• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    reklama od Taco Bell, proti McDonald...

    Routine Republic | 2015 Taco Bell® Breakfast Short Film
    https://www.youtube.com/watch?v=kuap4wIGSLg
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    S_TEJK: já bych řekl, že u nás má rasismus velmi silné a trvalé kulturní kořeny. ekonomická situace ho samozřejmě vyostřuje a bez jejího řešení se nepohnem. to ale platí i o tom, co dělá HF.

    ostatně fakt, že se třeba parlamentní listy začínaj brát za normální běžné médium je pro to signifikantní a zlepšení ekonomické situace tomu automaticky nepomůže
    GGG
    GGG --- ---
    ArtLeaks Gazette | ArtLeaks
    http://art-leaks.org/artleaks-gazette/

    Almost one third of solo shows in US museums go to artists represented by just five galleries - The Art Newspaper
    http://theartnewspaper.com/...s-in-US-museums-go-to-artists-represented-by-just-five-galleries/37402
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Marco Godoy
    http://www.marcogodoy.com/

    Devaluando una imagen / Devaluing an image
    https://vimeo.com/55106541



    No es tiempo para metaforas. It is no time for metaphors.
    https://vimeo.com/59375138
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    A me zrovna prisla osobni vyzva-co s tim?ego porad!kariera nebo cista karma?tyvole budvar na me!:)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Aspon bude zajimavy videt komu se bude hodit se na chvili stat angazovanym umelcem a antifasistou.precejen kdyz to nekdo zaplati,udela tomu prima kampan a pak jeste vystavi v jediny cesky kunsthalle,tak je motivace trochu jina a vetsi-coz je pro me dost rozhodujici moment uveritelnosti umelecky tvorby obecne-za jakejch okolnosti a motivu vznika

    Osobne sem fakt zvedavej na seznam prihlasenejch praci,kdy se z bezpaternich bejvalejch spoluzaku a kolegu vyklubaj aktivisti:)
    _PU
    _PU --- ---
    Ochránci soukromého vlastnictví kradou sekeru
    https://vimeo.com/123941394

    ochránci soukromého vlastnctví kradou sekyru.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Na Cibulce byla vykopána válečná sekera

    Obyvatelům squatu Cibulka byla ke 31. 3. 2015 vypovězena Dohoda o využívání, kterou měli uzavřenou od května 2012. Objekt se rozhodli neopustit dobrovolně, protože nechtějí ponechat historickou usedlost na pospas spekulativním záměrům majitele, společnosti Cibulka a.s. v čele s JUDr. Oldřichem Vaníčkem.
    Ten před časem přislíbil, že spolupráce bude pokračovat. Na jednání ale nedošlo.
    Před polednem 2. 4. dorazila na Cibulku nesdílná návštěva složená ze zástupce majitele a tří členů neznámé sekurity společnosti, kterou vlastník pravděpodobně na vyklizení najal.
    Obyvatelé se oprávněně obávají drsného střetu a nekorektního chování. Hodlají ale setrvat a požadují povolení k užívání objektu do doby než započne patřičná rekonstrukce a vyzývají všechny sympatizanty k aktivní podpoře.
    NOIK
    NOIK --- ---
    no úplně jsem se z té roztomilé velikonoční úvahy málem rozpkakal
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    ještě to černé vejce a franzovský kontext

    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    a teď si dáme si něco opravdu angažovaného!

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Blby je,ze vetsina umelcu/aktivistu,kteri jsou politicky timto smerem zamereny se na podobnym projektu proste podilet nevude,protoze na podobnej opencallvubec nebudou reagovat a uz vubec ne ve spojenim s doxem

    To k ty bohulibosti a teoretizovani a cilovym dopadu apod

    Zakze si bude muset stat vychovag skrze vladni organizace propganfisticky umelce,kteri se nebudou stitit a pak to bude aspon rozmanitejsi ten patos tady
    GGG
    GGG --- ---
    ISIS to Exhibit Floating Pavilion of Art Destruction at Venice Biennale
    http://hyperallergic.com/...isis-to-exhibit-floating-pavilion-of-art-destruction-at-venice-biennale/
    MIKAH
    MIKAH --- ---
    MAESTRO_MLK: diky za nfo..

    este skusim> podla mna je dobre podporovat (vznik) vizualne umenie s nazorom na tejto urovni (toto je komplikovane, nakolko je vidiet, napr. ze tento nazor prichadza k dielu az sekundarne, ale aj to je lepsie v porovnani s na ukor absolutnou odtazitostou od ludi a ich reality), druhou otazkou je, co sa nakoniec do vyzvy prihlasi, coho obraz to bude (spolocnosti, projektu, institucie).

    inak, ponuku na realizaciu nakoniec podala len jedna institucia, ktora to v druhom kole aj ziskala. co tiez o niecom vypoveda (pisanie grantov/zakaziek, specialne europskych). sucastou projektu su aj rozsiahle skolenia verejnych cinitelov. inak sme v rovine symbolickeho u projektu zameraneho napr. na hoax na sieti. neurcita, az teoreticka skupina je tu predmetom na ukor konkretnich ludi.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    RADIQAL: já to neberu jako trollení, jen ukazuju na konkrétním případě limity tuzemských vládních iniciativ ;)

    co myslíš do hloubky a zajímavé vály? že v HF dělá člověk, co před lety dělal úplně debilni a podprahově xenofobní kampaň Člověka v tísni? Nebo, že shrábnuli velkej balík prachů z norských fondů, kterej mohl jít třeba k grassroots iniciativám nebo se podílet na jejich vzniku?

    zatím se stále jede v centralizaci, takže tu možná vzniká něco jako druhej Člověk v tísni, u kterýho vidíme kam to vede - ke zlepšení situace Romů i bílé chudiny ale určitě ne
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    S_TEJK:
    S_TEJK:
    Rozmáznout debatu o HateFree trolením rusofilie? Dobrý. Ale furt je to omýláním starejch/novejch dobrejch/zlejch argumentů etablovanejch přizdisráčů. Když se zajímáš a jdeš do hloubky, narazíš na zajímavý vály... Ale u člověka jako ty se nebojim, že by tyhle jednoduchy triky neznal. Proč ty teda vlastně máš takovou pifku na (rozuměj hejtuješ) HF?

    SGNLR: Tohle to "insideři netušili", co tu znívá pravidelně už od dob B2RU, a možná mnoehem dýl, je už docela nudný, a já nevěřim, že na to ještě kdy kdo nalítne. Dobrou lekci nám to dalo a teď hurá budovat!

    PS: to video je fakt "vtipný". DIK!
    Hlášky typu: "tvůrčí svoboda", "Romantický ideál umělce, který si fakt jede ten svuj kurz a jeho umělecká integrita je ta nejvyšší hodnota, který je schopen ať už to znamená cokoli..." a další jsou naprosto úžasný. Respekt tomu, kdo psal/a ten voiceover...A docela hanba tomu labelu "nezávislosti", kterej si měl DOX přivlastnit...
    CROME
    CROME --- ---
    S_TEJK: To pis Machackovi, zamenovat xenofobii s rasismem fakt neni fajn a srovnavat imperialisticky Rusko s Romakama je hodne demagogicka podpasovka ale ok enjoy your fight.
    BOD
    BOD --- ---
    S_TEJK: whatever
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam