• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    achjo
    -> takže na islamofobii se shodnem? (na jednom plakátu byl boj proti islámu ve stejné větě jako aktivní řešení romské otázky)
    -> ne, zeman nikdy explicitně neřekl, že je KS němec. ale on, resp. jeho oficiální volební tým, neustále vytahují většinou lživé, občas irelevantní argumenty (otec KS, tchán KS, rodový zamek jeho manželky a obraz, lex schwarzenberg), které nejde chápat jinak než tak, že se snaží spojit KS s němectvím, nacismem
    -> pro mne naprosto nechutnou otázku vyhnání němců vytáhl sám zeman, taky řekl, že KS mluví jako sudeťák. snaží se vzbudit pocit fiktivního nebezpečí od našich západních hranic. podobně se sudeťáci vytahovali třeba proti chartě nebo eu
    -> nemluvě třeba o včerejším útoku, kde říkal, že KS nechal vystěhovat nějakou ženskou - ta to sama popřela
    -> pokud je ten leták, kterej jsem sem házel, součástí kampaně MZ, je myslím docela jasno...

tohle všechno je diametrálně odlišné od kampaně KS
    STREPTOKOK
    STREPTOKOK --- ---
    Zacina tady byt dusno, Tanu na vas!

Vážení a milí přátelé,
    poslední dny dostávám velmi podrážděné reakce na to, že jsem se rozhodla nejít ve druhém kole k volbám a že jsem nedoporučila svým voličům žádného kandidáta.

Je pravda, že se atmosféra zahušťuje díky agresivitě Miloše Zemana, který opustil formu, kterou si zvolil pro první kolo voleb a ukazuje svou skutečnou nemilosrdnou tvář člověka arogantního, který bude vždy ponižovat druhé a využívat všeho ve svůj prospěch. Václav Klaus opět porušuje nadstranickost, vstupuje do kampaně v rozporu s dobrými mravy a paní Livie Klausová svým výrokem o první dámě oživuje staré národovecké kostlivce. Děje se přesně to, čeho jsme se chtěli vyvarovat. Tato volba nakonec opět rozděluje národ a vášně vzrůstají. Vstoupila jsem do kampaně právě proto, abychom se do této situace nedostali a je třeba jasně říci, že bylo několik kandidátů, kteří byli dobře volitelní a takovéto reakce by nevzbudili. Za tento výsledek rozhodně nemohou ti, kdo nabídli alternativu a nepostoupili do druhého kola. Já sama respektuji svobodnou vůli a volbu každého člověka. Každý volič teď zvažuje své argumenty pro i proti. Žádné řešení už není dobré. Za svá rozhodnutí jsme odpovědní. Vzájemná tolerance teď ale bude znamenat víc než výsledek, který neuspokojí nikoho. Jinak nakonec po této volbě zůstane bojiště, poseté mrtvolami a rány, které jsme si způsobili se budou hojit dlouhá léta. Naším hlavním úkolem je teď nedopustit vítězství vášní a netolerance.

Táňa Fischerová
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JAKUBV je další militantní mánička, co se rozhodnul volit Karla, a teď šílí kdykoli se jeho fetiši něco vytkne?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Sám Zeman zakládá kampaň spíš na boji levice/pravice, osobně se nevyjádřil snad ani jednou nějak ve smyslu, že je Schwarzenberg Němec nebo něco podobnýho - první tuhle (podle mně i celkem oprávněnou) "otázku" vytáhnul mladej Klaus, což je samozřejmě podle druhý strany ihned důkaz, že jsou spolčený... Dokonce sám Zeman v tý první debatě tohle naprosto nevyužil a radši řekl to, že Karlovi nerozumí ani v Rakousku. Tohle od něj bylo spíš ze slušnosti a stejně se to otočilo proti němu, že si prej dělá legraci z postižených. To že pak reagoval na ty Benešovy dekrety - to už prostě musel, ať už jen, že by byl blbej toho nevyužít, tak i proto, že to může vnímat jako dost zásadní věc.
    Postoj k islámu má jaký má odjakživa a nikdy se s tím netajil.

Schválně si pár měsíců po volbách, až ochladnou emoce pročti všelijaký ty vyjádření, možná trochu uvidíš co já..
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    LOPIK: cože? tvle cože? (sry, já fakt nechápu)

srovnáváme tu kampaň zemana, založenou na nacionálním šovinismu, islamofobii, plivání na příbuzných (notabene fakticke několikrát chybně) s kampaní KS. a jako příklad negativní kampaně je zde prohlášení emeritního arcibiskupa, kde mimo oficiální kampaň KS říká, že je zeman se schopnej spojit s každým? co?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    JAKUBV: Dejme tomu čerstvý vyjádření Vlka - http://www.novinky.cz/domaci/291064-zemanovi-jde-o-vlastni-prospech-i-kdyby-se-mel-spojit-s-certem-mini-kardinal-vlk.html

On nešetří kritikou, omlátí mu o hlavu, co ho napadne ale hlavně že dle něj kandidát, který se nebojí užít v kampani i negativní zbraně, "ukazuje, že mu jde především o získání vlastního prospěchu za každou cenu, i kdyby se měl spojit s ‚čertem’“.
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    LOPIK: příklad? podle mne ta úroveň je někde naprosto jinde... mi to trochu připomnělo, když mi někdo říkal - "a u KS ti nacionální šovinismus nevadí" "co?" "vždyť měl na plakátu, že je čech" :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Negativní argumenty vytahujou oba tábory, ale jen u Zemana je to neetické.

Hašek měl takovou hezkou povídku o tam jak spolu často dva popíjeli a vždycky o nich pak řekli: „včera byl šafář Nykles vožralej jak prase a pan správce byl trochu veselej.“
    Jaroslav Hašek: STAVOVSKÉ ROZDÍLY » Indymedia Česká republika
    http://imcmedia.cz/?p=3711

Trochu mi to připomíná dnešní situaci.
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    VODKASATAN: ano, ale. mladí volili pravici i dříve, dávno před KS. ten fenomén nevznikl dnes, nepřijde mi absurdní, podle má svoji logiku. a jistě, vhodná mediální kampaň tomu vhodně přidala. když je to jen prádzná mediální slupka, proč se to nedaří i jiným? proč se to nepovedlo třeba dienstbierovi (kterého jsem volil). ale vlastně, tohle mne ani tak dva dny před volbami netrápí

trápí mne mnohem více, že zeman tu jede kampaň ve sládkově stylu (ani moc nepřeháním, jen ty romy akcentuje méně) a levice se proti tomu nepostaví. buď se mohla distancovat od obou nebo se zachovat jako rakouští pravicoví lidovci, kteří radši nenominovali svého kandidáta a podpořili socdem fischera, jen aby netříštili hlasy proti extrémně pravicové političce z fpoe... nebo třeba francouzi volící proti le pennovi. ta situace je tu (a bohužel, vidim mnoho chyb KS) podobná, jen jsme v něčem furt někde jinde a tenhle druh kampaně tolik nevadí...

Letáky straší důchodce Schwarzenbergem. Jsou neetické, míní politolog - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/letaky-podporujici-zemana-dcr-/domaci.aspx?c=A130123_102232_budejovice-zpravy_jkr
    VODKASATAN
    VODKASATAN --- ---
    JAKUBV: tak, ja bych rekl, ze cilem rozhovoru nebylo agitovat za MZ. spise jde o reakci na prvni kolo a o pokus upozornit na politickou negramotnost mladeze a obecnou absurditu fenomenu KS... se vsemi nebezpecimi, ktere z toho plynou
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    ale ono je vlastně roztomilý, jak každýmu vadí respekt kvůli bakalovi, ale PL, který jsou napojený na řádově horší výkvět pražský politicko-podnikatelský galerky, tolik zášti nevyvolávají. a to přesto, že jsou často otevřeně rasistický a navíc přímo napojený na bartošův freeglobe. asi proto, že PL jsou proti vládě...
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    VODKASATAN: bez ohledu na to, že má v mnohém pravdu - podobný rozhovor by se jednak dal udělat i o zemanovi (církevní restituce však zřejmě horší rasismu), hlavně ale úplně nechápu, jak může někdo dávat rozhovor do jedné z největších nahnědlých žump českého internetu
    GGG
    GGG --- ---
    !?

Muž vynalezl "drůbeží matrix": Chov mozkově mrtvých kuřat - tn.cz
    http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/muz-vynalezl-drubezi-matrix-chov-mozkove-mrtvych-kurat.html
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CRUZ05:
    Josef Šmída: Učme se také nevolit: lekce II. - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/14825-ucme-se-take-nevolit-lekce-ii
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    CRUZ05
    CRUZ05 --- ---
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    LUKAS87: chápu, že někoho může pobouřit spojení KS s TGM, i když to na 99% neměla na svědomí jeho oficiální kampaň. to, co ale nechápu a co mi jde proti mysli, je argumentovat jeho otcem...

Jinak ano, budu volit, i když nerad, KS. Oba byli ve více či méně neoliberálních vládách. Úplně nezapomínejme, jak privatizováním zemanova vláda krásně navázala na VK. Ano, obě vlády kradly, dovolil bych si být ale, navzdory tomu, že jednu máme před očima dnes a denně, střízlivější a říct, že kauzy té Zamanovy byly větší. Nemluvě o tom, že zeman tu svoji aktivně vedl. KS, a to mu vyčítám, se zjevně o vnitřní politiku a jednotlivé zákony příliš dopodrobna nezajímá. Tím ho rozhodně nechci omlouvat za hlasování pro mnoho špatných zákonů. Nic z toho, co jsem ale zatím napsal, není důvodem pro to, abych aktivně volil KS. Prezident nemá tolik pravomocí, zneužívat by je dovedl spíše Zeman, velmi důležitou roli ale hraje při formování veřejného diskurzu. To jsme mohli vidět posledních 10 let. Proto nechci mít na hradě islamofobního rasistu, ale člověka, kterej je sice členem současné vlády, jeho názory a postoje se ale vždy drží a držely v rámci ústavy...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JAKUBV: takže je zjevně košér namalovat T. G. Masaryka jak má na hrudi že volí karla, k tomu připrásknout jeho podpis a celý to ještě doplnit heslem nebát se a nekrást. tobě se z toho nedělá blbě a nebo seš jen slepej/blbej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam