• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    V Paříži odhalili novou sochu Carly Bruni v hávu dělnice
    http://www.blisty.cz/art/64375.html
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Někdo mluví, někdo dělá.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Někdo mluví, někdo dělá.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Prasátečka » Ženská práva jsou lidská práva
    http://zenskaprava.cz/sexisticke-prasatecko/2012/

    soutěž o nejdementnější reklamu
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Organogramas. Dionisio González.
    http://vimeo.com/10067315#
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    já teda nevím, nechci zas řešit týce - ty věty jsou ale poskládány takto: "Nedávno jsem se vyjadřoval v rozhovoru pro ruské vysílání svobodné evropy k zatčení Pussy Riot u kterého mi došlo, jak málo vím o současném stavu Ruské společnosti, a nemyslím tím politické směřování země, ale kulturní a společenskou atmosféru vůbec. Je dobře, že jsou Pussy Riot v base protože nejen že se díky tomu Rusko samo dozví jak na tom je" - říká tedy ano, nevím, rusové se o sobě něco dozvědí. A pokud je pravda, že občanská společenost/veřejný prostor je skutečně takto impotentní (jak se píše tady), něco se dozvídají společensky angažovanější rusové o svém státu a společnosti a něco se dozvídáme i my o rusku. a není to příjemnej pohled - klid a apatie ve veřejném prostoru je vlastní každému autoritativnějšímu režimu, naopak aktivní veřejný prostor je vlastní svobodnějším společnostem. autoritativní režimy jdou prakticky vždy naproti většinové společnosti, zatímco různé druhy menšin utlačují. naproti tomu demokracie by neměla být jen o vládě většinového "lidu," ale i o respektování jiného chování, jiných názorů, jiných etnik... proto je pro nás současné rusko tak důležité. ne kvůli tomu, abychom si nacionalisticky řešili nějaké mindráky z minulosti, ale kvůli tomu, abychom se do této fáze postnormalizačního "mafiánského" kapitalismu nedostali sami. a že tam máme nakročeno... (a stejně tak je třeba se mít na pozoru před ruským kapitálem, hodně novodobých ruských kapitalistů je zvyklých na přeci jen trochu jiné prostředí)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Nikdo nás nebere vážně. Proto se svlékáme, tvrdí mladé Ukrajinky - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/ukrajinske-zenske-hnuti-femen-nadra-jako-zbran-fqh-/spolecnost.aspx?c=A120727_114904_spolecnost_jup
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NEI: tak především se ten názor zakládá na trochu podivný dojmologii, která podle mě vychází ze špatných znalostí o Rusech.. Například "Je dobře, že jsou Pussy Riot v base protože nejen že se díky tomu Rusko samo dozví jak na tom je, ale i my ostatní můžeme lépe zaostřit na zemi, která je geograficky sice o trochu „dál“ než před dvaceti lety, ale politicky nabrala podobný kurz jako celá tehdejší evropa." tohle vychází z celkem špatnýho předpokladu, že informační kanály v Rusku fungujou podobně, jako v Evropě, což není pravda. Já jsem už nějakou dobu v Ru a k tomuhle můžu říct, že jsou lidé, kteří vědí, že je něco ( a často vědí i co) špatně : to jsou ti, kteří (nebo jejich blízcí) byli různě pozavíráni za účast na mítinzích kolem voleb atp. A druzí, kteří nemají názor, osobně se jich to nijak zvlášť netýká a "takhle" podle nich Rusko vypadá přirozeně. Každopádně o Pussy Riot někteří vědí, že "zpívaly nějakou modlitbu", ale jejich zavření žádný vášně nevzbuzuje, nemluví se o tom, nepíše se o tom, nic.. (tohle je můj dojem z průměrnýho vzorku obyvatel petrohradu, takže slova jako "žádné, nikdo" atp je třeba brát s rezervou). Takže výrok o ruském sebeuvědomění jepodle mě blbost. A vzhledem k tomu, žeje to tak trochu myšlenkový základ názoru Romana Týce, logicky ho (imo) nelze brát vážně. Na PR si tu za měsíc nikdo ani nevzpomene.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Německý arcibiskup požaduje zákon trestající rouhání - Deník.cz
    http://www.denik.cz/ze_sveta/nemecky-arcibiskup-pozaduje-zakon-trestajici-rouhani-20120802.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Členky Pussy Riot mají zdravotní potíže — Svět — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/188914-clenky-pussy-riot-maji-zdravotni-potize/
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    HIGHLIFE: ze by pochcali sveho chlebodarce ? Jak jsem psal nize, jeste prad par lety by me vubec nenapadlo ze bude stat j. david se salakem na druhe strane barikady :) ale ma tam zadni vratka v podobe "az na par svetlich vyjimek", tak nevim jestli hodla pak kazdymu jednotlive rikat - ty ses ta vyjimka .... :)
    HIGHLIFE
    HIGHLIFE --- ---
    EPOS_257: jo to máš asi pravdu, mě jenom rozčiluje v těch reakcích saláka, davida i mk, ten důraz na moc a posty, oni vůbec nemluvěj ani nijak nevyvracej to nařčení nebo tu kritiku mk nebo artbanky, jen diskreditujou toho, kdo si dovolil se ozvat....
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    HIGHLIFE: Rozhodne neobhajuju artbanku ((( hele ja jsem napsal bez ohledu na to jaky kdo má úmysly. Proste tech penez co rozdava ministerstvo je urcitej pocet, takze kdyz tam zacne nekdo krajet, kdo tam doposavad nebyl, nebo si ukroji vic, tak zakonite pak zase nezbydou penize na jiny veci, ktery treba driv podporeny byly. To je nespornej fakt, pochybuju ze vlada v dobe skrtu zacla pridavat na kulturu, to by byl hodne dobrej vtip. Spoustu lidi co sou tam podepsany znam a verim ze to myslej uprimě, někdo muže bejt vic angažovanej protože cejti ohroženy svoje existeční jistoty, což je přirozený podotýkám, že říkam "muže".
    HIGHLIFE
    HIGHLIFE --- ---
    EPOS_257: tady ale právě vůbec nejde o žádný krájení koláče. když se někdo ozve proti nepravosti, je automaticky podezíranej, že chce peníze a moc, není to úlet? ministryně legitimizuje osoby, co jsou vážně podezřelý z tunelování veřejnejch prostředků, jak psal GG. a některý lidí se proti tomu veřejně ohradili. nemůžu si pomoct, nevidím v tom žádnej boj o moc nebo peníze, ale ohrazení se proti nespravedlnosti, nekompetenci mk. ale artbanka zvítězí, slyšela jsem, že chystaj časopis, rezidence, další projekty.... - vítězství artbanky je exemplární symptom nemoci celý týhle společnosti. a když už se někdo vzbouří, tak mu musí jít nutně o peníze nebo nějaký posty, protože si snad ani nikdo nedokáže představit, že existuje něco jinýho. je to hořkost hořkost hořkost
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Pussy Riot se omluvily věřícím, vinu ale nepřiznaly — Svět — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/188198-pussy-riot-se-omluvily-vericim-vinu-ale-nepriznaly/
    GGG
    GGG --- ---
    The Tchendos

    Nechci vajgla (Klaus Barbie incorrect mix) mp3
    http://soundcloud.com/the-tchendos/nechci-vajgla-klaus-barbie-1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam