• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    GGG: celej ten Artsalon bude dost vydarena particka Prazsky spravy nemovitosti.Chemistry,Microna,Tancici dum,kontakty po cely repubice a zkusenosti s kurvenim vseho druhu.to se pak hodi naka volnocasova aktivita na zlepseni karmy a pripadny preprani penez.medializace v mainstream mediich je jasna a dostatek celebritek a gauneru na vernisazi taky.ostatne to je to po cem media jdou po sokujicich,barevnejch vecech, ktery "jsou videt"(proto zname z mainstream medii Cernyho,Pastu,Brudnaka,ale naopak se o nich pravdepodobne nic moc nedocteme v odbornych mediich,protoze je jejich tvorba v zasade pro odbornou verejnost irelevantni)

    neber to osobne Epos257.nechci tady shazovat tvuj projekt a bavime se o tom i v realu.a v zasade jde o podobnej model debaty(kdyz nebudu hodnotit samotny umelecky dilo ale diskurz v kterym ted bude kolovat)jako tady byla nedavno.diskurz v jakym bude odted tvoje umelecky dilo je proste uplne podivnej.jediny"stesti"je,ze je to tady az krome par blaznum(jeden z nich budu asi ja)vsechno jedno.a kupcum a stoupajici cene projektu tohe vsecko koem ted jen prospeje..

    nicmene by me otevrene zajimalo kdo to koupil a jak se mu z toho snupe koks.tipuju ze snupe jen z jednoho ale a na druhej chcije podle toho koho volil(a za koho asi loboval a todle si koupil jako suvenyr:)))taky by me zajimalo,zda to byo prodany jako celek tzn i s dopnujcima dokumentacema,jako je napr to video-bez nej by to byly proste dva hnusny velky ksichty a nedavalo by to vastne smysl

    diskutuju,nehejtuju...btw ses ted dostal na "uroven" Banksyho bez prdele:)
    GGG
    GGG --- ---
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Budvar to cpe fakt vsude ten product placement. To uz neni mozny tohleto.
    GGG
    GGG --- ---
    PLOMBDENTIST: asi si clovek muze i vzit hypoteku, pak to ziska dalsi rozmer :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    respektive si umim predstavit tu situaci, jak to prekazi v atelieru a "...pod milion neprodam":)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    GGG: nejspis jde o reklamni trik, to autor prodal sam sobe...
    GGG
    GGG --- ---
    SPIPI: Za tolik peněz neprodávaji ani nejznámější čeští umělci, zajimaly by mě podrobnosti.
    Že by Rittig? Brudňáka už sbírá Dalík... .)
    MTO
    MTO --- ---
    FREE ENERGY - LUMINARIES ft. Aishah [ELEVATE SOLUTION SERIES]
    https://www.youtube.com/watch?v=O2l5Z9T_x8A
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    chce bejt subkultura-

    ktera sama sebe prezentuje-

    v knize urceny pro popkulturu-

    stale subkulturou?

    ... vetsina tzv. subkultur se snazej bejt soucasti vetsiny a nijak to neskrejvaj nebo se tomu nebranej.
    pokud je tady ale subkultura, ktera se snazi vymezit nebo zmenit znaky vetsinovy kultury. a pokud takova subkultura k tomu pouziva prave nastroju popkultury, neni to pokrytectvi?.... ne nutne...

    ...ale v pripade kmenu, nebylo to od takovejch subkultur pokrytectvy? nepouzili oni pop media ke kritice spolecnosti ci prezentaci idealu, ale spis k prezentaci sama sebe a toho ze sou cool, za prostym ucelem se zalibit?

    my sme takovy a makovy... budte taky takovy s nama. nebylo to v spis my sme takovy a makovy vemte nas sebou!? neni to trochu bezzuby na ty kmeny, kery maj v idealu zmenu spolecnosti?
    chce takova subkultura neco menit , nebo bejt jenom akceptovana onou popkulturou, vuci kery se officialne snazi vymezit a kerou opovrhuje.... ? neni prave to, to velky pokrytectvy subkultur?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    EPOS_257: no asi halt nejsem umelec, ale furt si pod tvejma prispevkama tezko predstavuju neco fakt konkretniho, nakej nazor, jenz by nezustal v rozmlzenym oparu. To je sama "sirsi perspektiva", "pestrost" a "ruzny uhly pohledu"... ja se preci muzu vcitit do motivaci budvaru, konecne i rady autoru, vladi, karla veselyho a kyho vyra, ale neznamena to, ze skrze tuhle empatii zacnu nutne myslet jako oni, nebo pristoupim na oblibene rceni, ze kazdej ma ten svuj kousek pravdy, i kdyz jeden trochu nestimuje k druhymu. ja mam- i diky vyjadrenim , ktere jsme mohli vsichni cist - docela dobrou predstavu o motivacich lidi, kteri si za svou praci na kmenech stoji a neberu jim ji. spis mne prekvapuje, kdyz se diskuse zamenuje za amorfni pohled, kterej tak nejak bere vsechno a nic. skutecnosti je, ze diskuse se sice rozjela, ale v rade pripadu mela podobu sebeobhajoby, s tim se dle myho ale musi vzdy tak trochu pocitat, hledat v tom zamer povazuju za nesmysl... uz k tomu taky nejak nemam co rict, snad az si prectu ty kmeny o, esli jsou fakt uz o obsahu, to by mne celkem zajimalo(viz ten petricek treba)...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SGNLR:
    Vyřízl z billboardů Zemana a Schwarzenberga, prodal je za dva milióny – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...8-vyrizl-z-billboardu-zemana-a-schwarzenberga-prodal-je-za-dva-miliony.html

    wow
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    EPOS_257: uplne na rovinu, ja ti moc nerozumim, je to desne nekonkretni. text pusobi jako alibismus, ale uz se nedozvime proc, o barikadach mluvis ty, ja si nejsem jist kudy vubec vedou, ted mi z toho vychazi, ze dle tebe jde sice o alibismus a pokrytectvi, ale alespon to rozjelo diskusi no...

    EPOS_257: to asi nejses sam, v tehle diskusi se pokud vim resi prave jednicka(prave podruhe dotiskovana)
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Petition Save the Czech Centre in Bucharest!
    http://www.ipetitions.com/petition/save-the-czech-centre-bucharest
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    Arundhati Roy – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Arundhati_Roy
    We. A documentary featuring the words of Arundhati Roy
    http://www.weroy.org/
    Dokumentární.TV > Arundhati Roy - My / We
    http://dokumentarni.tv/valky-a-armady/arundhati-roy-my-we
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Epos 257 roztančil street art v Tančícím domě — Kultura — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/262440-epos-257-roztancil-street-art-v-tancicim-dome/
    _PU
    _PU --- ---
    Apolena Rychlíková: O čem zpívají Ptáčata? - Romea.cz
    http://www.romea.cz/cz/romano-vodi/apolena-rychlikova-o-cem-zpivaji-ptacata
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: dil poradu CT Pruvan s mladymi tvurci angazovanych dokumentarnich filmu s prispevky od Patocky a Hausera
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EPOS_257: nikdo tu neresi, nebo teda rozhodne video neresi, jestli sou kmeni 1 nebo 2 nebo 518 kvalitni knizka.resis jak byla ktera knizka zvladnuta, ale kdyz tady mluvis o kontextu a hloubce, tak se to s tim trochu miji.je jasny, ze to nemuzes videt cernobile, protoze sepohybuje napric spektrem a neni proto zadouci si rozhazet ani jednu stranu.

    a tomhule vubec nerozumim sory "Černobilim videni mam namysli především v osobní perspektivě názorů, protože stejně tak jako vůči vymezené osobě odpovídají o ochotě jedinců nahlížet na věci z širší perspektivy a podrobit věci různým ůhlúm pohledu, tím nezpochybnuji že je důležité zaujmout nějaké stanovisko, ale pro mě je mnohem hodnotnější když z toho vnimam právě ten hlubší záběr. " :)

    jakej hlubsi zamer mas na mysli? jedinej hlibokej zaber tohodle celyho je VYDELAT PRACHY Yinachi a udelat reklamu BUDVARU.to ze si nakej pricmrndavac at uz ja nebo jinej vladimir nebo nakej skejtak bokem udela naky knizky a nalepky je uplne ale uplne jedno/v tom hlubsim zaberu)

    ukazuje se, ze zijeme opravdu v jinejch svetech kdyz ani "anarchisti" nebo "angazovany umelci" pisou pokrytecky prispevky o tom, ze je fakt naky moc divyna podezrely se takhle do toho oprit, misto toho aby treba hloubs zkoumali podstatu pudla nebo sli rozbit hubu nakymu picusovi z Yinachi.kdyz udelal Excellent komercni graffiti, tak z toho bylo halo jak brno-protoze nekdo sahnul nekomu na ego namackany do plechovky spreje.jakmile de, ale o trochu sofistikovanejsi kauzicku, tak se ukazuje, ze lidi verejne bud radsi mlcej, aby si nenasrali do klina a nebo zaujmou naprosto konzervativni postaveni. sme fakt narod buranu a nekulturnich nevzdelancu.odjebat se odtud!

    howg:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam