AKONTRA: ad církev: nepřijde mi prostě relevantní srovnávat roli a postavení pravoslavné církve v Rusku se stavem u nás. ale jo, je to diskutabilní, rozhodně jsou u našich katolíků vidět tendence, které nejsou úplně příjemné. taky si nemyslím, že to může být "kouřová clona." úplně mimo (a za tím si stojím stoprocentně), jsou pak ty kecy o mariánském sloupu
ad "top 09 a spol": nechci se jim vkrádat do úst, myslím ale, že ano - jde jim o to, jak to funguje v rusku a jak nechtějí, aby to fungovalo tady. nechtějí podporovat extrémní feminismus a marxismus.) ale vědí to o nich. a věnují se tomu, protože jsou holky logicky (mediálně) přitažlivé, podobných případů bude v jistě (nejen) rusku mnoho. ale jaké jsou jiné případy na západě? napadá mne pouze guantánamo, případně něco jiného z americké zahraniční politiky (ne však ve vztahu k vlastním občanům, pokud bys chtěl srovnávat důkladně). assange je trochu složitější. pak samozřejmě blízkej východ atd. a samozřejmě, je to kvůli tomu, že jsou proameričtí a bojí se vlivu ruska... tos chtěl slyšet? to je jasný, ne? jinak já sice nejsem tak proamerickej, guantánamo a spol je třeba zdůrazňovat. ameriku ale podle mne pořád nejde srovnávat s ruskem a jeho vlivu se taky docela bojím. resp. hlavně dalších posunů směrem k ruskému/mafiánskému kapitalismu a ekonomického materialismu (ať již levicového nebo pravicového) bez důrazu na právní stát a lidská práva... (tady vlastně i částečně společenské "normalizace")
ještě vlastně, jaká podpora současné vládnoucí garnitury? hradu? pche! ekonomických elit, které se poslední dobou učí, jak kapitalismus na ruskej způsob funguje a importují ho k nám? nevim nevim. napadá mne pouze menší část ods (nečas ale nic oficiálně neřekl a ten je tam skoro nejvíc protiruskej) a malinká čssd. a pak samozřejmě ta top 09
a já se ptám - když jsou tak levicové, proč o tom nemluví levice? navíc to zapadá do současné proticírkevní rétoriky...