• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    IBERIA: Rosénka?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZARZAROSA: pohyb dětem má taky tanečky:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZARZAROSA: A kde? DDM na Praze 2 má kroužek Cvičení a tanečky pro nejmenší a Rytmické krůčky.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ...a doporučíte někdo prosím nějaké tanečky pro tříleté holky? Něco jako dřív moje generace chodila do rytmiky (pokud si někdo něco podobného pamatujete...)?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Doporučíte někdo folklorní soubor (ideálně moravský), zkoušky v Praze jednou týdně, pro pětileté dítě?
    RYNA
    RYNA --- ---
    ALCATOR: já jsem se žádným návodem neřídila, je to jen klasická kulatá palačinka svázaná jako měšec. Dovnitř jsem dávala špenát a vázala stébly trávy. Určitě by bývalo bylo lepší něco jedlého, jak psala Mioriel, ale nic nebylo po ruce.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Můžu poprosit návod na ty palačinkový váčky? Co je uvnitř, čím je to svázané?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RYNA: mně se nejvíc líbí ta kytice z trávy a lučního kvítí. fakt pěkný
    RYNA
    RYNA --- ---
    MIORIEL: MARKYSHA: NACITALKA: díky moc všem, to jste mi udělaly radost! chtěla jsem si s tím vyhrát víc, ale už nezbyl čas a zkrátka na výpravě jsou taky důležitější věci než jednohubky :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    RYNA: Krásné, smekám!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYNA: teda to je nádhera!
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Ty jo, okurkovy drak je boziii:)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Takhle nakonec dopadla trpasličí hostina v našich polních podmínkách, zkusili jsme masové kuličky i měšce z palačinek a všechno bylo super, takže ještě jednou díky za tipy. (U dětí stejně zvítězily palačinkové jednohubky s nutelou, ale tu zkrátka jen tak něco nepřebije).
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    V pátek 15.5. opět čtu s dětmi pro děti! Vstupné dobrovolné avšak rezervace nutná :)
    Podrobnosti v události: https://www.facebook.com/events/1632955396937776/
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MIORIEL: uz vidim, jak to jedí moje děti (přidala bych další náhradní oblečení)...:D
    u nás oblíbené tortily - tortily kupujeme, omáčka ze zeleniny, fazolí, kukuřice, případně masa, zakysaná smetana a zabalit jako ve fastfoodu:)
    sladké muffiny, jsou u nás oblíbené. (konkrétně děláme-děti skoro samy dělají tyto: http://www.albert.cz/recepty/velikonocni-muffiny )
    Pak puding, ten se dá taky hezky nazdobit.
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Palacinky se pripadne daji v klidu upect doma a nahrat v troube. Nebo i za studena jsou super:) my jsme to v detstvi milovali a zustalo mi to:D (i kdyz neni cim se chlubit)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RYNA: nedávno sem Nacitalka dávala odkaz na web o vaření s dětmi a pro děti - http://www.natalirek.cz/ Mně se tam pro děti líbí třeba bramborové muffiny a minilasagne..

Palačinky jsou pro mě osobně spíš v kategorii "náročnější", vzhledem k tomu, že je budeš smažit pro 10 dětí.
    Finančně neruinující a dětmi oblíbená je pizza - těsto jen mouka, voda, droždí a olivový olej, den před odjezdem uděláš několik bochníků těsta v robotu, necháš odležet, na místě jen rozválíš placky a děti už se postarají o zbytek. Hobití hostina to není, ale aspoň se zapojí všechny děti :) A masové kuličky jsou moc dobré v rajčatové omáčce na těstovinách.

Je hezké, jak se chystáš. My byli nedávno o víkendu s 9 dětmi a jídlo bylo co nejrychlejší a nejsnadnější - na obědy těstoviny s rajčatovou omáčkou a rizoto, buchta z domova na svačinu a na večeře chleba nebo zbytky. Ovoce a zeleninu jsme krájely průběžně, jak to děti pucovaly.
    RYNA
    RYNA --- ---
    MIORIEL: teda to je boží! díky moc, určitě zkusím, vypadá to krásně a tematicky se nám to hodí!
    nakonec jsem se asi nechala nalákat masovými kuličkami viz KAIRRA: , takže asi budou v nějaké verzi zapečené na bagetce s mozzarelou, pak špízy z palačinek sladkých a slaných (jak tak na to koukám, asi budou ve slané verzi měšce) a pak různé ovocné a zeleninové jednohubky s nějakými dipy. na víc asi nebude čas a síla (a už vůbec ne finance), ale stejně to těm dětem skoro závidím :)
    ještě jednou díky moc vám oběma.
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    RYNA: a muzete tam pect(treba palacinky) nebo jrn neco rychleho? Dobre jsou spizy at ovocne ci zeleninove. Pak jsme delali palacinkove mesce(do palacinky dat zakysanou smetanu ci cokoliv jineho, spojit nahore jako mesec a zavazat listeckem jarni cibulky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam