• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ANNAWA: tuším, že 12
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VESPER_INDIGO: kolik ze mu je?
    ADD
    ADD --- ---
    SANCHA: A to tvrdíš na základě čeho? Když nějaký chlapec zapomíná pomůcky do školy a nedává pozor na hračky kamarádek, tak jeho rodiče potřebují psychologa?
    VESPER_INDIGO: Myslím, že nic lepšího než skautský oddíl (dobrý, pečlivě vybraný, s předchozím rozhovorem s vedoucími) nenajdeš. Za týden se nikdo samostatnosti nenaučí; to, co je na skautu fajn je právě ta dlouhodobá práce s dětmi, kdy vedoucí dávají dětem důvěru, dítě se nesnaží kvůli požadavku dospělých, ale solidaritě s vrstevníky... U nás v oddíle jsem podobné "mimoně" zažila a ti, co v oddíle vydrželi, jsou dneska velmi zodpovědnými vedoucími, studují v jiných městech, cestují po celém světě a kdo je jako malé nezažil, určitě by nehádal, že byli schopní šlápnout do kotlíku s večeří pro celý oddíl a tvářit se, že to není jejich chyba. :-)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    VESPER_INDIGO: Já bych to viděla na nějaký hlubší psychologický rozbor rodičů. Nejspíš potřebují pomoct oni ne to dítě:) Ale to už jsem trochu OT kdyžtak pošta
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SANCHA: zajímám se o to. Sám nevím. Jj, určitě jo, ale tak musí i tobě být jasné, že kroků udělali ne ten jeden první, ale už spousty a furt nic. Jak říkam - dřív nebo později to bude jedno - dítě odroste, bude z něj dospělej a ať se stará sám. Jde ale o to, aby do tý doby nebyli lidi za něj zodpovědní celou dobu s nervama na půl cesty v háji a nejlépe žili šťastně.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    VESPER_INDIGO: Ono to bude asi těžký pochopit, ale z mého pohledu je potřeba aby právě ten první krok udělali rodiče. Ale určitě jsou tu tací, kdo mají jiný názor a možná by byli schopni poradit spíše něco v souvislosti s tím 'zážitkovým kurzem' pro chlapce.

Nevím, jak moc se chceš v dané situaci ty osobně angažovat. Jestli jo, zkusila bych se zeptat ještě tady [ Šťastný rodič, šťastné dítě. ].
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SANCHA: no, tak v těhle případech asi neexistuje ani případ, kdy by to potřeboval ten chlapec. Jasně, že jde o rodiče a o jejich peace of mind a 2x násobný výdaje za zbytečně zničený a zapomínaný věci a snášení vší tý unwanted pozornosti od okolí typu váš syn zase naší Pavlínce rozbil koníka, to už je podruhý co s tim hodláte dělat - teď si vymýšlím, ale tak něco.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    VESPER_INDIGO: A jak to vidí chlapcovi rodiče? Kdo vlastně potřebuje, aby byl samostatnější? Chlapec? Rodiče? Okolí? Zdá se mi, že tohle bude trochu oříšek, zjistit komu o co jde a to jako doopravdy. Přijde mi, že když se zjistí tohle, bude snažší najít padnoucí řešení. Trochu se obávám, že to může být něco ve stylu co psal POHODAVOLE:, to pak nepomůže ani zážitkový kurz
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: ona to taky neni zadna prdel. Sam jsem mel naprosto jasno, jak bude probihat vychova. Sledoval jsem i kamarady rodice v mem okoli, abych si ujasnil, co se mi libi a co ne a musim potvrdit, ze clovek uplne nevi, nez to zazije na vlastni kuzi. Samozrejme takovejch tech zasadnich veci se clovek drzi, ale je to jiny, nez jsem si puvodne myslel. U tebou popsaneho problemu to dle me stejne nejvic ovlivni rodina, protoze se muze vratit z tabora a kdyz mu mama rekne, ze je to chudacek, ze se tam mel spatne, tak to stejne nicemu nepomuze.

Jinak ja bych do toho rozhodne nesel. Hrozne by mi vadilo, kdybych zil s tim, ze mi nekdo spatne vychoval dite. To si radsi budu nadavat sam sobe :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    POHODAVOLE: se vším respektem k člověku jako takovému co je zrovna rodičem mi totiž přijde, že rodič často nemá energii, čas a tim spíš ani nadhled se nějak k věcem kolem emocí a vztahů s potomkama postavit po svém. Tak jak by se rád viděl.

A pak je na snadě, že lidé právěže mimo tu uzavřenou společnost, v tomto případě rodinu, mohou právě pro svoji nezaujatost a to, že nejsou dnes a denně fakt debilně zkoušeni předat něco tomu dítěti mnohem rychleji, efektivně, smysluplně a tak.

Já mít děti a mít tu možnost, že by za mě někdo z nich udělal fér a šikovný lidi a já s nima byl "jenom kamarád a ten co platí za jejich potřeby" a netrpěl tim všim okolo, tak do toho jdu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: ja se obavam, ze tohle zadnej kurz za tyden nezachrani. Co se tyce skautu, tak nevim, jak to funguje dnes, ale kdyz jsem tam chodil asi pred dvaceti lety, tak to byla rozhodne cenna zkusenost. Nejvic se mi tam libilo, ze nebyl opravdu NIKDO, kdo by mel jakekoliv vyhody oproti ostatnim. Samo takove ty schuzky 2x tydne ho nezoceli, ale vikendove vypravy byly kolikrat slusny peklo a to nemluvim o tabore, ktery trval 14 dni. Byt tebou, tak hledam neco takoveho, ale bez podpory doma to dle me stejne k nicemu nebude. Kdyz to vztahnu na sebe, tak jsem byl opravdu hodne rozmazlenej, ale to jsem byl jen doma, kdyz jsem mel vedle sebe mati. Na druhou stranu jsem nemel problem ve 13 vyrazit sam na vikend a vic na chatu, kde jsem se o sebe bez problemu postaral. V cem je konkretne problem? Nechce byt samostatny, protoze si neveri, ze by tu konkretni vec udelal spravne nebo je proste zvykly na spolecnost a samotneho ho to nebavi? Ono je to treba jen otazkou casu, nez dojde do puberty a zacne vyhledavat jinou spolecnost :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VESPER_INDIGO: jaká praha?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JELLYBEAN: škoda že ne na tu hranici tjn., ale i tak děkuju za tu inspiraci! Je vidět, že takové kurzy / zážitky někoho už napadnuly. To je fajn.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    VESPER_INDIGO: kdyz se to nespravi do puberty, tak vřele doporučuju www.kurzegon.cz
    Pro tebou zadanou vekovou hranici nevim :-(
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    LEPEK: mně jde o jednotlivce, ale tak jestli třeba existuje nějaká skupina, kam se dá jednotlivec přivést...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    VESPER_INDIGO: jde o vetsi skupinu deti nebo o jednotlivce?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ahoj, mam takovej divnej dotaz. Prosim projděte to se mnou, kdo můžete do konce, abyste mě pochopili. Existuje něco, nějaký kurz nebo zážitková agentura nebo nevím whatever, co zprostředkovává pobyt pro děti, který se maj naučit samostatnost? Tj. když jsou fakt napalici nesamostatný a třeba se toho i bojej nebo nevědí jak na to jak v oblasti prožívání tak v oblasti něco umět / poradit si.

Chápu, že je třeba skaut nebo podobné kroužky, ale mě jde o to, že základy toho jak si poradit a nevim jak to říct - stát emočně na vlastních nohou možná existujou v podobě nějakýho týdenního kurzu nebo tak. Obecní škola a p. Igor Hnízdo prostě :) něco takovýho? Jedná se mi o věk 9-11 let.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    STRUNY DĚTEM – Rodinný festival pro zvídavé děti a hravé rodiče
    http://strunydetem.cz

tohle vypada na tento vikend v Pze docela zajimave.. v nedeli asi prubnem...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    REZZ: hura na jednicce mi takovy mista chybi!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam