• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    https://www.facebook.com/events/700205760122527/



    Du mardi 26 avril au dimanche 29 mai, Apollonia proposera dans son espace situé au 23 rue Boecklin l’exposition The Art of Urban Interference, dont le vernissage (ouvert au public) aura lieu le lundi 25 avril dès 19h00. L’exposition sera ouverte du mardi au vendredi de 11h à 17h, horaires accompagnés d’une nocturne le jeudi jusqu’à 20h et d’une ouverture en week-end de 14h à 17h. Conçue par Jaroslav Andel, elle fera intervenir dix artistes, designers et architectes, tous originaires de Prague : Igor Kovačević & Yvetta Vašourková, Michal Sloboda & Ondřej Brom & Dita Krouželová, Anežka Hrubá Ciglerová, Epos 257, Michal Kindernay, Jakub Nepraš, Vladimir Turner.

    • Vernissage ouvert au public & Entrée libre
    Lundi 25 Avril à 19h

    • Exposition du 26 avril au 29 mai
    - Du lundi au vendredi : 11h - 17h
    - Le samedi et dimanche : 14h - 17h
    - Nocturne le jeudi jusqu'à 20H

    Au cœur de la thématique posée, les conséquences résultant de l’échange entre les différentes disciplines interférant avec l’espace urbain. Qu’elles soient parfaitement ancrées dans la culture populaire (tel le graffiti ou les projections visuelles), ou plus abstraites et en expansion (à l’image du traitement sonore ou du traitement des données), The Art of Urban Interference tentera de démontrer qu’elles ont toutes un rôle déterminant à jouer dans l’élaboration de la vie urbaine de demain, en pensant celle-ci avec une sensibilité qui met au cœur de la réflexion le piéton, le citoyen, l’humain.
    Se côtoieront ainsi des œuvres aussi variées que les cartographies olfactives (accompagnées d’une application mobile participative) et sonores des villes de Prague et de Strasbourg respectivement proposées par Anežka Ciglerová et Michal Kindernay, la sensationnelle Metropolia de Jakub Nepraš, véritable reconstitution panoramique des différents quartiers de Prague projetée au mur, ou encore les réalisations activistes d’Epos 257, critiques de l’appropriation de l’espace public.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OTAZKAKONCE: The Boston Globe recently published a fake cover imagining a time when Donald Trump would be president. The first major daily doing it as the Yes Men did it with their fake New York times - although this was an art project. Art imitates life imitates art imitating life....Here more: http://www.theguardian.com/...2016/apr/10/trump-president-boston-globe-predicts-news-fake-front-page
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    SGNLR: co to je?
    GGG
    GGG --- ---
    MILOŠ JAKEŠ: KAPITALIZMUS a NENAŽRATOSŤ SA RAZ SKONČÍ
    http://www.youtube.com/watch?v=yZ3twTHXZXw
    _PU
    _PU --- ---
    GGG
    GGG --- ---
    Vladimír Turner a Jakub Vrba : model
    http://berlinskejmodel.cz/


    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Podivná dobrodružství Lukáše Vincoura | Rock&All
    http://www.rockandall.cz/noviny/podivna-dobrodruzstvi-lukase-vincoura/
    GGG
    GGG --- ---
    Jan Šrámek a Dizzcock vystavují v pražském NoD zombie pozdního kapitalismu | Kultura
    http://www.rozhlas.cz/...ek-a-dizzcock-vystavuji-v-prazskem-nod-zombie-pozdniho-kapitalismu--1598760
    GGG
    GGG --- ---
    Politolog Ondřej Slačálek: Mladá generace se do cynismu už narodila
    http://student.e15.cz/...-narodila-1283992#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink
    GGG
    GGG --- ---
    Krasna ukazka ceskeho hurá aktivismu, po mem komentari byl post galerii smazan.

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    GUILLERMO GOMEZ-PENA: INSTANT IDENTITY RITUAL, Gustavo Vasquez: video
    https://www.youtube.com/watch?v=fIfAk-guplA
    DATELON
    DATELON --- ---
    22032016 ASC Klinika

    První z promítacích večerů projektu Návštěva představí mezinárodně uznávaného umělce z Tchaj-wanu Yao Jui - Chung, jeho dvě krátká videa “Long live” (2011-2012) a Long, Long Live (2013) a dokument prezentující jeho dlouhodobý investigativní projekt o špatné politice “LSD-Lost Society Document” (2012).
    Starší video “Long live” otevírá trauma ostrova Kinmen, který byl silně ostřelován v roce 1958 a byl dlouhá léta mezníkem mezi Čínskou lidovou republikou a Čínskou republikou.
    Druhé video “Long, Long Live” navazuje na Zelený ostrov, jenž se stal exilovým útočištěm politických věznů v dlouhém období stanného práva pod vládou Kuomintangu v čele s generálem Chiang Kai-shkem.
    Dokument o projektu “LSD-Lost Society Document” přináší pětiletou kontinuální koncentraci na vznikající fenomén opuštěných budov, vystavěných převážně pro politické zájmy.

    Yao Jui - Chung (1969, Tchaj-pej, Tchaj-wan)

    Yao Jui - Chung je současný tchajwanský umělec, profesor, kritik a dokumentarista vyjadřující se nejčastěji kresbou, performancí, instalací a fotografií. Základní pilíř jeho práce
    stojí na historicko-politickém kontextu Tchaj-wanu a hledání způsobů identifikaci se s ním. Ať už se jedná o velkoformátové kresby, ve kterých umělec ctí starý a přísný řád čínské malby, v nové technice kresby perem však přináší namísto meditujícího poutníka v horách, intimní výjevy ze svého života, nebo o video-performance otevírající konkrétní události a témata, z doby totalitního režimu, jde především o Yaovo hlavní téma: “absurdita historie osudu lidstva”.

    Vedle klasické umělecké disciplíny se Jui-Chung již dlouhodobě a aktivně věnuje investigativnímu mapování “Mosquito buildings”(budov, kde žijí jen komáři). Metodou černobílé fotografie a rešerší skrze vzpomínky lokálních obyvatel, vládními dokumenty, google, média, ale i skrze pohledy svých studentů, kritizuje a odkrývá projekty, které se staly střetem politických zájmů, korupce a utopených peněz. Zapojení studentů do projektu “LSD - Lost Society Document” je také jejich konfrontací s místem, ze kterého pocházejí a apelem k občanské odpovědnosti. Pětiletý výzkumný projekt odhaluje již 400 případů ve čtyřech publikacích pod názvem Mirage: Disused Public Property in Taiwan.
    Práce Yao Jui - Chunga je zastoupena v muzeiích a galeriích na Tchaj-wanu (Taipei Fine Arts Museum, Kaohsiung Museum of Fine Arts, National Taiwan Museum of Fine Arts, Taichung, Taiwan); v Austrálii (Queensland Art Gallery, Brisbane); USA (Herbert F. Johnson Museum of Art Collection, Cornell University); Francii (Bibliothèque National de France, Paris); v Koreji (Art Museum of Seoul) a v mnoha jiných soukromých sbírkách.
    Yao Jui - Chung je současně profesorem na National Taiwan Normal University Department of Fine Arts na Tchaj-wanu, průběžně publikuje hojnou řadu knih, je členem uskupení umělců pod galerií VTArtsalon a je také jedním ze zakladatelů nezávislého uměleckého centra Taipei Contemporary Art Center. V roce 2003 se zúčastnil skupinové výstavy “Podivné nebe” v
    pražském Rudolfinu.

    V původním znění s anglickými titulky.
    MTO
    MTO --- ---
    Anything to say
    http://www.anythingtosay.com/

    "Anything to say?", is a life size bronze sculpture, portraying three figures each one standing on a chair. The fourth chair is empty because it is our chair. The one for us to stand up on to express ourselves or simply to stand next to Edward Snowden, Julien Assange and Chelsea Manning, who had the courage to say no to the intrusion of global surveillance and to lies that lead to war. Both loved and hated, they chose to loose the comfort zone of their lives to tell the truth.

    The work has been inspired by Charles Glass, author, journalist and broadcaster, and brought to life by artist Davide Dormino who believes in the power of Public Art. « It has the power to make people grow and change their point of view. The chair has a double meaning. It can be comfortable, but it can also be a pedestal to rise higher, to get a better view, to learn more. They all chose to get up on the chairs of courage. They made their move in spite of becoming visible, thus threatened and judged. Some think they are traitors. History never had a positive opinion of contemporary revolutionaries. You need courage to act, to stand up on that empty chair because it hurts.»
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam