• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    Jdu si pro radu, budeme letos doma pořádat vánoční posezení známých s rodinami a je zvykem, že hostující rodina dává "pod stromeček" všem zúčastněným dítkám nějaký drobný dárek. Minule jsem nakoupila fimo lžičky a měly fenomenální úspěch, letos jsem bez nápadu. Zadání zní: drobný dárek vhodný pro děti 1-5 let, pro kluky i pro holky, aby nás to nezruinovalo (dětí bývá 10+) a kdybych si chtěla hodně vymýšlet, tak aby to nebyla "blbost", kterou děti za dva dny strčí do šuplíku a zapomenou na ni. Máte někdo nějaký nápad? Díky! :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    zase bude montessori výstava - na tuto akci chodím pravidelně... děti nikdy nemůžu dostat domů:)
    Rosteme pro život
    Rosteme pro život
    http://www.rostemeprozivot.cz
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: Lucerna je super tip, díky!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MORPED: To je moc dobrý nápad, to s klukama budu dělat doma :) Beztak pořád někde něco sbírají...

UGARATUGA: To my taky děláme. A dělají to i ve školce. Teď budou mít dílničky s rodiči a chtěla jsem vymyslet něco vyloženě chlapského, co by mohli dělat s mužem a zapojili by se i ostatní tatínkové. Tyhle lepicí, barvící a navlíkací aktivity mohou dělat s učitelkami každý den. Na jarních dílnách s mužem stloukali 2 ptačí budky, řezali pilou, vrtali vrtačkou, zatloukali hřebíky a uhlazovali šmirglpapírem. Proto jsem myslela na něco v podobném duchu, spojeného s podzimem.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tady jsem ještě našla předlohy pro masky, PDF 5 různých masek, ty se taky dají ozdobit a polepit...

http://www.geo.de/GEOlino/kreativ/basteln/halloweenmasken-als-schablonen-73223.html
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tahle jednoduchá dýnička taky nevypadá špatně, na tom se dá zapracovat a dotvořit dle fantazie... i jiné barvy, uvidíme co dětičky :) Když se s tim bude hýbat tak to bude i mluvit .)

LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    není zač :) nástěnky pořád doplňuji, jak hledám určitá témata.. Každý týden vytvářím pracovní listy pro děti a hledám k danému tématu i nějaké jednoduché tvoření, takže se to postupně rozšiřuje :D
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tolik krásné inspirace, děkuji!
    Zrovna jsem přemýšlela co zítra s dětmi na kroužku vyrobit, ty lucerničky jsou hezký nápad! Také máme na zahradě hodně šišek z borovice a listí :) Nevím co dřív ... Snad nedojde lepidlo ;)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    pro ty, kdo nepoužívají pinterest : stačí kliknout na ikonku s mým jménem v levém horním rohu a otevřou se vám ty ostatní nástěnky :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    pro naše výtvarky -dělám třem skupinám dětí sk.a) 2-6let v rodinném centru, sk.b) 6-18let v nízkoprahu, sk.c) 2-15let na vesnickém kroužku- hledám hodně inspiraci tady https://www.pinterest.com/lalakrejci/natural-craft/ ... mám několik nástěnek s vyráběním podle materiálu a tak.. třeba to někomu pomůže :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BEBERA: z toho bych se osypala - když se musí "dělat výrobky", jen aby bylo něco.
    teď je supr téma martinská lucerna (prostě něco na lampioňák) - ty listy lepit právě na skleničku, nebo prostříhat papír, udělat z něj válec a nalepit je na něj (nahoru pokaždý drátek)
    další téma je závěs z přírodnin - ty se navlečou na provázek a ty se pak připevní na silnější větvičku z vrby, nebo na věneček spletenej z opadanýho vína, břízy nebo břečťanu.
    UGARATUGA
    UGARATUGA --- ---
    presne to delame. obtiskavame, vytvarime zviratka a tak.. vzdycky poslouzej sisky, kastany, listi, kura, vetvicky a k tomu barvicky lepidlo,paratka, spejle a papir.
    Ja jako kluk jsem si vzdycky vyrobil v lese luk a sip :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: A opečená brambora či jablko není výsledek? Já bych to jako rodič viděla raději než kila výkresů, se kterýma moc nevím, co mám dělat... U jabka je to jasný, sní se a nemusí se posvátně skladovat ;-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    BEBERA: co treba obtiskat prepulene jabka,listy,kuru...cokoliv a pak v tom hledat treba zvirata apod...muzou to treba dokreslit. Nebo ty obtisknute veci na papiru muzou slouzit jako kuze dinosaura apod.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    UGARATUGA: Ty lodičky jsou celkem fajn nápad, díky. A co ještě děláte, "co les dá" prosím? Mě totiž napadají jen takové ty klasické školkové aktivity nasbírám něco, nalepím to na papír, napíchám to na špejle nebo to navleču na provázky, všechno co mohou dělat s učitelkami.

Jinak přišla jsem s pečením brambor a jablek na ohni a prý ne, rodiče prý chtějí výsledky (ať je to, co je to).
    VERONNIKA
    VERONNIKA --- ---
    Zdravím, není mezi Vámi někdo kdo se věnuje výtvarným workshopům pro děti?
    UGARATUGA
    UGARATUGA --- ---
    na podzim používáme co les dá, nejvíc nás baví pirátské lodičky z oříšků :)

a něco na inspiraci: http://www.architectureartdesigns.com/22-most-fun-diy-games-for-kids/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nemáte prosím tip na nějakou podzimní chlapskou aktivitu vhodnou pro školkové dílničky? Jinak to bude zas jen lepení a malování... Dík
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    super díky holky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam