• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: to uz je trochu TROLolo ne?

    tvoje srovnani nezavisly-zavisly???WTF

    jestli se me ptas, proc vsudypritomna reklama(a idealne co nejvic podprahova) kazi zdravej usudek lidi(do kterych je to husteno od co nejnizsiho veku) a krome verejnyho prostoru kolonizuje mozky lidi v ty mire, ze si misto citatu filosofu pamatuji reklamni slogany atd, pak si asi nemame o cem povidat

    nepredpokladam, ze bys necetl knizky.tim, ze zrejme pracujes v reklamnim prumyslu, si z nich ale beres to, co potrebujes a co ti pomuze z tech lidi hlupaky delat a zdimat z nich penize

    Hitler to delal taky docela poradne a neodflaknul to(a sponzoring mel pomerne vychytanej)

    a "Kazdopadne kazdej se muze svobodne rozhodnout jestli se necha sponzorem cenzurovat nebo ne." - ?????????!!!!!!!!!!! nejak ti zrejme unika co je cenzura(at uz otevrena ci skryta, nebo autocenzura vychazejici z vedomi sponzora, na kterym zavisi vydani tvoji prace)

    kdyz pomyslim na zastupy sociologu,antropologu,umelcu a jinech vedcu a odborniku z ruznych oboru, ktery jsou schopny skrze svoje nastroje "ovladat"(rozumnej smerovat lidi na zaklade jasnejch postupu at uz estetickejch, kodu chovani jedince ve spolecnosti, prirodnich zakonu ovlivnujich chovani lidi napr na zaklade citovych vjemu apod) a na druhy strane amaterskou verejnost(to neni povysovani se, nicmene je to jasnej souboj profesionalu VS amateru) pak my z toho vychazi pomerne nerovny vychozi pozice

    rad bych ti podekoval za "zajimavou diskuzi" a sem rad, ze sem ti nezacal nadavat, pac podobny pokrytce(nejak se mi nechce verit, ze bys totiz byl tak hloupej) se snazim v realnym zivote jasne filtrovat.bud dobrej
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: Zatim mam pocit ze neco pisu jen ja. Tak kdybych mohl z ty debaty taky neco mit, zkus mi treba priblizit co myslel ten clovek v tom videu kdyz rikal ze diky tomu logu budeme jako spolecnost blbejsi.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SANYBABY1: si hrdinka co si stoji za svym a to mam rad!

    uplne sme pri ty vsi srande zapomneli, ze jde prece jen o chlastani piva a tim se daj zahnat vsecky chmury, tak nezoufej!
    SANYBABY1
    SANYBABY1 --- ---
    Snažit se tu něco vysvětlit, vyjádřit.říct.nic nemá to cenu:). Karty jsou již rozdány. Takže proč tu nechávat kousek sebe.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SANYBABY1: proč si se smazala?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Komercializace pitím piva aneb válka, kdo dokáže za co nejkratší dobu zprznit víc subkultur.
    Nasrat na Budvar! | KVHC
    http://kvhc.cz/2013/11/10/nasrat-na-budvar/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: nelustruju.jen me zajima, jestli maji podobny nazory i lidi, kteri s tim nemaji nic spolecnyho(rozumnej s reklamnim prumyslemm a tim o cem se tu bavime).dik za odpoved.s tim egem mi to klidne vic vysvetli.jeste me teda napada varianta sebemrskacstvi a mucednictvi(to ale moc nevynasi, krome par nejmenovanych, kteri to skrze ruzny site dokazou vzdycky posunout o kus dal=opet zpatky k penezum a slave)
    LAMIA
    LAMIA --- ---


    :)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: O zviditelneni jsem nepsal posunujes to nekam jinam.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: Co se tyce zamestnani nejsi daleko. A z bu2r jsem taky neco mel, at mas lustraci komplet. Ale nemyslim ze to je jedinej duvod proc me na to nebavi koukat jako na zalezitost, ktera je bud cerna nebo bíla.

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: ano ano! protagoniste videa se timto chteli jen a jen zviditelnit!presne jak sem psal.misto reseni problemu, kterym se kritika v dnesni dobe zaobira, se radeji zamerime na ty, co ji provozuji a zacneme je mit za podezrele a kritizovat je!BRAVO BRAVO
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI:

    "akcionar ses dobrovolne"

    tzn se ti nelibi, ze si nedobrovolne platce dani, ze kterych se pak platej ty vydridusi umelci a jiny neziskovy sektory? pak doporucuju anarcho-kapitalismus,)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: Mix motivaci. Kazdej to ma jinak. A penize bych tam zrovna nejak podstatne nevidel. Imho ;) spis asi dotceny ego
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: z jaky ses ty reklamky prosim?no flame. jen se ptam

    tyhle pokrytecky argumenty, "ze reklama je vlastne cista, pac vsichni vedi, ze je reklama" me vzdycky bavili.dikybohu to u tohodle pripadu aspon nefunguje, pac to je prave reklama, ktera se shovava za kulturu(dyt to Yinachi primo v tom clanku co tu byl linkovanej priznava: ze je to Branded entarteinment zacilenej na narocny konzumenty, ktery klasicky zpusoby reklamy prokoukli a nemaj ji radi-tudit je potreba na ne vyvijet jeste sofistikovanejsi strategie, nez na zbytek tupy masy, ktery stacej ty billboardy.v prekladu: na nas si ty hipsteri a umelci nevyzrajou, sezeneme ovecky z jejich rad(od umelcu a pseudoumelcu po hovnoumelce), strcime jim do ruky plechovku a knizku a oni si to pak ti dalsi koupej.cisty jak lilie!

    obhajovat reklamni strategie, ktery sou vzdy zalozeny na oblbovani lidi za ucelem niceho jinyho nez zisku tim, ze je zacnes srovnavat s grantovou politikou(v zasade je nesmysl se bavit v nasi kotline o grantovy politice, protoze tu je na urovni houpaciho kone) je dost zcestny imho
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: dalsi cechackovina: jedinej duvod kritiky je "uavist druhy strany". predpokladam, ze ten "kamen co dostali bojovnici jihadu do ruky" se jim hodi asi prave proto, aby mohli vydelavat VIC PENEZ ne?nebo mi to teda prosim vysvetli
    EWELYN
    EWELYN --- ---
    na zamyšlení:
    Naše kulturní tradice nás po tisíciletí učila, že výchova znamená klást otázky, které odhalují rozpory našeho světa, a nutí nás přijmout za ně výslovně zodpovědnost. Výchova v postindustriální společnosti je ale stále více zakrýváním rozporů, apologií statu quo a tedy pouhým ochočováním. Reklama nikdy nespí, ve dne v noci nás krmí planetárním kýčem, abychom přesyceni ty otázky nekladli nebo na ně přijali jakoukoli odpověď. Hlas těch, kdo je stále kladou a který přece jen dolehne k lidem, společnost jednorozměrné hojnosti zredukuje na pouhý spektákl...
    Václav Bělohradský: Společnost nevolnosti
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SPIPI: Akcionar ses dobrovolne :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MARIHAI: to si myslím, že taky není úplně pravda.. pokud se bavíme o zdrojích poskytovaných nějakou korporací, tak se taky nedohaduješ se všema akcionářema/stakeholderama, úplně stejně, jako v případě zdrojů, které ti poskytne stát prostřednictvím nějaké instituce, která má mandát k tomu to s tebou řešit.. ale no flame .)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SPIPI: interpretaci muze bejt spousta to je jasny..
    me na grantech apod treba sere skutecnost ze je to dohoda dvou subjektu o tom co udelaj s penezma tretiho. U reklamy je to aspon narovinu a za vlastni.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MARIHAI: jenže smysl nebo cíl grantů a dotací není v konečném důsledku profit dárce skrze zvýšení tržeb nebo hodnoty dané značky (protože reklama), ale horizontální redistribuce zdrojů společnosti, které podléhají určitým pravidlům.. stavět tyhle dvě věci na stejnou úroveň je imho nesmysl.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    tu kampan televizni billboardovou atd dela jinak reklamka nez Bu2R. Galerie Ne neni Bu2R, ale primo Budvar. Kampan NE muze ze dne na den skoncit, a galerie Ne tim prijde o kontext. Projekty Bu2r tim o kontext neprijdou, protoze jsou na kampani (kontextem, obsahem) nezavisly.
    Ale to prijde ze nema pro tuhle diskuzi relevanci i me, natoz nejspis valecnikum jihadu za kulturu bez komerce :)

    Jestli je v necem jadro vosiho hnizda, tak spis v tom ze je spousta lidi najednou rada ze ma v ruce kamen kterej muze metat po ostatnich. To jestli nekdo spolupracuje nebo nespolupracuje s korporatnim marketingem je jeho vlastni vec se svejma vyhodama a nevyhodama. Neni to zadnej obecnej moralni princip. Me treba to treba prijde mnohem vic fer nez delat kulturu ze statnich penez grantu a dotaci. O tomhle prece neni treba diskutovat, nikdo si nehraje na to ze Bu2r neni marketingovej projekt.

    Jestli o necem z toho videa by melo smysl diskutovat tak je to to, ze nektery lidi nevedeli do ceho jdou. Vysvetleni bordelem produkce mi prijde dost verohodny. Zajimalo by me jestli by se a2alarm podobne zastal i sportovcu nebo dalsich provarenejch xichtu ktery jsou k reklame bez svyho vedomi zneuzivany "obden". Nebo kdyby podobnej projekt nedelal budvar ale unetice ;)

    Spis je to proste ceskej rybnicek, sousedovic koza a par lustratoru ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam