• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MTO: odpor kvuli rusku tu neni kvuli 68...
    Ale co chtít po člověku co kontruje k dnešním systémům komunama a autonomií.
    MTO
    MTO --- ---
    RANO: stejne sme tu uz dost OT. tak bych to ukoncil. ale mas pravdu. nejlepsi informacni zdroj, je zadny zdroj - resp. tvuj instinkt.

    debata me zajima, odpor k rusku diky 68 tu je mimoradnej, a asi to bude chtit generace..

    tady bych to skoncil, navrhnete prip kam se presunout. uz je brzo tma a klidne bych i podiskutoval :-)
    RANO
    RANO --- ---
    MTO: pardón že se vmísím, ale pointu bych viděl v tom, že s informačními zdroji na tom ještě nejsme tak špatně, aby bylo potřeba pročítat parlamentnílisty, protiproud, za mě i toho neviditelnýho psa a tak, jakoukoliv myšlenku to diskredituje.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    THE WA
    Winterthur(CH)
    "Patria o muerte!"
    Hand painted reproductions of communist propaganda billboards seen in Cuba. Reproductions are installed on billboards with all geographical references are removed











    MTO
    MTO --- ---
    CROME: ja uz se v tom drobet ztracim.

    nevim kdy sem rekl ze vidim politiku ruska jako hraz spiknuti? rikal sem neco o navratu do minulosti?

    - o politice si iluze nedelam. to s tim navratem do minulosti nechapu? jako myslis znovu bipolarni svet?
    vidim reseni v komunach a autonomii.

    co si predstavujes pod pojmem demokraticke a neautoritarske? neco jako EU?

    prosim te rekni mi kolik valek rusko vedlo od Afghanistanu nepocitaje cecnu? jestli mas teda namysli tento typ imperialsmu?

    pokud mas na mysli krym, tak kdyby se to nestalo a ty mas vsechny koncetiny - tak uz te na NATO povolava k prosazeni "demokracie" v rusku

    Imperialismus – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Imperialismus

    "Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky, vedené snahou o rozšíření vlivu jednoho státu nad jinými s cílem vytvoření velmoci nebo získání dominantního vlivu nad územím, na které si tento stát činí nárok z historických, nacionálních, náboženských, ekonomických nebo politických důvodů (přírodní bohatství, levné pracovní síly, strategické body).

    Imperialisté svoji expanzivní politiku vždy zdůvodňovali jejím pozitivním dopadem (šíření civilizace, kultury, ekonomické prosperity, lidských práv nebo demokracie)."
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    11.12. 2014 18-19:30 Křest publikace Tomáše Pospiszyla: Asociativní dějepis umění.

    (for English please see below)

    Tranzitdisplay vás zve

    Křest publikace Tomáše Pospiszyla: Asociativní dějepis umění.

    Poválečné umění napříč generacemi a medii (koláž, intermediální a konceptuální umění, performance a film).
    Čtvrtek 11.12.2014 18:00-19:30


    Je tvorba současných umělců pouhou recyklací experimentů šedesátých a sedmdesátých let minulého století? Proč dnes výtvarníci míří do oblasti dříve vyhrazených literatuře, filmu
    nebo divadlu? Je naše vnímání východoevropského umění před rokem 1989 deformováno politickou perspektivou?

    Pět případových studií spojuje motiv nepřímých a někdy i nevědomých mezigeneračních dialogů. Tvorba současných umělců (Ján Mančuška, Kateřina Šedá, Barbora Klímová nebo Eva Koťátková) je konfrontována s díly klasiků neoavantgardy (Jiří Kolář, Milan Knížák, Július Koller či Jiří Kovanda). To, co původně vypadalo podobně, se při podrobnější analýze ukazuje jako velmi rozdílné. Návraty současných umělců ke koláži,performanci, konceptuálnímu umění nebo experimentálnímu filmu jsou poznamenány dnešní zkušeností a staré postupy staví do nových významových poloh.


    Tomáš Pospiszyl se jako kurátor, badatel a publicista zabývá uměním 20. a 21. století. Publikoval několik knih, od antologií teoretických textů, přes monografie až po studie na pomezí dějin umění a vizuálních studií. Vyučuje na FAMU a AVU v Praze.


    V čase křtu publikace (18-19:30h) v tranzitdisplay bude kniha v prodeji se slevou (cena 200 Kč). Následné setkání s autorem se přesune do kavárny Mezi řádky ( Štefánikova 40, Praha 5). Všichni jsou vítáni.
    CROME
    CROME --- ---
    MTO: takze vidis politiku Velkeho Ruska jakozto prirozenou hraz zidozednarskeho spiknuti nebo jak to mam chapat? Jinou alternativu nevidis, jen zpet do minulosti? Co treba pro zmenu neco demokratickeho neautoritarskeho? Imperialismus neni alternativou kapitalismu.
    MTO
    MTO --- ---
    CROME: "skepse ci kriticke mysleni je ti az prilis vzdaleno" , ano temito slovy ohani rad JXD, kdyz sem zase omylem zabloudil na reflex clanky. jasny taky ctu bulvar a koukam na porno, abych jen nepodsouval ze na alternativni weby chodi urcita sorta lidi...

    vim ze se neshodnem, ale zkus si tedy predstavit - jak by to asi dopadlo kdyby tedy "demokacie" zvitezila, a uplne vsechny centralni banky na svete by patrili pod FED?

    1984
    MTO
    MTO --- ---
    CROME: no vidis. ten spek je prave o tech idealech napravo nalevo. protoze je to uplne k hovnu...
    vsechno je to o cloveku.

    on to ten havel nemyslel zle. jen se obklopil blbejma lidma a rad se nechal pochvalit. ale zas vsechna cest ze tu absurditu dotah do konce :-)
    MTO
    MTO --- ---
    FIDEL: bingo!


    CROME
    CROME --- ---
    MTO: to je moc pekny co tu vypravis, nicmene je fakt, ze prilis jednoduse skaces na spek a skepse ci kriticke mysleni je ti az prilis vzdaleno. zijes ve svete kde tvoje kamoska L. Prochazkova nema problem harasit s otevrenyma fasounama,antisemitama z D.O.S.T. NWO a podobnejch spolku a sproste u toho pokrikovat No passaran, ve svete kde ruskej kleptokratickej a cim dal vice statne kapitalistickej rezim nadsene podporujou jak komunisti a jiny autoritarsky levicaci, ultra-nacionalisti, konzervativci a podobna verbez napric Evropou.Tuhle jsem nekde v restaurantu poslouchal naky stary bolseviky jak chvalej nazory prof. Vaclava Klause a jakym prirozenym spojencem se pro ne nakoec stal....jo svet se posral a s idealama napravo/nalevo si vsichni akorat jen vytiraj prdel...

    MTO
    MTO --- ---
    CROME: presne to sem cekal. jeste si musim precist tady FIDEL: odkaz...

    hele ja ziju od svych 16 let ve lzi ze tu nikdy kapitalismus nebude, do nato nevstoupime...
    bondy se to snazil rict,ale...

    je to smutny, ja sem jen lopata co ma pochopeni pro mejlu kterymu doslo k cemu byl zneuzitej, magora ze nevi jakym zpusobem bojovat ( i kdyz ve svy vypitosti tu chtel radar), proti bolsevikovi to bylo jednoduchy, ale ted je to tezky - samozrejme ze bojovovat proti establishmentu je pro umelce to nejdulezitejsi, pokud neni loutka.

    chartu podepisovali lidi nejruznejsich presvedceni, katolici, komunisti, krestani, pravicaci, delnici, umelci...
    a o to tu imho de. jestli si myslis, ze nejak sympatizuju s pravicakama nebo s kremelskou propagandou tak se mylis...
    proste patrim k te lidem co vidi ze je neco spatne. na pivo s bartosem bych nesel, ale s rodinou lenky prochazkove se znam velmi dobre :-)

    volit x let nechodim, posledni stace byli pred 10 lety zeleny. moje srdce bylo vzdycky vlevo a prvni maj byval pokud sem byl v praze cerveno-cerny

    jsou to paradoxy, samozrejme ze ti kdo tvrdi ze jak ty rikas "alternativni" rozumej, konspiracni teorie a Keremelska propaganda... servery nechodi to ctou taky. je to jako s tim tvrzenim o masturbaci...

    jenze je tezky si pripustit ze to pisou pravicaci, ze jo?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EDEN: tak diky za hodnotny prispevky do diskuze!
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SGNLR: vrele diky za tu citaci, to se musi archivovat podobny skvosty: "bytostne citim", "stal jsem se realnym anarchistou" a dokonce takrka baumanovsky receno "silná, tekutá společenství";) Top 09 rikas jo? - snad mne to nedozene po dvaceti letech k volbam;)

    a tady neco vlastne celkem hodne k veci:
    Proč dnes už není žádná revoluce možná? | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/12/proc-dnes-uz-neni-zadna-revoluce-mozna/


    CROME
    CROME --- ---
    MTO: "alternativni" rozumej, konspiracni teorie a Keremelska propaganda...
    MTO
    MTO --- ---
    JAKUBV: nerozumim posedlosti proti alternativnim mediim. ale budiz.
    prijde mi ta reakce vzdy, jako kdyz se nekomu bori babovky z pisku nebo nebo kdyz prichazim pomalu o iluze, ale nedokazu si to pripustit :-)

    btw P. Zantovsky pise taky pro

    Petr Žantovský
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/novinari.aspx?idnov=1419

    Petr Žantovský | czp Redakce komentátorů
    http://www.rozhlas.cz/lide/czp_komentatori/_osoba/2524

    tak to taky doufam bojkotujes ;-)
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    MTO: minus za PL a dopisovatele protiproudu zantovskeho, ne za kritiku cerneho:-)
    MTO
    MTO --- ---
    Zkušený novinář se zhrozil nad výroky výtvarníka Černého v ČT: To je v žánru nějaké grotesky! | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...yroky-vytvarnika-Cerneho-v-CT-To-je-v-zanru-nejake-grotesky-348886

    "David Černý byl dalším z řady hostů v publicistických pořadech České televize, u nichž se zamýšlí, proč jsou k určitým tématům vůbec zváni. V tomto případě mohlo být důvodem jen časté chrlení urážek na hlavu státu. „Nevím, jestli toto je kritérium, podle kterého by se měli zvát do veřejnoprávní televize lidé, od kterých bychom očekávali nějaký odborný úsudek. Pan Černý tyhle moje obavy z toho, zda je, nebo není odborník, potvrdil. Pronesl tam větu, budu ji parafrázovat, že Zeman se dopustil vlastizrady – ve smyslu, že je propagátorem Ruska – neboť to napsali v listu Washington Post, že je předvojem Putina,“ připomíná Petr Žantovský."
    EDEN
    EDEN --- ---
    SGNLR: na prve dve otazky odpoved najdes ked sa posnazis, ten zbytok retorickych vykrikov vratane analyzy reklamnej kampane ztohoven na fb spolu s konspiracnym okienkom do pozadia ich financovania smeruj na niekoho ineho s tym ti nepomozem
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    to vlastne ani nevim jestli tady lustrovaci levicacky kadr-policii neuniklo, ale nam zahorklejm bejvalem clenum (co sou spinavy levicacky fetaci, co to nikam nedotahnou a maj zahorkly ega) to teda neuniklo!

    ze si hovnka pozvali Sveraka? ORLY?? kryptoanarchisti si zvou na pokec debila, co chce za autorsky prava soudit kazdyho koho muze, je konem OSA a snazi se potopit servery jako uloz.to apod...to je teda fakt desne kryptoanarchisticky hosi.buranstvi a diletentstvi je jednou z hlavnich ctnosti Ztohoven, hned po bezpaternosti

    a pan Tyc je prej realny anarchista pise na svym FB.doporucuju vsem nerealnym anarchistum, at si to prectou:)za mejch mladejch let byli ve Ztohoven anarchisti sikanovani, urazeni a fuhrer se jim smal a hlaska o levicacich byla v ramci skupiny urazkou.ja osobne a zejmena nejmenovany dalsi clen skupiny sme podobnejma slovama byli urazeni docela standartne.to bylo v dobe kdy vetsina skupiny volila TOP09.ale ejha, ted sou to anarchisti LOOOOOOOOOOOOOOOL

    Roman Tyc, 18.10.
    "Jedny volby končí, další začínají ... když se nevolí, tak se o tom dlouze hovoří. Jedny volební kampaně končí, další začínají. Peníze tečou, ty peníze, které politici vybírají pod hrozbou násilí od těch, kterým slibují krásnější budoucnost.

    Mockrát jsem se zamýšlel nad tím, proč se tak obrovská masa židů tenkrát nevzbouřila a nechali se v klidu, s kufříkem v ruce vystěhovat a nakonec zavraždit. Mockrát jsem se zamýšlel nad tím, proč i v současnosti tak obrovská masa lidí věří těm žvástům, že "to" je pro jejich dobro a s pocitem, že může něco změnit, že tato strana něco změní, vhodí pouhý papír do bedny co mi silně připomíná odpadkový koš.

    "Nově" zvolená skupina politiků odkloní toky peněz žádaným směrem, během pár let zruší co zdlouhavě prosadila jejich opozice, a zbytek času věnují populistickým gestům.

    Ano, stal jsem se reálným anarchistou. Bytostně cítím, jak se mě volby netýkají, zároveň mi chod společnosti není lhostejný a vím, že nejsem v tomto myšlení sám.

    Je potřeba vytvořit státu konkurenční platformu - to je jediný legitimní způsob. Stát, pokud je opravdu demokratický, toto musí akceptovat! Pokud ne, potvrdí pouze to, že se v r. 89 změnil režim ale systém přetrvává. Současné geopolitické rozdělení světa pozbývá významu. Na síti vznikají silná, tekutá společenství ... doba zásadních změn přichází."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam