• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEMOC PEKNY KRAVINY TEDA - contemporary art je jako free techno párty zakončená snídaní u McDonald's
    QUITE
    QUITE --- ---
    QUITE
    QUITE --- ---
    Metro v Brně? Zaplatí ho Pražáci, mají jasno filmoví tvůrci - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/metro-v-brne-zaplati-ho-prazaci-maji-jasno-filmovi-tvurci-pz7-/ln-media.asp?c=A101209_170845_ln-media_mk


    Kolik mají mít jednotlivé trasy stanic?

    Svoboda: Celkem dvacet. Tolik je totiž obrazů Muchovy Slovanské epopeje. Každé z pláten bude zdobit nástupiště jedné z nich, čímž se vyřeší problém, kam s nimi. Metro je ideální obrazárna: panuje tam stabilní teplota a vlhkost, je tam obvykle dostatek návštěvníků, vstupné bude součástí jízdného, kustodky budou zároveň revizorkami.

    Obrazy budou také podél eskalátorů. S ohledem na to, že Brno a vlastně celá Morava je duchovněji založená než Čechy, počítá náš návrh s tím, že na stěně podél stoupajících eskalátorů budou obrazy křížové cesty od nějakého významného výtvarníka.

    Kolečko: Podél eskalátorů klesajících dolů do metra se budou zase symbolicky střídat fotografie interiérů brněnského Nevyššího soudu s obrazy Posledního soudu.

    ...
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    QUITE: imho nejlepší je ta psychadelická tapeta :)

    QUITE
    QUITE --- ---
    [SERVER ERROR]
    QUITE
    QUITE --- ---
    [SERVER ERROR]
    QUITE
    QUITE --- ---
    Cenu NG 333 získala Juliana Höschlová za video Holka z cirkusu - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/cenu-ng-333-ziskala-juliana-hoschlova-za-video-holka-z-cirkusu-plq-/ln_kultura.asp?c=A101209_201455_ln_kultura_kim

    Porota na její práci ocenila především spontánnost projevu a schopnost posunout konvence v uvažování o umění a o lidském těle.

    ...

    Juliana na videoautoportrétu ukazuje neuvěřitelné kousky se svýma ušima a krkem. Jak řekla novinářům, mezi přáteli je často za baviče. Název videa není náhodný. Její předkové skutečně pracovali v cirkuse.

    "Práce se nezabývá fenoménem autoportrétu jako takového. Například ve videu s názvem Krk je spíše zaměřena na efekt konkrétního detailu krčních svalů připomínající nechutného mimozemšťana," píše se v materiálech k soutěži. Na videu nepřirozeně hýbe ušima a krkem. "V podstatě impulsem k této práci byla jakási ironie a humor se slovy 'takové uši nikdo nemá' nebo 'takhle krkem nikdo nezakroutí'," píše se dále v materiálu.
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    Yesterday for me as an [new media] artist it made sense only to talk to people in front of their computers, today I can easily imagine to apply to visitors in the gallery because in their majority they will just have gotten up from their computers.

    Olia Lialina, “Flat against the wall“, 2007
    QUITE
    QUITE --- ---
    WikiLeaks Founder Julian Assange Arrested in London
    http://mashable.com/2010/12/07/wikileaks-founder-julian-assange-arrested/
    QUITE
    QUITE --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    QUITE: ma jeste dalsi poukazy az do 100 000,- . . . .
    QUITE
    QUITE --- ---
    SGNLR: super! ,)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    QUITE
    QUITE --- ---
    QUITE
    QUITE --- ---
    kim jong-il looking at things
    http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/
    QUITE
    QUITE --- ---
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    The Future of Art - Lifestyle bei 3min - dem kostenlosen Videoportal für professionelle Clips, Kinotrailer, Gamestrailer, Musikvideos und Kurzfilme.
    http://www.3min.de/video/lifestyle/the-future-of-art/12/162
    QUITE
    QUITE --- ---
    Porota ocenila inspirativní přístup k odkazu modernismu a postindustriální kultuře. Instalace složená z reliktů průmyslové produkce nalezených v opuštěné tovární zóně působí ironicky i nostalgicky. Ukazuje, jak hluboko je naše současné vnímání umění stále zakořeněno v utopických vizích 20. století, a jak nás tyto romantické ideály stále pronásledují. Artamonov a Klyuykov transformovali už nepotřebné formy do monumentální plastiky, natřením jejich povrchu základními barvami je dále vzdálili jejich původnímu účelu a sestavili je do nové konstelace. Porota dále ocenila mistrovský způsob, kterým kombinují plastické formy s malířstvím a instalací. Jakkoli je jejich tvorba plná odkazů k historii umění nabízí přesný komentář k naší proměňující se realitě.
    QUITE
    QUITE --- ---
    QUITE
    QUITE --- ---

    Dnes vyhlášení CJCH


    Cena Jinddřicha Chalupeckého
    http://www.cjch.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam