• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    respektive si umim predstavit tu situaci, jak to prekazi v atelieru a "...pod milion neprodam":)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    GGG: nejspis jde o reklamni trik, to autor prodal sam sobe...
    GGG
    GGG --- ---
    SPIPI: Za tolik peněz neprodávaji ani nejznámější čeští umělci, zajimaly by mě podrobnosti.
    Že by Rittig? Brudňáka už sbírá Dalík... .)
    MTO
    MTO --- ---
    FREE ENERGY - LUMINARIES ft. Aishah [ELEVATE SOLUTION SERIES]
    https://www.youtube.com/watch?v=O2l5Z9T_x8A
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    chce bejt subkultura-

    ktera sama sebe prezentuje-

    v knize urceny pro popkulturu-

    stale subkulturou?

    ... vetsina tzv. subkultur se snazej bejt soucasti vetsiny a nijak to neskrejvaj nebo se tomu nebranej.
    pokud je tady ale subkultura, ktera se snazi vymezit nebo zmenit znaky vetsinovy kultury. a pokud takova subkultura k tomu pouziva prave nastroju popkultury, neni to pokrytectvi?.... ne nutne...

    ...ale v pripade kmenu, nebylo to od takovejch subkultur pokrytectvy? nepouzili oni pop media ke kritice spolecnosti ci prezentaci idealu, ale spis k prezentaci sama sebe a toho ze sou cool, za prostym ucelem se zalibit?

    my sme takovy a makovy... budte taky takovy s nama. nebylo to v spis my sme takovy a makovy vemte nas sebou!? neni to trochu bezzuby na ty kmeny, kery maj v idealu zmenu spolecnosti?
    chce takova subkultura neco menit , nebo bejt jenom akceptovana onou popkulturou, vuci kery se officialne snazi vymezit a kerou opovrhuje.... ? neni prave to, to velky pokrytectvy subkultur?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    EPOS_257: no asi halt nejsem umelec, ale furt si pod tvejma prispevkama tezko predstavuju neco fakt konkretniho, nakej nazor, jenz by nezustal v rozmlzenym oparu. To je sama "sirsi perspektiva", "pestrost" a "ruzny uhly pohledu"... ja se preci muzu vcitit do motivaci budvaru, konecne i rady autoru, vladi, karla veselyho a kyho vyra, ale neznamena to, ze skrze tuhle empatii zacnu nutne myslet jako oni, nebo pristoupim na oblibene rceni, ze kazdej ma ten svuj kousek pravdy, i kdyz jeden trochu nestimuje k druhymu. ja mam- i diky vyjadrenim , ktere jsme mohli vsichni cist - docela dobrou predstavu o motivacich lidi, kteri si za svou praci na kmenech stoji a neberu jim ji. spis mne prekvapuje, kdyz se diskuse zamenuje za amorfni pohled, kterej tak nejak bere vsechno a nic. skutecnosti je, ze diskuse se sice rozjela, ale v rade pripadu mela podobu sebeobhajoby, s tim se dle myho ale musi vzdy tak trochu pocitat, hledat v tom zamer povazuju za nesmysl... uz k tomu taky nejak nemam co rict, snad az si prectu ty kmeny o, esli jsou fakt uz o obsahu, to by mne celkem zajimalo(viz ten petricek treba)...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SGNLR:
    Vyřízl z billboardů Zemana a Schwarzenberga, prodal je za dva milióny – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...8-vyrizl-z-billboardu-zemana-a-schwarzenberga-prodal-je-za-dva-miliony.html

    wow
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    EPOS_257: uplne na rovinu, ja ti moc nerozumim, je to desne nekonkretni. text pusobi jako alibismus, ale uz se nedozvime proc, o barikadach mluvis ty, ja si nejsem jist kudy vubec vedou, ted mi z toho vychazi, ze dle tebe jde sice o alibismus a pokrytectvi, ale alespon to rozjelo diskusi no...

    EPOS_257: to asi nejses sam, v tehle diskusi se pokud vim resi prave jednicka(prave podruhe dotiskovana)
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Petition Save the Czech Centre in Bucharest!
    http://www.ipetitions.com/petition/save-the-czech-centre-bucharest
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    Arundhati Roy – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Arundhati_Roy
    We. A documentary featuring the words of Arundhati Roy
    http://www.weroy.org/
    Dokumentární.TV > Arundhati Roy - My / We
    http://dokumentarni.tv/valky-a-armady/arundhati-roy-my-we
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Epos 257 roztančil street art v Tančícím domě — Kultura — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/262440-epos-257-roztancil-street-art-v-tancicim-dome/
    _PU
    _PU --- ---
    Apolena Rychlíková: O čem zpívají Ptáčata? - Romea.cz
    http://www.romea.cz/cz/romano-vodi/apolena-rychlikova-o-cem-zpivaji-ptacata
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: dil poradu CT Pruvan s mladymi tvurci angazovanych dokumentarnich filmu s prispevky od Patocky a Hausera
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EPOS_257: nikdo tu neresi, nebo teda rozhodne video neresi, jestli sou kmeni 1 nebo 2 nebo 518 kvalitni knizka.resis jak byla ktera knizka zvladnuta, ale kdyz tady mluvis o kontextu a hloubce, tak se to s tim trochu miji.je jasny, ze to nemuzes videt cernobile, protoze sepohybuje napric spektrem a neni proto zadouci si rozhazet ani jednu stranu.

    a tomhule vubec nerozumim sory "Černobilim videni mam namysli především v osobní perspektivě názorů, protože stejně tak jako vůči vymezené osobě odpovídají o ochotě jedinců nahlížet na věci z širší perspektivy a podrobit věci různým ůhlúm pohledu, tím nezpochybnuji že je důležité zaujmout nějaké stanovisko, ale pro mě je mnohem hodnotnější když z toho vnimam právě ten hlubší záběr. " :)

    jakej hlubsi zamer mas na mysli? jedinej hlibokej zaber tohodle celyho je VYDELAT PRACHY Yinachi a udelat reklamu BUDVARU.to ze si nakej pricmrndavac at uz ja nebo jinej vladimir nebo nakej skejtak bokem udela naky knizky a nalepky je uplne ale uplne jedno/v tom hlubsim zaberu)

    ukazuje se, ze zijeme opravdu v jinejch svetech kdyz ani "anarchisti" nebo "angazovany umelci" pisou pokrytecky prispevky o tom, ze je fakt naky moc divyna podezrely se takhle do toho oprit, misto toho aby treba hloubs zkoumali podstatu pudla nebo sli rozbit hubu nakymu picusovi z Yinachi.kdyz udelal Excellent komercni graffiti, tak z toho bylo halo jak brno-protoze nekdo sahnul nekomu na ego namackany do plechovky spreje.jakmile de, ale o trochu sofistikovanejsi kauzicku, tak se ukazuje, ze lidi verejne bud radsi mlcej, aby si nenasrali do klina a nebo zaujmou naprosto konzervativni postaveni. sme fakt narod buranu a nekulturnich nevzdelancu.odjebat se odtud!

    howg:)
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    SGNLR: Co tu nikdo neresi ? v tom bude asi ten zakladni kamen urazu, mam dojem že se právě toto řešilo ze všeho nejvíce. Navic jsem se prave na tohle snazil poukazat...

    Černobilim videni mam namysli především v osobní perspektivě názorů, protože stejně tak jako vůči vymezené osobě odpovídají o ochotě jedinců nahlížet na věci z širší perspektivy a podrobit věci různým ůhlúm pohledu, tím nezpochybnuji že je důležité zaujmout nějaké stanovisko, ale pro mě je mnohem hodnotnější když z toho vnimam právě ten hlubší záběr.

    Je jednoduche to uzavrit jako jednotvarnou šeď, ale mě zajimá ta pestrost a z tohohle uhlu pohledu je pro mě pravě dost šedivá jenom ta černorudobílá

    hele ja mam dojem ze jsem se k tomu vyjadril pomerne sahodlouze, muzem to probrat osobne.
    Protože by to mělo být především o diskuzi, a když se snažiš to celé uzavřít nad tim kdo si skym hraje na pískovišti, tak trochu sám přistupuješ na tyhle pravidla hry nemyslíš?
    Navic nemam pocit že jsem někoho obhajoval, snažil jsem se zapojit do diskuze a napsat k tomu co si myslim.

    mír

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EPOS_257: todle je stanovisko k necemu, co tady ale vubec nikdo neresi:) na anketu udajne odmitlo odpovedet hodne lidi z ruznych sfer, cimz se ukazuje, ze prospecharstvi a bezpaternosti jsou hlavnim predpokladem ke zdarny medilni a umelecky kariere.proti demagogum a pokrytcum se holt obcas to "cernobili"(nebo cernorudy) videni veci musi vytahnout, protoze ta seda uz zacina bejt trochu nuda.

    klidne mi muzes treba napsat co konkretne te nastvalo a povazujes za cernobili na tom prispevku, na kterej si reagoval.jestli ams v planu obhajovat svyho kamose, tak to ale radsi muzeme cely zabalit:))
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    LAMIA: jo to krasně dobarvuje to co píšu k těm prvnim kmenum :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    já bych to ještě vrátila k těm reklamkám a kmenům - narazila jsem na dost zajímavej článek co dost tvrzení o podpoře vlastního podsekává:

    "VLADIMIR 518: Celý to vzniklo tak, že za mnou přišla parta z agentury Yinachi, že mají budget na nějakou takovou knihu. Nabídli mi sestavit si vlastní tým, projekt realizovat podle svých představ a celý spoluvydat na Bigg Boss. Jde o knihu, která by měla zmapovat současný městský subkultury s tím, že název knihy KMENY vychází z termínu Urban Tribes."

    Subkultury už nepředstavují politický boj, ale zábavu | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/...nys/podnikani-trhy/subkultury-uz-nepredstavuji-politicky-boj-ale-zabavu

    tedy tady nemůže být vůbec o tom, že by někdo podporoval vlastní tvorbu ani řeč!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam