• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    vtipne podana analyza cyklu streetart-fine art-komerce od Brada Troemela, kterej to nevydrzel a udelal 15min video o tom jak KAWS zarabi miliony

    The Kaws Report
    https://www.youtube.com/watch?v=NkOj3lRSndA


    imho vlhkej sen Pasty Onera a jemu podbnejch. Konec videa se zpravou pro zamestnance galerii a muzeji je pekna!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Až budu velká, chci být naživu | When I grow up I want to be alive
    https://vimeo.com/343963010


    Až budu velká, chci být naživu | When I grow up I want to be alive
    Režie: Vladimír Turner | Director: Vladimír Turner

    Autorský dokument Vladimíra Turnera sleduje několik postav českého středoškolského hnutí Fridays for Future. Pravidelnými stávkami chtějí přimět politiky k razantnímu řešení klimatické krize.

    „Dokud politici odmítají dělat to, co se od nich čeká, a to je řešení vážných problémů jako je klimatická krize, tak my odmítáme dělat to, co se čeká od nás, a to je chození do školy,“ říká na začátku autorského dokumentu Až budu velká, chci být naživu Vladimíra Turnera jeden z mluvčích českých Fridays for Future, Petr Doubravský. Snímek na příkladu několika aktivních studentů ukazuje, jaké jsou jejich motivace k připojení se k mezinárodnímu středoškolskému hnutí, které pomohla nastartovat umanutá občanská angažovanost mladé Švédky Grety Thunberg. Současná aktivita studentů dokázala proměnit debatu o klimatu a klimatické katastrofě i u nás v Česku. Zásadní problémy naší samotné existence se pomalu prodírají na stránky hlavních českých médiích, a to i přes velmi silný vliv klimaskeptismu, který u nás zosobňuje především postava bývalého prezidenta Václava Klause. Turnerův film nabízí pohled dovnitř každodenní práce organizátorů stávek, a to při svolávání demonstrací napříč Českou republikou. Odhaluje ale i jejich strategie a to, jak vypadá kolektivní promýšlení cílů a požadavků studentského klimatického hnutí. Studenti se ale ve dvacetiminutovém dokumentu Vladimíra Turnera rozpovídají také o tomu, jakým postihům čelí ve svých školách a jak na jejich občanský aktivismus reagují jejich pedagogové i rodiče. V některých případech na to není zrovna radostný pohled, přestože se situace školy od školy liší a někdy se radikálně liší i přístupy konkrétních vyučujících na stejných školách.

    ''As long as politicians refuse to do what is expected of them, and this is a solution to serious problems such as the climate crisis, we refuse to do what is expected of us, and that is going to school,” says one of the spokesmen of Czech Fridays for Future at the beginning of When I grow up, I want to be alive. In portraits of several active students, the film shows their motivation to participate in the international high school movement, which was kicked off by the civic engagement of a young Swedish girl Greta Thunberg. The fundamental problems of our future existence are slowly going through the pages of the major Czech media, despite the very strong influence of climate-skepticism. Turner's film offers insights into the day-to-day work of the organizers in holding the strikes and shows how the collective thinking of the goals and requirements of the student climate movement looks like.
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Radio Tuleň začalo letní cyklus "haiku pro každý den s Radiem Tuleň"

    Pro 5-7-5 nerdy - haiku je postavené na zvukomalebnosti - čeština není japonština (チェコ語は日本語ではありません)

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Artzona. Jeji posledni cast je o enviromentalnim umeni

    ArtZóna — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12072033166-artzona/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    http://www.akvapark.eu/

    AKVAPARK / pouliční festival o vodě / 21. - 30.6. 2019
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=AczecBUFFlM
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR:
    AŽ BUDU VELKÁ, CHCI BÝT NAŽIVU (trailer)
    https://vimeo.com/343468395
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    KAPITAN_STIKA: Radio Tuleň vyhlásilo válku kinematografii, umění a i celému světu!!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Umění pro klima » Sedmá generace
    https://www.sedmagenerace.cz/umeni-pro-klima/
    SGNLR
    SGNLR --- ---


    25.6. od 21:00 v Prostoru39 na Žižkově
    https://www.facebook.com/events/374005363226593/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    An Immigrant Rights Group Recruited 10 Street Artists for a Viral Campaign About Child Detention—and They Hope to Bring It to DC Next | artnet News
    https://news.artnet.com/...nt=bufferbe5ec&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=news
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---


    Milan Mikuláštík
    Bin-Pool

    2019
    site specific installation in historical military pool, 2000 vinyl stickers with various trash bin icons, projection of the black hole
    (part of joint exhibition with Benjamin Tomasi organized by Prague Biennale Foundation at Kasárna Karlín)
    ***
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Pojď blíž, sedni si na místo určené, pozoruj bezprostřední okolí, nic nevidíš? Neboj se, život brouka hrotaře ti je jen zdánlivě vzdálený, rozhodně méně než život mnohých lidských existencí. Osvobozující myšlenka, že každá existence je stejně významná jako hrotař, jednotlivý brouk, ti dá nový náhled na tvé snažení, pachtění, soutěžení, boj o kus žvance.
    Rozhlédni se dál, výhled přenádherný, stavbě nových rezidencí přímo sousedí již bytové domy obydlené. Také tě napadá, kdo se skrývá pod nánosem luxusu, za nepropustnými skly? Všichni jsme tak trochu voajeři, s příchodem nových sítí se voyerství stalo naším každodenním chlebem, vem do rukou dalekohled a podívej se do oken v přímém sousedství.

    /

    Obklopeni oplocenými rezidencemi, které pohltily volné prostranství doků. Místo nikoho se stalo místem někoho, jen pro vybrané rezidenty žijící v přímém sousedství se zahrádkářskými koloniemi. Kdo tu byl první bojuje již dlouhá léta o přežití. Gigant jménem developer je pro malé zahradní domky těžkým soupeřem.

    /

    Ve snaze předefinovat celou lidskou existenci, ve snaze přestat vnímat lidstvo jako vyšší formu bytí je nezbytné vytvořit město natolik inkluzivní, že si v rámci městského systému najde své místo vše živé. A to včetně lidí bez finančního kapitálu, včetně tuleňů, čmeláků a žab, včetně všech, kteří nikdy nebudou na reklamním billboardu developerských společností.
    Pozorovatelna sousedství
    https://www.youtube.com/watch?v=ijMl5B7qPhE
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HUMAN.SORRY.
    https://vimeo.com/341540015

    Site– specific installation
    2019
    Prague

    Part of Dreamland outdoor exhibition at Long Island space Prague. Dedicated to Fridays For Future student's srike movement.
    Curated by tereza Špinková
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Oddcher`s Eco Trip
    https://vimeo.com/304791656
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam