• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MORPED
    MORPED --- ---
    SEBIEN: Ja minuly rok davala nejakou mlsotu + jak pises neco maleho,jenze prave ty blbustky ho vubec nezajimaly,chtel jen sladkosti. Tak to musim letos vymyslet trosku jinak..no sak je jeste cas!
    Diky holky!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MORPED: my máme takhle dřevěný stromek se šuplíčkama, co tam strčím, vymýšlím večer před tím, fakt žádnej problém. Loni jsme dávali různé druhy oříšků (má je ráda, loni ji byly necelý dva, takže spoustu ořechů neznala, byla nadšená), rozinky, samolepky, sponky, rolničku, už ani nevím. Jídlo jsem poctivě jsem balila do celofánových pytlíčku a zavazovala mašličkama. Letos je to horší, jednak se musí do jednoho šuplíčku vejít něco pro obě, druhak to musí být něco, co může i mladší (17 m).
    Ale ořechy, rozinky, sušený ovoce bude, nebudu to balit do pytlíků, dáme to rovnou do šuplíku. Samolepky, nějaký plastový přívěsky (balení za 9 Kč z Levných knih), reflexní samolepky, minirazítka, včera mi kamarádka věnovala pytlík blbostí z Kinder vajíček a podobně. K tomu nějaký bonbony z hroznovýho cukru, lentilky a jiný malý sladkosti. Určitě mi zas plno věcí zbyde na příští rok.
    A ten nápad s poukázkou na to, co se tam nevejde, asi použiju. Možná nakreslím "mapu" - snadno ztvárnitelné místo, které pozná a pochopí i tříletá :-).
    MORPED
    MORPED --- ---
    SANTAL: jo to vytvoreni neni tak hrozne...ale nemam ted kapacitu na vymysleni!Mam jeste pidi deti,tak ted dostanou akorat tak nejake medvidky,nastesti mam nasyte pytlicky uz z drivejska,ale Vase napady se mi libi,musim natom zapracovat pro priste!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MORPED: Na co, slepit 4*6 těch škatulek od sirek? Easy.
    A pak, to nejlepší, ty NEMUSÍŠ mít nachystáno všech 24 dnů, prostě máš pár něčeho v zásuvce a dokoupíš klidně pak! Jak říkám, pokud se "to" nevejde do šuplíčku, tak tam napíšeš poukázku, za kterou si to dítě u tebe vymění.

Poukázky by pak řešili i problém ADD.

No a přinejhorším koupíš ty velké škatulky se sirkama - jak to jednou slepíš, klidně použiješ i o rok. Já jesm ještě kolem dokola nalepila nějaký barevný papír, na to nalepila kometu a tak (není nutné, nebo stačí i obyčejný papír na dárky).
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Já minulej rok měla taky jednu krabičku, do který sem to dávala každou noc a teda párkrát to bylo hodně o fous!
    ADD
    ADD --- ---
    Já na letošek vymyslela hvězdné nebe. :-) Původně to měla být deska, kde by dole byla vesnička s 28 trojrozměrnými domečky, ale protože potřebuju, aby se do každého vešly tři věci, bylo by moc náročné to vyrobit (krabičky od sirek s přidělanou střechou nestačí), nakonec asi našiju 28 pytlíčků a ty pověsím na spodní stranu desky, na které bude namalovaná vesnička a nad ní noční obloha. Každé ráno najdou něco v pytlíčku (fígl, že je něco vždy jen v tom jednom pytlíčku, používám taky) a večer si nalepí každý jednu hvězdičku na nebe jako poděkování za hezký den. K tomu mám trochu jiné hvězdičky, které si budou lepit za něco hezkého, co udělají. Nechala bych hvězdičky klidně jen za dobré skutky, ale bojím se, aby pak neměli krizi a obloha nezůstala tmavá. :-) Na Štědrý den domalujeme kometu a do jednoho domečku přidáme jesličky... Teda doufám, že se nám to povede realizovat.
    MORPED
    MORPED --- ---
    SANTAL: bozi...ale obavam se,ze nato nemam energii
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Já mám takovou "komodu", slepené škatulky od sirek 4*6 na sobě, na zásuvkách (neuspořádaně) pak namalovaná čísla 1-24.
    Uvnitř pak je něco malé (třeba mince z cizího státu, klidně neplatná, žvýkačka...) nebo papírek - poukázka na něco. VŽDY nový dárek dám až v noci - takže ráno najdou přesně jeden - tím zařídím, že další nenajdou :-)
    Někdy najdou papírek s nákresem, kde je další papírek (a ten musí hledat). A na dalším papírku plánek, kde je dárek - třeba zlatá fixa, bonbon, malinké autíčko, razítko... Někdy pak poukázka na aktivitu (něco dělat s rodičem, co JE baví, třeba 1 hodina hraní něčeho na počítači, co mě moc nebaví a normálně nechci, třeba Minecraft). Nebo takový žetonek do autíčka v obchoďáku...
    Jo a první den to je něco na stromeček, a na Mikoláše jen namalovaná botička (neb ten den je toho i tak až moc).
    A na Štědrý den pak jen namalovaný stromeček, a případně něco na něj.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    A co puberťákům? :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    PETRUSKA: vrele doporucuju obchudek me mamky na Palmovce, spousta malych hezkych serepeticek na tvoreni, razitka za dvacku v neuveritelnem vyberu, mosgumy samolepici a spoustu dalsiho. Adresa je Heydukova 14 a otevreno kazdy vsedni den od 10 do 18..
    taky temahle serepetickama budu vybavovat adventni kalendar, radi tvori vsichni tri :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HUJERKA: +
    PETRUSKA: díky, já koupila ještě balíček nafukovacích balonků a tím asi končím :)
    zbytek k vánocům
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Potřebovala bych někde nakoupit právě tyhle výseky z pěny (písmenka, zvířátka, tvary), razítka, podušky, barevné papíry, raznice a taky takové ty obrázky co se na ně maluje vodou, možná nějaké omalovánky.. a nevím kam na to. Máte nějakej oblíbenej eshop/obchod v Praze? Určitě existuje ještě spoustu věcí, co bych ráda koupila na tvoření a jen je neznám :) tak bych ráda zkoukla sortiment.. miluju hrabat se v těchhle kravinkách :) díky za tipy!
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    QUAACA: U nas jeste frci takove ty vyseky z peny..pismenkaa, zviratka a ruzne geo tvary. Lepi je pak lepidlem na papir a dela ruzne kolaze...
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    QUAACA: Já teď nove vymyslela zetonky do těch aut v obchodech. Jinak mám reflexní přívěsky, postavičky zviratek, razítka, pro dcerku sponky a prstýnky, pro synka pidi auticko apod.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SEVERINE: já jsem kromě zmíněných sladkostí koupila v lidlu sadu razítek 10 ks a rozdělila jsem ji dvěma dětem. každej ten dárek jsem zabalila do celofánu a uvázala mašličku (buď zelenou, pro kluka nebo fialovou, pro holku) a pak jsem tam taky rozstříhala takový vánoční nálepky, asi do třech balíčků. zbytek jsou nějaký pidibonbonky, žvejkačky, tic tacy, lízátka z hroznového cukru.. ale taky bych uvítala tip na nějaký nesladký malý dáreček
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SEVERINE: my "klesli" k Lego adventnímu kalendáři. .bohužel nic fikanějšího by u nás neprošlo.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SEVERINE: pochlubíte se, co vtipného (tzn. ne klasické sladkosti a plastové věci - asi jim tam pár dám, ale radši bych něco fikanejšího) tam dětem dáváte? já mám v plánu vyrobit něco z korálků - https://static2.flercdn.net/i3/products/4/0/8/4804/9/9/1/7983199/jbrigidnkvfmon.jpg a http://www.tvoreni-nasi-babicky.estranky.cz/...bum/koralky/vanocni-ozdoby/vanocni-hvezdicky-019.html , ale nic moc dalšího mě nenapadá. tuhle tu psal někdo i něco o nějakých dopisech se zajímavýma úkolama .. .-)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    FLYBOJ: Plus z toho můžeš snadno udělat i domino...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tohle mi přijde vskutku geniální .. teď ještě jak zařídit, aby to (ti mladší) neotevřeli první den
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam