EPOS_257:
já tady neříkám jestli je mi blízkej Dienstbier nebo jeho oponenti ve straně, ale napsal jsem, co si myslím o jeho "strategii" v rámci ČSSD a že kvůli té hloupé strategii pohořel. to je můj nezúčastněný názor a nikde nehodnotím jestli se Dienstbier zachoval eticky nebo ne, jestli je to dobře pro stranu, nebo pro politickou scénu obecně. podle mého názoru se ukázal jako ne moc dobrý politik. bejt totiž statisticky nejoblíbenější hráč na scéně a přitom nedokázat obhájit ani svůj post místopředsedy ve straně, to už chce notnou dávku smůly (nebo hlouposti a neschopnosti). politik kterej chce vést takhle velkou stranu prostě nemůže bejt jak neřízená střela. to je normální praktická politika, nemá to ani nic s ideologií, jen s tím jak prostě strana funguje. musí přesvědčit ostatní spolustraníky, že se na něj můžou spolehnout. a to se mu fakt nepovedlo.
pak jsem ti tady pastnul analýzu sjezdu od Kotrby, která můj názor docela bych řekl potvrzuje (apoň podle výpovědí delegátů). a to je vše. nikde nic netoleruju, jen konstatuju jev. ČSSD není mně blízká strana (ani Dientbier), jsou na mě všichni moc doprava a v životě jsem nikoho z ČSSD nevolil a ani volit nebudu. nicméně, nedivím se, že s Dienstbierem zametli a popravdě - předpovídal jsem to hned, když jsem četl jeho útoky vůči Zemanovi v době, kdy bylo jasné, že se stane prezidentem.)