• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MARKYSHA: Děti milují FROZEN, a ta je fakt lepší... (a hlavní záporák je princ - oblbovač, to se líbí i mě, tkaové poučení pro dnešní svět).
    Psát to Andersen, sněhulák roztaje (aniž si to někdo všimne).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: Já z těch pohádek bývala smutná, hlavně děvčátko se sirkama a Cínový vojáček, to mě hodně trápilo. Ale měla jsem ráda Ledovou královnu.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: No tak z něj akorát to ošklivé káčátko, to alespoň končí optimisticky, byť ani to se mým dětem nelíbilo, neb to prostě k němu není fér.

A nějak jsem dost vděčna, že mé děti brali špatně i původní Sněhurku - jednak tam je ten "vtipný" motiv se želvou, co se vždy někam tak plazí, snaží se - a pak přes ni ostatní zvířátka přeběhnou a ona upadne, roztočí se, prostě je zase poslední a možná ohrožená a naprosto nikdo ji nepomůže.
    A princule odejde od trpaslíků za naprosto neznámým princem, a na trpaslíky se vykvákne.

ale třeba by se dala převyprávět ta princezna, co je taková facebookovská nána, jak se nechá líbat (dnes by posílala sexi selfíčka) pasáčkovi, takže se ji jako lehké vzdá jak její otec král, tak zmíněný princ-pasáček (neb si takovou couru přeci neveme).
    Je to taky Andersen, ne? Princezna, co se líbá za dárky (inu, líbá bude verze pro děti)...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: Tak hlavně jako manželka je taková princule naprosto k ničemu, a patrně taky byla nemocná, ta její modrá krev byly permanentně se tvořící modřiny, má křehkost cév způsobená nemocí nebo naprosto nepříčetnou stravou... a pravděpodobně umře na mrtvici, předčasně. ;)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Toho Andersena mam na objednavku totiz, neni to moje volba.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SANTAL: Hmm, začínám přemýšlet, že to přepíšu/zaimprovizuju do nějaké vtipné podoby, aby se děti hlavně smály a bylo to pro ně příjemné, a napříště dám asi Princeznu na hrášku a pak přečtu pohádky co mám ráda... Nevíte, proč se ta princezna toulala sama v noci a dešti venku a pak ani nespěchala domů? :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: Na mě působí celý Andersen depresivně, svým dětem ho fakt nečtu.
    Ještě horší level je pak Hermann Hesse (Podivuhodné poselství z jiné hvězdy) - jako dítě jsem ho schovala na dno nějaké skříně.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ZARZAROSA: ahoj, jo znam a do te zahrady chodi a jeste maji nejaky samizdat a setkavaji se obcas na Zvonicce v Praze 12.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    A co teprve bratři Grimmové :))
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Nojo :) Nám v internátě četli bez obrázků, ani televizi jsme nesměli, tak jsem si to představovala vždycky jinak, podle sebe :) Největší hrůzu jsem měla z obálky Der Struwwelpeter.

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MAKU: já taky!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MAKU: Když Bouda, tak Strašidlo Cantervilleské, ty ilustrace mám radši než samotný příběh :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MAKU: Ano! Tohle poznávám. A myslím, že jako dítěti mi to nijak extra divný nepřišlo :-).
    MAKU
    MAKU --- ---
    NACITALKA: Což zrovna k Andersenovi docela sedí, ne? I když já ho mám spojeného s výbornými a rovněž strašidelnými ilustraceni Cyrila Boudy :)

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SEVERINE: Když na mne Trnka působí dost depresivně a strašidelně, ale děkuji, zkusím se na ní podívat někde naživo :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    PORAĎTE PROSÍM
    6.3. chystám předčítání dětem, Večer s H. Ch. Andersenem, chtěla bych začít s "Císařovy nové šaty", chtěla bych koupit nejlépe velkou knihu, aby se daly dětem případně ukázat ilustrace, i když je asi nejprve nechám kreslit dle fantazie, ale koukala jsem, že publikací je víc, a žádná mě zatím nenadchla, nemáte někdo TIP?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: naše mladá kouká na všechno .. nejdýl vydrží tanec .. ale i Hobit jí zaujal .. no to holt sou ne/výhody těch mladejch, no :-]
    SRETSIS: jen do zítřka?! to nestíháme :-/
    ZARZAROSA: tak jestli maj stejnou cenu pro všechny, tak pro divadlo je to hoodně levný .. pro narozkovou párty mojí cenový kategorie nemyslitelný.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    NACITALKA: :) ano, přesně řečeno. ale aspoň to víme pro příště!
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ZARZAROSA: Hmm, to je v malé skupince dost neekonomické :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam