• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    těpic, pokud máte čas 25. září tak od šesti do zhruba jedenácti bude vernisáž.

    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Všechno už bylo řečeno? Všechno ne.

    Malé příběhy i velké myšlenky čekají na vyřčení nebo opakování. Stejně tak velké příběhy a malé myšlenky. Stejně tak životní taneční výkony, kapely, které se dosud skrývaly v jeskyních, básně, které zpomalí klimatickou změnu...

    Město je naše bojiště a Náměstí míru jeho komorní scénou. Chceme ohmatávat dlažební kostky města, z náměstí udělat obývací pokoj a pozvat všechny, kteří a které chtějí něco říct, zazpívat, udělat.

    Zveme váguse, námořnice, úřednice, nešťastníky, post-revolucionáře, tanečnice, performery, chovače hadů, milovnice květin a ex-policistky. Zveme uklízeče grandhotelů a recepční, které už nedokážu dál sedět na recepci. Zveme i všechny ostatní, kteří a které nemají jména.

    Radio Tuleň live session, 4.9., 16:00, Náměstí míru

    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    https://www.washingtonpost.com/...1316-aab6-11e8-9a7d-cd30504ff902_story.html?utm_term=.33d5202876bf

    The larger-than-life statue in the central German city of Wiesbaden depicts Erdogan with a raised right arm, a pose reminiscent of the iconic statue of the former Iraqi dictator that was famously torn down in 2003 by American military forces during the Iraq invasion.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    SGNLR: Վլադիմիր Թըրներ?)
    MTO
    MTO --- ---
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    jupiii, to je super

    Jak jste v tom pruzkumu poznali vy, co reklama je a co neni?

    To byl velky orisek. Dokonce i nasi studenti, budouci odbornici na marketingovou komunikaci, to casto nemohli rozeznat - co je reklama a co autenticky prispevek. Je to velmi sikovne skryto, v podstate kdyz nemate v ruce smlouvu, ktera by prokazovala spolupraci toho cloveka s tou znackou, tak to nikdy nevite presne.

    https://video.aktualne.cz/...itich-nepoznaji-vsechny-by-chtely-h/r~e74df6228b2811e88b6b0cc47ab5f122/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    vystava politickyho umeni(predevsim videoartu) v Yerevanu
    https://www.facebook.com/events/212787892685098/
    TUHO
    TUHO --- ---
    BARUSHA: :D V tom divadelnim predstaveni divka svadi zenateho muze! A upalovali carodejnice, coz byly pohanky a to zbytecne siri nenavist.
    Jako po rozpacitym zacatku dobrej trolling :))
    BARUSHA
    BARUSHA --- ---
    KAPITAN_STIKA:
    Parta dredatých individuí vydala do ulic města, dělá rambajs a huláká, že jsou slušní lidé.

    Neuvěřitelné, za co vše jde dnes dostat zaplaceno! Naštěstí, kdo je slušný člověk, je zřejmé na první pohled. A tahle parta kolem Galerie Umakart a Kačky Olivové to určitě není. To je, jako kdyby se Freund označil za neziskového lidumila. Nikdo jim neuvěří. Performance po vzoru Seznamky a umělkyně Šedé teď v Brně letí a i my se určitě do galerie půjdeme podívat. Umění nás chytlo u srdce.

    A rychlý test: pokud to má dredy, blechy, batikované triko, bubínek a smrdí to - patří to mezi tuto brněnskou “avantgardu” podporovanou brněnskou fairtrade LGBT friendly kavárnou...

    U videa se hezky bavte. Slušnost především!

    https://www.facebook.com/SlusniLideSeVracejiBrno/videos/951604671668828/
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Je k tomu někde nějakej text, video nebo tak, Barusho?
    BARUSHA
    BARUSHA --- ---
    sranda z Brna





    SGNLR
    SGNLR --- ---
    DEAD END-group performance / workshop
    https://vimeo.com/275493170
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    "Vědění je moc. Ještě větší moc má však ten, kdo ovládá tok informací. Toto platí především v digitální kultuře, kde je možné nekontrolovaně sledovat a manipulovat komunikaci mezi lidmi a všechny informace v celosvětové síti."(Bernhard Serexhe)

    V pondělí 18. června 2018 v 18 hodin proběhne v Galerii NTK vernisáž skupinové výstavy Global Control and Censorship. Kurátorem výstavy je Bernhard Serexhe, bývalý šéfkurátor ZKM Karlsruhe, předního evropského centra novomediálního umění, kde také tato expozice původně vznikla. Pražská edice výstavy, kterou k nám přivezl Goethe Institut, bude doplněna díly českých umělců Jakuba Geltnera a Vladimíra Turnera.

    Praha | 19.06.–26.07.2018 - Global Control and Censorship - Goethe-Institut Tschechien
    https://www.goethe.de/ins/cz/cs/kul/the/glo/aus.html

    Gallery NTK in Prague presents an exhibition "Global Control and Censorship". The show will start at the Gallery NTK on 19. 6. 2018 and will run till 26. 7. 2018 (opening is 18. 6. 2018 at 6PM). Exhibition is curated by Lívia Nolasco-Rózsás and Bernhard Serexhe, former chief curator of ZKM Karlsruhe.

    https://www.facebook.com/events/255904991627527/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    UFOSSS
    UFOSSS --- ---
    [ USA VII. - Weather Underground / kinomovie / 19.6.2018 / CR - Praha - Kavárna klubu Cross ]

    The Weather Underground (USA 2002, 95 min.)

    Koncem šedesátých let ovládla vlivnou americkou studentskou organizaci Hnutí studentů za demokracii její levicová frakce žádající nekompromisní střet s represivními formami státu a s odcizujícím kapitalismem. Na pozadí stupňující se války ve Vietnamu pokládali Weathermani americkou společnost za netečnou a tím i spoluvinnou za válečné běsnění americké armády a k vyburcování z letargie žádali přenést zkušenost války domů do USA. Forma násilného nekompromisního odporu však skupinu bílých radikálů z Weather Underground přivedla nejen do izolace a ilegality, ale odcizila ji od mnohých potenciálních podporovatelů. Kam až lze dojít na cestě odporu vůči systému a hledání alternativ? Jak dlouho lze vydržet ve vzdoru a izolován? Nakolik je činnost skupiny Weather Underground dobově podmíněna a plyne z její činnosti nějaké poučení i pro dnešek?

    Úvodní slovo na téma vztahu bílého a černého hnutí v sociálním zápase USA 60.-70. let pronese Matěj Metelec, redaktor kulturního čtrnáctideníku A2.

    V rámci večera bude promítnut celovečerní dokument The Weather Underground (r. Sam Green, Bill Siegel) popisující okolnosti vzniku skupiny, vrchol její aktivity v sedmdesátých letech až po vzdání se jednotlivých jejich členů úřední moci v letech osmdesátých.

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    GUMAGUAR: kvalitni matros(co si v gymu kluci sypou zrejme)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam