• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: aha, tak on je pan majitel klasickej podnikatel, kterej nekam potreboval zainvestovat, aby si asi trochu proplachnul karmu. Vlastni totiz obchodak Cerna labut a vzhledem k tomu, ze se u nas obchodakum rika "galerie", tak je to to pak jasny. V Cerny labuti prodavaj hnusny kyce, ze kterejch je koukam nejkoukatelnejsi asi mesias Pasta Oner a to je myslim pro ilustraci dostacujici

    Spolumajitel Ondrej Skarka:
    Art Lines s.r.o.

    Art Lines je široká platforma na poli umění. Zastřešuje tyto základní pilíře: investice do umění, řízení uměleckých sbírek, zastoupení umělců, akce, výstavy, propojení světa byznysu s uměním, konzultace, daňová optimalizace a mnoho dalšího.

    Umění spojuje, a i to je na něm krásné. Takto svedlo dohromady i nás tři vášnivé milovníky umění, sběratele a úspěšné byznysmeny. Mě, Martina Valacha a Honzu Holáska. Pak už byl jen krůček k tomu realizovat další projekt na poli umění. Mou úlohou je vytváření kreativních, obchodních a komunikačních strategií. Vyhledávání nových partnerů a příležitostí.


    Nevim jestli ybch si nemel zalozit nejakou detektivni agenturu na odhalovani sracek v umeleckym provozu. Je nacase si zase odvratit zbytek sceny.

    a nakonec moudro: Sculpture line jsou takovy Kmeny umeni ve verejnym prostoru
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Umění venku navždy i dočasně — Video — ArtZóna — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/specialy/artzona/video/e218562229000007

    "jiz poctvrte obsadil festival Sculpture Line verejna prostranstvi..."

    "vhodnym umistenim soch pak muzeme odhalovat dalsi souvislosti.."

    nemuzu nez souhlasit- prehlidka spatnejch soch, spatne umistenejch na spatnejch mistech, se da fakt nazvat leda obsazenim verejnyho prostoru. Souvislosti, ktery mi tenhle projekt v Praze posledni roky odhaluje jsou ty, ze bud nemaj organizatori paky na to, ty veci umistit jinam nez na mista, ktery uz sou i tak plny vizualniho smogu a nebo je jim to jedno. A asi to bdeu spsi ta druha varianta. Kdo sou ty lidi z toho teamu a proc nejvetsi ceskou prehlidku umeni ve verejnym prostoru zastitujou lidi, ktery nejsou v kulturnim provozu nijak vyrazny. Proc ma poradajici firma v rejstruku uvedeny tohle?

    "Zajišťujeme marketing, média a reklamu v oblasti kultury a obchodu. Realizujeme reklamní a komunikační kampaně. Pořádáme semináře na klíč. Provádíme grafický a tiskový servis, komplexní redakční práce, tvorbu internetových stránek i monitoring médií."

    Nejviditelnejsi projev umelecky tvporby(ja bych se rady nezdrahal pouzit spis vyrazy korporatni design) tady porada reklamka a v produkcnim teamu sou lidi, po kterejch ani nestekne pes.

    Nevite nekdo jak probiha nejaky vyberovy rizeni, jak dostavaj ty mista na umisteni, kdo jim to povoluje a odkud vitr vane? Me to kazdy leto dokaze pokazit pruchod centrem mesta, ale nastesti je to tam uz tak vizualne zniceny, ze se tam par laminatovejch, zvejkacek nebo obrich figurin prohlasenejch za ukmeni ztrati...
    MTO
    MTO --- ---
    The Mother As Creator; A Photographic Project Spanning 17 Years - IGNANT
    https://www.ignant.com/2019/01/21/the-mother-as-creator-a-photographic-project-spanning-17-years/

    In ‘The Mother as a creator’, an ongoing photographic series shot in black and white, Taiwanese artist Annie Wang demonstrates the layered complexities of motherhood, and in doing so, critiques stereotypes that surround the role.
    GGG
    GGG --- ---
    Filmař a umělec Arthur Jafa: Chtěl jsem vytvořit cool kinematografii, která bude jako černá hudba | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...8460?fbclid=IwAR0zpKvWCG3Z5PzsuoMB1FhT-Wel67aFv6FcSV7AqHuav3C7wmZSwQ2ADWE
    SGNLR
    SGNLR --- ---


    Plasty a ekologie v současném umění. První z řady diskuzních pásem v rámci umělecko-enviromentálního projektu Frutti di Mare Project se věnuje problematice plastového znečištění, udržitelného využívání plastového materiálu a ekologii v současném umění obecně. Trojice umělců představí své projekty zabývající se nejen problematikou plastů, doprovodí je kurátoři a odborníci na udržitelné materiály z matéri'O Prague.

    Přednáší:
    V. Turner
    J. Höschlová
    A. Vačkář

    Hosté:
    T. Špinková
    T. Anderlová & E. Knotková
    P. Kubesa

    V závěru večera si pustíme film Doba plastová od režiséra Robina Kvapila

    https://www.facebook.com/events/550123268795693/
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    SGNLR: Wau, to je solidní archiv. Doufám, že se to skrze diplomky dostane do textů o vztahu vizuální kultury a kulturní paměti.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    RADIQAL: There isn't a GitHub Pages site here.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Mathieu Tremblin a jeho francoizsky kamosi zacai archivovat fotky zlutych vest a toho, jak si je lidi predelavaj.

    https://pleinledos.tumblr.com/
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    the yes man: UNPRESIDENTED
    Washington Post: Breaking News, World, US, DC News & Analysis - The Washington Post
    https://my-washingtonpost.com
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: "Osvícení investoři ke kancelářským budovám zadávají i soutěže na umělecká díla, která mají okolí zkrášlit a dodat přidanou hodnotu. Které příklady se v Česku povedly a kdy snaha vešla vniveč?"
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Stream.cz • Internetová televize, seriály online zdarma a videa
    https://www.stream.cz/...ni-a-zkultivovani-soukromeho-majetku-nebo-jen-nastenka-realneho-kapitalismu
    BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    Analýza "žlutých vest", které rozmetaly staré politické kategorie, z autonomně levicové perspektivy.
    Žluté vesty rozmetaly staré politické kategorie - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/28876-zlute-vesty-rozmetaly-stare-politicke-kategorie
    TERYHASPY
    TERYHASPY --- ---
    banksy confirms port talbot 'season's greetings' mural in south wales
    https://www.designboom.com/...y-confirms-port-talbot-seasons-greetings-mural-south-wales-12-20-2018/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Given Names Identitox
    https://vimeo.com/302807680
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Trojboj, který obsahoval závod v běhu po Karlově mostě a turnaj v kuličkách tamtéž, měl za cíl tzv. za běhu zkoumat, zda se dá v centru Prahy sportovat, rekreovat a žít i v "souběhu" s procesy turistifikace a gentrifikády.

    Výsledky výzkumu zatím nejsou zveřejněné, nutno však říct, že dočasnou zkušeností účastnic a účastníků trojboje je, že i patnáctiminutové mlácení se paličkou do čela nebo snaha prostrčit si vidličku jedním uchem a vystrčit ji druhým, lze považovat za příjemnější činnost než průchod Karlova mostu z jedné strany na druhou.

    Akce proběhla v rámci Případu pro sociálku, festivalu sociálního umění, dne 8.12. 2018.
    Trojboj Radia Tuleň
    https://www.youtube.com/watch?v=OwemclgGzVk
    SALE
    SALE --- ---
    [ Spelling mistakes cost lives dot com / vystavagallery show / 10.12.2018 / CR - Praha - infokafe Salé ]

    "Britain hating anarchist who knows the value of nothing" - Tory MP Johnny Mercer

    Darren Cullen je satirický umělec, ilustrátor a spisovatel. Narodil se v Leedsu irským rodičům, bydlí v Londýně. Studoval na vysoké umělecké škole v Leedsu, kde se naučil jazyk a techniky reklamního média, kde chtěl i pracovat, ale postupně začal být zděšený etickými implikacemi, které reklama zahrnuje. Tvrdí, že "manipulace tužeb a aspirací veřejnosti, obzvláště těch dětských, používání arzenálu sofistikovaných a emočně poškozujících psychologických technik je děsivou cestou k vydělání na živobytí a ještě horší cestou k udržení ekonomiky."

    Reklamu tedy opustil a začal studovat výtvarné umění na umělecké škole v Glasgow. Nyní používá reklamní jazyk k projektům o prázdných slibech konzumerismu a lžích armádních verbířů. Začal v roce 2013 vydáním komiksu, anti-armádního verbovací bookletu satiricky pojmenovaného "Join the Army / Be the meat".

    Podobně jako s "Pocket Money Loans", Cullen zrealizoval sérii krátkých filmů nazvaných "Action Man:Battlefield Casualties k přilákání pozornosti ke způsobu, jakým Ministerstvo obrany míří na děti od pěti let se svou oficiální nabídkou hraček „Armádní síly jejího veličenstva", které například obsahují I hrací soupravu dronů Royal Air Force. Cullen říká, že je "obzvláště zainteresovaný v místech, kde hrozné požadavky našeho systému kolidují s nevinností dětství. Dětské hry, stejně jako jiné aspekty lidského života, byly zkolonizovány kapitalismem a adaptovány do druhů dětských tréninkových táborů pro tvrdě pracující spotřebitele a vojáky zítřka."

    Nepleťte si ho s graffiti umělcem stejného jména.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    A$AP Rocky - Gunz N Butter (Official Video) ft. Juicy J
    https://www.youtube.com/watch?v=7i2Y44vXRZw
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    BEHIND THE FOSSIL CURTAIN / ZA UHELNOU OPONOU (full movie)
    https://vimeo.com/269467101


    Documentary movie_ 27 minutes
    Czech with English subtitles
    2018

    ENGLISH
    In the dismal post-apocalyptic landscape of the coal basin in the northern part of the Czech Republic, through an artistically conceived film, we learn about an environmental movement whose motto is „change the system, not the climate“. Why these ecological activists are being labeled extremists is, for the film director, one of the examples of how the state is creating the enemy, thereby strengthening its own power.

    ČESKY
    V neutěšené postapokalyptické krajině uhelné pánve na severu České Republiky se skrze výtvarně pojatý film seznamujeme se současným environmentálním hnutím, jehož mottem je “změňme systém, ne klima”. Proč jsou tito ekologičtí aktivisté označováni za extremisty je pro režiséra jeden z příkladů toho, jak si stát buduje nepřítele, na základě čehož posiluje svou moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam