• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    GGG:
    [ TRAVIX @ Věci Veřejné - Pokud se toto potvrdí... raději nedomýšlet. ]

    a

    Keller pořád lže, jako když Rudé právo tiskne | Audit Jana Macháčka - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/...it-jana-machacka/c1-61984380-keller-porad-lze-jako-kdyz-rude-pravo-tiskne

    (jazyk macháčka je taky napřesdržku, což bohužel nevylučuje, že keller je zas úplně pryč)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EPOS_257: nevysvetlil si, na co sem se ptal, ale radsi zautocil.mam se zacit "ospravedlnovat" z toho, ze maj moji kamaradi nekde atelier? udavat data a fakta?predpokladam, ze nechces, abych tady realne psal jakej je rozdil mezi skupinovou komunitni vystavou v Trafacce a komercnim prodejem za miliony na pude tanciciho domu, kdy se na vernisazi producirujou mafiani(btw kdo vlastni Trafacku a , ze je to ta sama banda co dela Artsalon a Chemistry a je to PSN vim od tvoji vystavy v Tancicim Dome-zrovna pan Skala by se kdyz uz sme u toho dal oznacit za "protomafina" bez problemu).to, ze sou tyhle kulturni stanky, co si ty zmrdi oteviraj, casto idealnim zpusobem k prani spinavejch penez je obecne znama vec-to sou ty "realny" odpustky, na ktery se treba ptas.navic ja sem tady nepronesl ze bych nikdy nevystavoval v prostoru co smrdi, takze to dal budu ignorovat.po dlouhy dobe to vypadalo, ze tu budeme mit diskuzi o dulezitym tematu bez utoceni, tak to zkusme(Roman sem uz nepise, tak treba to zvladnem:)

    jak sem psal v zaveru posledniho prispevku k tomuhle, tak je smula, ze si ted umelci vycitaj, kdo je cistsi a spinavejsi, misto toho, aby se nejak menily ty struktury, ktery za to muzou.a my, i kdyz jakoby stojime na stejny strane, tady na sebe ted muzeme utocit, coz je smesny

    k doplneni http://www.ceskapozice.cz/magazin/kultura/epos-257-umelec-ktery-prodal-zaramovanou-loupez

    tady si treba uz dalsi parta chysta pracku: http://www.novinky.cz/...ci/332565-budovu-rlp-na-nabrezi-koupila-spolecnost-lazenska-investicni.html
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    GGG: no tady bych pak opatrný. odborné knihy má sice pěkné, ale jeho politické články a výroky záměrně dost zkreslují. zkrátka ho neberu jako dobrý zdroj.
    (ano, nemám ho rád poté, co zaútočil na muslimy a poté, co v jednom článku před prezidentskýma volbama tvrdil, že KS jako správnej sudeťák podporuje restituce vyhnaným němcům v pohraničí)
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    SGNLR: Hele ja nechci bejt jizlivej, ale proč si teda na trafačce vystavoval? Proč si chtěl mit na nove trafačce atelier? Proč tam Gumaguar pořadaj akce? Proč na starý ma většina tvejch / mejch kamošu ataky, když to neni tak čistý? ja sem jen konstatoval že jsou lidi i přes to co dělaj / dělali za věci, tak pak dělaj i tohle. Jistě ty důvody jsou vice mene odpustky, znamená to ale ze jim bude odpusteno? a kým?
    Težko takovyhle veci ale čekat od janouška nebo rittiga, takže proto "mafiani" a "mafiani" nevidim v tom zadnej alibismus spis to ze me tahas za slova.

    Z tohohle uhlu pohledu neohejbas nahodou ty tyhle nazory? Ono je jednoduchy to pomyslny " zlo " vytesnit vzdycky mimo sebe a podivejte tamhle je.
    GGG
    GGG --- ---
    !

    Farmářské trhy skončí kvůli smlouvě EU a USA, tvrdí Keller – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/332662-farmarske-trhy-skonci-kvuli-smlouve-eu-a-usa-tvrdi-keller.html
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HYNEK: super!! :)
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Nebuď toho součástí. Podporuj muziku! / Fond ohrožených muzikantů
    https://www.youtube.com/watch?v=BDAkzn4DIfI
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Anti Face
    This face is unrecognizable to several state-of-art face detection algorithms
    CV Dazzle: Camouflage from Face Detection
    http://cvdazzle.com/


    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EPOS_257: tu "ocistu" si nemuzou vyrobit sami.bud ji udelaj podhoubi ve forme novy politicky strany(udavam priklady), nebo to shovaj za novou organizaci/aktivitu jinyho druhu.bez toho, aby jim na to pak skocili dalsi lidi, by se ale ocista nekonala.je mi trochu lito, ze se k tomu takhle alibisticky ted vyjadrujes.

    tyhle hesla znam az moc dobre ze Ztohoven.neco ve stylu"to ten estabilishment cumi!nejdriv proti nemu bojuju a neco z nej vemu a pak mu to jeste prodam za strasny prachy nazpatek.to sem s tim ale vyjebal".to, ze je to prave naopak je uplne jasny

    mafiani a mafiani?jakoze ten curak z PSN, je vlastne hodnej pan, co btw pomalu skupuje celou Prahu?

    nejak nemuzu sam verit tomu, tohle cely taky myslis vazne.spis uz si v pozici prodejnyho umelce, s cimz holt primo souvis to, ze se musi naucit ohejbat nazory a svoje zada.nemam to za zly tobe, ale spis tomu, jak jsou nastaveny pravidla hry, kdy to z umelce nedela nic jinyho nez kasparkujici prodejnou kurvu(to neber osobne pokud mozno:)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    BASNIK: fňuk!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    :)

    Bush mladší maluje portréty politiků, zvěčnil i Havla – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/332588-bush-mladsi-maluje-portrety-politiku-zvecnil-i-havla.html
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Galerie NTK srdečně zve na výstavu
    Gallery NTK cordially invites to the exhibition

    Mario Chromý:
    Slovákovi se zasekla ruka v záchodě, když lovil SIM kartu


    8. 4.–19. 4. 2014

    Vernisáž výstavy / Opening: 7. 4. 2014, 18:00
    Performance ASIO
    kurátor: Milan Mikuláštík

    po–pá / mo–fr 10–18, so / sa 10–16
    Vstup zdarma / Free entry

    Galerie NTK
    Technická 6, Praha 6




    Mario Chromý
    V Austrálii z nebe pršely ryby
    200 x 100 cm
    2013



    Mario Chromý
    Exhibicionista převlečený za banán ohrožoval kolemjdoucí pistolí
    90 x 140 cm
    2012
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    NAJDI DESET ROZDILU

    PošliDOBROdál
    http://poslidobrodal.cz/

    vs

    Galerie NE
    http://www.galerie-ne.cz/
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    BASNIK: já jsem teda tenhle tvůj příspěvek moc nepochopil.. nebo? Chápu to správně, že dle tebe člověk dělajíc angažované umění (které vlastně dle tebe ani neexistuje), je kriminálník, pokrytec a dokonce i pachatel kulturní pohromy?
    BORO
    BORO --- ---
    LOPIK: dneska je každej umělec..stačí když ti bude chybět soudnost a vkus, vymslíš si nějakej strašně oduševnělej důvod proč ses zrovna dneska vysral na papír a proč zrovna tvoje hovno je jedinečný a naprosto originální, pak už jen k tomu nevkusu a nesoudnosti stačí pořádná dávka drzosti a sebevědomí a bude stebe uznavanej umělec.... bych blil velebnosti
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BORO: Kdo umí, ten umí ;)
    BORO
    BORO --- ---
    BASNIK:lépe bych to nenapsal..

    ..a fakt by mě zajímalo kdo si koupil tak skvělé umělecké výtvory?..a není to málo, za dva míče?...připomíná mi to školu Knížáka, Černýho a jim podobný hovna...omlouvám se za slovník...ale slušneji to nejde.
    BASNIK
    BASNIK --- ---
    me v tom pribehu dvou neportretu neco chybi... ci *majetek* byly ty billboardy?

    § 228
    Poškození cizí věci

    (1) Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

    (2) Stejně bude potrestán, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou.

    (3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
    a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 na věci svědka, znalce nebo tlumočníka pro výkon jejich povinnosti,
    b) spáchá-li takový čin na věci jiného pro jeho skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že je skutečně nebo domněle bez vyznání,
    c) spáchá-li takový čin na věci, která požívá ochrany podle jiného právního předpisu, nebo
    d) způsobí-li takovým činem značnou škodu.

    (4) Odnětím svobody na dvě léta až šest let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu.


    vzhledem k taskaricim ohledne tykadel a panacku se nejak nemuzu zbavit pocitu "kde jsou ti fizlove tentokrat?"


    ...btw. odolaval jsem tomu dlouho, ale:
    1) "angazovane umeni" je zjevny oxymoron neboli naprosty nesmysl - umeni nemuze byt angazovane (stejne jako nemuze byt angazovana dieselova lokomotiva nebo nahly naval emoci - nezive a abstraktni veci nemaji vlastni agendu nemluve o tom, ze pokud angazovanost omezime vyhradne na politiku - jak naznacuje zahlavi - pak se bavime ciste o propagande, o mrzke vytvarnicine nejhorsiho radu - o reklamnich srackach), takze jednou provzdy: angazovani mohou byt nanejvys autori - lide chcete-li
    2) neni tu zadne umeni, jeste mozna tak domele - vyrobene vulgarnimi klauny (k tomu se jeste dostanu)
    3) a samozrejme, i kdyz nemam nic proti schopnosti prodat bezcennej sunt za astronomickou sumu - koneckoncu i to vyzaduje jistou davku umu - vyhlasovat zaroven neco o alternative a umeni je v takovem pripade ukazka hodne prebujeleho ega, jak to uz ostatne u modernich umelcu casto byva. v mych ocich je v tom tolik kumstu a umeni jako v textech leose marese nebo v levem pruhu dalnice D1. bez urazky, to je proste fakt.
    ...vyse zminenym se i vysvetluje obsahova prazdnota zdejsi nediskuze stejne jako duvod, proc se v ni nikdy nedoberete zadneho vysledku



    neco nametu k zamysleni, pro ty, kteri jsou k tomu svolni:
    The thing I hate the most about advertising is that it attracts all the bright, creative and ambitious young people, leaving us mainly with the slow and self-obsessed to become our artists. Modern art is a disaster area. Never in the field of human history has so much been used by so many to say so little.
    -Banksy

    Čeng Sie (1693-1763) dyn. Čching
    mládí prožil spíše v chudobě; ve dvou letech mu zemřela matka a do péče jej převzala slečna Fej, služebná jeho babičky, později jeho strýc, který ho svěřil do výchovy místnímu učenci Lu Čung-jüan... ...když byl jmenován magistrátním úředníkem a o čtyři roky později přeložen do Wej-Sienu[*], ohniska hrůzného hladomoru, otevřel vládní sýpky pro hladove, vyhlasil projekt oprav mestskych zdi pro nezamestnane, primel zamozne, aby se podelili o majetek s chudymi, uvalil kontrolu cen na potraviny a tak zachranil tisice lidi pred smrti hladem.
    Sklidil za to obdiv, ale také kritiku úředníků a vzdělanců. ...v jednom z dopisů mladšímu bratrovi v té době napsal:
    "Psát kaligrafii a malovat obrazy je elegantní činnost. Ale je to zároveň vulgární činnost. Když člověk nedokáže udělat něco proti utrpení lidí a místo toho si hraje s tuší a štetcem, aby někoho pobavil, cožpak to není vulgarní činnost?"

    --- coz je imho vyborna demonstrace principu, podle ktereho je snadne odhadnout, kdo je angazovany umelec a kdo vulgarni sasek


    ale jinak je prinos teto diskuze skutecne nedocenitelnej - kde jinde by clovek ziskal predstavu o tom, jak by to vypadalo, kdyby se clenove artdirectors club cz povazovali za umelce a zacali fundovane diskutovat nad budoucnosti alternativy?
    GGG
    GGG --- ---
    Chto delat v Tranzitdisplay

    Chto delat: Anti-antikomunismus | TRANZITDISPLAY
    http://www.tranzitdisplay.cz/cs/vystavy/chto-delat-anti-antikomunismus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam