VESPER_INDIGO: ja se obavam, ze tohle zadnej kurz za tyden nezachrani. Co se tyce skautu, tak nevim, jak to funguje dnes, ale kdyz jsem tam chodil asi pred dvaceti lety, tak to byla rozhodne cenna zkusenost. Nejvic se mi tam libilo, ze nebyl opravdu NIKDO, kdo by mel jakekoliv vyhody oproti ostatnim. Samo takove ty schuzky 2x tydne ho nezoceli, ale vikendove vypravy byly kolikrat slusny peklo a to nemluvim o tabore, ktery trval 14 dni. Byt tebou, tak hledam neco takoveho, ale bez podpory doma to dle me stejne k nicemu nebude. Kdyz to vztahnu na sebe, tak jsem byl opravdu hodne rozmazlenej, ale to jsem byl jen doma, kdyz jsem mel vedle sebe mati. Na druhou stranu jsem nemel problem ve 13 vyrazit sam na vikend a vic na chatu, kde jsem se o sebe bez problemu postaral. V cem je konkretne problem? Nechce byt samostatny, protoze si neveri, ze by tu konkretni vec udelal spravne nebo je proste zvykly na spolecnost a samotneho ho to nebavi? Ono je to treba jen otazkou casu, nez dojde do puberty a zacne vyhledavat jinou spolecnost :)