S_TEJK: měl bys zkusit chodit si povídat taky s lidma mimo tvojí sociální bublinu, už jsi se docela slušně izoloval. Vidět všechno co tvá sociální bublina neschvaluje jjako neoliberální business už je fakt jen směšné. Pokud to nejsou vlastní projekce, to by pak bylo vážné.
Ty bitcoiny nechápu proto, že tyhle teze byly součástí anarchistických amnifestů kolem roku 2000 a já se tehdá setkával s hodně lidma co se zabývaly technoanarchismem a cyberpunkem, proto mi to 16 let poté zní lehce jako oldies, ale zase chápu že k nám se všechno nese hrozně dlouho. Ale vidím, že to má na lidi nějaký vliv a tak to beru.
Paralelní polis mi přijde jako dobrý nápad. Na slovensku jeho obdoba (byl to vlastně naopak vzor) funguje už leta, hub, hackeři, komplet. Že je to braný jako šou, no a co. Je to jedna z mnoh a cest.
Ty se zase snažíš o jinou, ale holt ti skončila stejně na podpoře od státu a zapletená do politiky jak lokální tak státní. Za to ale nikdo z PP nemůže.
Ztohoven jsou braný dost kriticky a v nastalý dost vypjatý situaci ve společnosti se rozhodli jet na doraz. Tím padá ta teorie o snaze se zalíbit, protože roztříháním standarty se na ně teď soustřeďuje lidový hněv. Je otázka jak a kam to zařadit, každopádně je fakt, že sebráním standarty a rozdání ji lidem sice může bejt pubertální, ale ducha anarchismu to obsahuje, už minimálně odkazem, to ne že ne.