• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    UBIK
    UBIK --- ---
    S_TEJK: naprostá dokonalost!!!
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Jasné jako facka | č. 25 | 2013 | archiv - A2 – zvíře nikdy nespí
    http://www.advojka.cz/archiv/2013/25/jasne-jako-facka
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    JAKUBV: ilumináti, co? ilumináti hovno, vole :D
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    CROME: ... ne ty me nezajimas
    CROME
    CROME --- ---
    CYRIL: takze te to nezajima?
    tak nepyskuj
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    CROME: 1. neptal sem se tebe ale jeho/ji
    2. ten clanek je moc dlouhej
    3. ....
    CROME
    CROME --- ---
    plus reakce ty pindy a nejaky dalsiho curaka
    Silver Rocket - Inkvizice - Silver Rocket
    http://www.silver-rocket.org/inkvizice/95
    Silver Rocket - Inkvizice - Silver Rocket - pokračování
    http://www.silver-rocket.org/inkvizice/96
    CROME
    CROME --- ---
    CYRIL: to je snad jasny ne?
    Silver Rocket - Inkvizice - Budvar
    http://www.silver-rocket.org/inkvizice/94
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    SGNLR: co ti na tom vadi?

    nebo je to ten duvod proc si to tady pastnul ne?
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    Obracim se na vas s dotazem co Vy jakzto intelektualove, filozofove ,umelci a angazovani obcane, hodlate delat s faktem ze se uz nebudou prodavat startky?

    jak se k tomu vyjadrite? jak budete bojovat a angazovat se v problemu kterej nas, nas pracujici delniky sere kazdym dnem! dockame se vasi podpory nebo je vas boj jen populistickou fras...srackou?
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    todle by vas mohlo zajimat... http://www.theguardian.com/.../2013/dec/02/transatlantic-free-trade-deal-regulation-by-lawyers-eu-us
    me teda moc ne... necet sem to ani cely.... ale vas by mohlo... teda az potom co doresite slavika....

    ja ani nevedel ze se slavik furt udeluje.... to je tak krasne nostalgicky.... takova ceska tradice ten slavik co? kolikatej je karel got? karel je fakt buh! skoro bych rek karel na hrad! myslim tim karla..... neee schvajneberga ale KARLA! karla od nas z hospody.... on je reznik vite.... a ty jeho nazory... ten za to umi vzit paaanecku....

    SHM8
    SHM8 --- ---
    ono je asi dobrý si sebekriticky položit otázku, jestli bych měl stejnej postoj, kdy si totéž rozjelo kolem nějakýho kovanýho pankáče a ne řezníka.. za mě, určitě ne :) btw. doporučujou si pustit jeho starou věc od Hrobka a Pitva - Burani .)))
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    S_TEJK: Já to považuju prostě za jednoduchý fuck gesto, stejně jako byl Ruda Kovanda v této soutěži. On asi stěží předpokládal, že to takhle dopadne. Si spíš řekl: "Bude prdel vole, jestli to vyhrajem. Se z toho poserou." Předpokládám, že nečekal tyhle velice uvědomělá gesta v podání Kluse a spol. To bylo to co hodilo hovno do větráku, jinak by kolem toho bylo celkem kulové.
    A btw. on se k tomu někde sám vyjádřil?
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    DREAD_K: bych vypíchnul hlavně tohle:

    Skutečně chce být Ř. - samozvaný hrdina transgrese a životního stylu na hraně - spojován se světem falešných úsměvů a flitrů, v němž vládnou Gott a Bílá? Chce se stát novým Kryštofem a zpívat sladkobolné písně o lásce? Sám musí vědět, že stupeň podvratnosti jeho gesta se rovná asi tak přibližně vymočení se do veřejného bazénu nebo pšouknutí si ve voze MHD.
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    DREAD_K: ilumináti, co? :)

    ale nemyslím si, že angažovanost/politika může být hodnotná jen na alternativních místech a artikulovaná alternativními elitami

    jinak schlingensief na mtv - je to angažované uměni?
    SHM8
    SHM8 --- ---
    DREAD_K: vůbec nic.. je to píčovina o píčovině, druhořádá a proto si zaslouží nechat plavat...
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    znovu se ptám - co je na tomhle angažovaný? co je na tomhle umění?
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    to už je mi bližší tahle glosa -
    Glosa: Proč se troll Ř. vymočil do slavičího bazénku? - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=796761
    Divím se, že vůbec někoho uráží vítězství skandalisty Ř. a nechává je klidné osmé místo Gabriely Gunčíkové či jedenácté Jiřiny Anny Jandové v kategorii zpěvačka roku, protože přiznat těmto dámám profesi zpěvačky lze jen při notné dávce fantazie. Máme tady co do činění s anketou, v níž letos kategorii Skokan roku vyhrála skupina ABBA Revival.

    Když se loňský vítěz Tomáš Klus minulý týden z ankety slavnostně odhlásil, nikdo moc neřešil, jak se to dá prakticky udělat, protože výmluvou v účasti ve Slavíkovi není ani smrt - Petr Muk je už tři roky v Pánu a letos atakoval Top 20, Waldemar Matuška zemřel před pěti lety, ale letos si polepšil o dvě místa a vrátil se do první padesátky.

    Má vůbec smysl referovat o něčem takovém, jako je Český slavík, v rubrice Kultura, když mnohem více než o hudbu tady jde o byznys celebrit, který parazituje na nekulturnosti národa?
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    vadí vám, že se náká blbá soutěž "chová estébácky" anebo vám spíš vadí, že nám zkouší vládnout (minimálně) jeden opravdovej estébák? that's the point.
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    HYNEK: podle mě náká kauza nákýho slavíka s nákým xenofobem řezníkem je opět jenom způsob, jak odvrátit naší pozornost od opravdu důležitejch problémů... pořád je to jenom chléb a hry. kauzička, která zaplní media a odvrátí pozornost od toho, co se právě ted dělaj politics...

    tyve, no tak co, tak náká korporace vyřadila z náký tuctový soutěžě nákýho rádobyvtipnýho pitomečka. a co jako? dyk tomu řezníkovi stejně jde jenom o prachy (chce sto táců na klip) - tzn. o to samý, o co jde prvozovateli tý soutěže. tak co? ať se sežerou navzájem, ne?

    opravdu nechápu, jak se tohle týká angažovanýho umění a politiky. chápal bych, kdyby šlo o to zničit nákej nadnárodní moloch (mattoni) anebo nakopat do koulí nákýho xenofobního zmrdečka (řezníka). ale tady přece o nic takovýho nejde. jde úplně o hovno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam