína z mouky, která potom ztvrdne a je to jenom na koukání."
    "Aha... hm, tak jo. A pak ho sníme!"
    "Ale to se nejí. To ani není sladké, ani dobré, navíc tvrdé jako kámen."
    "Tak jdeme modelovat... A já to pak sním!"
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    nevím, nechám to u topení, další hodinu máme v úterý, tak dám kdyžtak vědět, možná to bude přes noc už hotové... http://www.skolnisvet.cz/navod-na-vyrobu-peceni-a-suseni-slaneho-testa/
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NACITALKA: neváš jak dlouho se to suší?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Aha, tak asi jen do Slaného :))) Ale alespoň to můžeme sušit na vzduchu...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tak dnes se s dětmi na výtvarce zřejmě podíváme do Vizovic :)

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TUVDEN_NIMA: Něco stříháme potom v Sony Vega, něco dělal na iPadu v programu iMotion a něco jsem dělala v Adobe Premiere nebo After effects, teď nevím... za použití rozličných faťáků a kamer :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    v tom, že se to DÁ jíst :) No a taky se z toho dělají super bábovky i bez vlhčení vodou.. A je to příjemné na ruce. Ale samozřejmě chápu, že písek je písek
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Dokonce byla nese skupina o 24 lidech. Nebýt několika opozdilcu melo to byt již koncem listopadu a jako kalendar nas to planovalo víc lidi. Pod stromecek to nevydržím. Tak si uz hrajeme. Fotku dam teď mi to nějak nejde....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FOXOVA: vyfot obsah :)

pred vanocema se mi jevi jako dobry napad pojimat vymenu jako adventni kalendar
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Ach... právě mi přišel balík plný super věcí:) účastnila jsem se podzimní pytlíkové výměny domácích monte. pomůcek. Je to super. Mělo to být pod stromeček, ale nevydržím to. Jdu si hrát :)) až vybalím vše pošlu fotky pytlíků v akci :))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    LEJIMADA: V čem je výhoda oproti klasickému písku? Krom toho, že se to dá jíst po hrstech a ne jen po troškách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam