• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Mám prosbu a hledám správný název pro folii. Existují vánoční dekorační folie, které drží na okně jen díky statické elektřině. A já bych potřebovala tuto folii čistě bílou aby z jedné strany držela na okně a z druhé strany jsem si na ni přilepila to co jsme s dětmi vyrobili.

Předem moc děkuji za tip jak se to jmenuje a zda se to čistě bílé vyrábí?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Konečně zase nový školní rok a nové fotky :)

Moving fish podle Krokotak
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tak dneska jsme zabrousili ke klasice a tiskneme s bramborovymi razitky. Zasadni vylepseni je ovsem tvary vyrezavat do rozpulenych brambor formickami na vanocni cukrovi.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    BEBERA: Skvely napad, vyuzijeme i v nasi skole :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: Dík moc, konečně vím, že se to utahovátko jmenuje křídlatá matice :))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: Tohle je obrázek, podle kterého jsme vyráběli. Máme vlastně úplně stejný, jen u šroubů jsem nezapouštěla hlavu
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: Dej nějaký nákres toho lisu a fotky prosím :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIOMIKY: Syn je milovník přírody, stále mě nutí lisovat nějaké květiny, vždy jsem to založila do knížky, zatížila dalšími knížkami a následně zapomněla, co kde vlastně je. Ten šroubovací herbářový lis, který jsem teď nedávno viděla v klubu Dětská kniha mě zachránil. Hned druhý den jsme s dětmi sjeli do Obi, nechali si uříznout dvě překližkové desky (asi čtyřicet korun), koupili šrouby a křídlaté matice (asi třicet korun), kluci doma obrousili hrany, s tátou vyvrtali díry a jsou celí šťastní, že si vlastnoručně vyrobili lis. Vypadá to dobře, funguje to a z knížek už na mě nebudou porůznu vypadávat uschlé kytky...
    ADD
    ADD --- ---
    GIOMIKY: Knihu nedoporučuju, vyrve se vám z vazby. Spíš čtvrtky a vkládat je do kroužkového bloku. Všechno ostatní tou hmotou sušených kytek trpí.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GIOMIKY: děcka baví i šroubovací lis ( taky se prodává)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mam v planu vytvorit s dcerkou detsky herbar. Staci sesit, pruklepak, lepidlo, pruhledna lepici paska, pastelky.
    Na prochazce se sbiraji kyticky, listy.
    Ty se potom ve vetsi a tezsi knize vylisuji.
    Do sesitu se po vylisovani prilepi pruhlednou lepici paskou a stranka se prikreje pruklepakem, ktery se na horni strane prilepi ke strance tak, aby sel odhrnovat.
    Pastelkami se rostlina popise.
    Tip.: v nekterych knihkupectvich maji prazdnou, nepopsanou knihu. Mozna lepsi varianta, nez sesit.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BEBERA: na Ládví v papírnictví jo, naopak v obchodě s výtvarnýma potřebama mi nabídli jen hnědý baličák, o kterým píšeš
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: To se prodává normálně v papírnictví? Vždy jsem viděla jen ten nahnědlý "balící" papír...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Dovolím si z domácího rybníčku - aneb nejoblíbenější první stavebnice!

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Co jsem to proboha napsala! :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: voskování = voskovky

barvy, samozřejmě

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PETRUSKA: nechala jsem v bauhausu uříznout na míru sololit, kreslíme fixami a gel voskování z Lidlu. smyvam mopem (kromě fialové, ta nejde)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Křídy existují i nesuché! :) (smívatelné a nepráší, barvy syté)

např.:
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PETRUSKA: Ještě mě napadla tabulová barva + křídy. Také se dá koupit magnetická barva, tak je ale dost drahá. Zároveň by v kombinaci s tou tabulovkou splnila účel nástěnky, kde může i malé dítko tvořit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam