• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    VEX
    VEX --- ---
    HYNEK: to by se Alence nelíbilo
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Program na zaklade analyzy primych prenosu sleduje, nakolik se belgicti politici venuji svym mobilum.

    The Flemish Scrollers, 2021 – Dries Depoorter
    https://driesdepoorter.be/theflemishscrollers/

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    LPR#5 : "Deal of the week" par The Wa. - HIYA!
    https://hiya.fr/2021/06/30/lpr5-deal-of-the-week-par-the-wa/
    MTO
    MTO --- ---
    The Organizers of a Major U.K. Exhibition Used My Name to Promote Their Show. But They Were Too Afraid to Embrace My Ideas
    https://news.artnet.com/opinion/ai-weiwei-the-great-big-art-exhibition-1975114

    - Ai Weiwei ma problemy kvuli Assangemu...
    MTO
    MTO --- ---
    SHM8: to nevim :-)) ukradeno z geraspory, bez popisku...
    SHM8
    SHM8 --- ---
    MTO: to jsou policajti Czechteku 2005, že jo? ...a plot z Maďarska?
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    ‚Proti Ferimu skrz Feriho.‘ Členky skupiny popsaly vznik plakátů, které ‚ozdobily‘ právnickou fakultu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/praha-pravnicka-fakulta-dominik-feri-top-09-sexualni-obtezovani-nasili_2106130500_sto
    SGNLR
    SGNLR --- ---
      Искусство и город: граффити, уличное искусство, активизм
    http://primuzee.ru/shop/Knigi/Iskysstvo-i-gorod_-graffiti_-ylichnoe-iskysstvo_-aktivizm

    The book "Art and the City" describes the main directions and trends in the development of street art from the beginning of the twentieth century to the present. The publication, which was released in 2016, became the first book in Russian that claims to be a complete analysis of the global phenomenon of street art, which includes the global context and the situation in Russia.

    The second edition is supplemented by coverage of events after 2016. The book also includes several monologues from the pioneers of the street art scene, based on interviews with the author. In addition, the publication has significantly expanded the part about the New York graffiti scene, added a description of border street practices at the intersection of art, urbanism and activism. The chapter on Russian street art has also been substantially expanded.

    Igor Ponosov is a curator and theorist of street art, at the same time he is a practicing artist, and this position allows him to observe the processes from the inside, which is why many aspects in the book are interpreted critically, sometimes even emotionally, reflecting the personal involvement of the author.
    MTO
    MTO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    DEB
    DEB --- ---
    HYNEK: jen aby bylo jasno, plusicek davam tomu tvymu LOL
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    LOL

    Umět se prodat rozhodně není vychloubání, říká umělec Pasta Oner - Metro.cz
    https://www.metro.cz/umet-se-prodat-rozhodne-neni-vychloubani-rika-umelec-pasta-oner-pwm-/praha.aspx?c=A210607_154341_metro-praha_pur

    Zároveň já nejsem určitě ten, kdo by konzum glorifikoval. Ale jsme jeho plnohodnotnou součástí a není možné se z toho vydělit. A to je vlastně ta moje umělecká otázka – jde to, nebo jsme tím tak zahlcení, že nejde? Spíš si asi myslím, že nejde. A když se ohlídnu třeba i za tou freetekno scénou, tak ti lidé taky tankují na pumpě, hulí cigára nadnárodních korporací, svolávají se mobilem přes síť operátorů.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    je to v událostech na nástěnce, ale pro jistotu

    Státní fond kinematografie podporuje výrobu samostatného kinematografického díla, jehož autor či autorka experimentuje s výrazovými prostředky, novými technologiemi či filmovým médiem. Výzva k podání žádostí o podporu v tomto dotačním okruhu je Státním fondem kinematografie vyhlašována jednou ročně a v předchozích letech byl mezi tvůrce rozdělen rozpočet ve výši 2 milionů Kč. Během semináře, který se uskuteční v prostorách etc. galerie, přiblíží zástupkyně Fondu Tereza Czesany Dvořáková a Monika Bartošová očekávání, která má Fond od projektů podpořených v okruhu experimentálního filmu, a představí jakým způsobem správně vyplnit formuláře žádosti o podporu. V závěru prezentace bude prostor pro dotazy ze strany účastníků.

    Kapacita semináře je omezena dle vládních restrikcí, a proto žádáme zájemce a zájemkyně, aby si do 8. června rezervovali místo na emailové adrese mail.etcgalerie@gmail.com.

    Po skončení semináře se uskuteční promítací pásmo Představy komunity V: Kameru všem!, na které jsou účastníci semináře srdečně zváni.

    [Seminář: Jak žádat SFK o podporu na výrobu experimentálního filmu?]
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    Inspirační fórum ji.hlavského festivalu a Display – Asociace pro výzkum a kolektivní praxi zvou evropské umělce, filmaře, designéry, vědce, výzkumníky a odborníky z dalších oborů, aby se k nám připojili ve snaze hledat nápaditá řešení strukturálních problémů evropské společnosti, která čelí výzvám spojeným s proměnou ekologické, politické, technologické a sociální krajiny, a navrhovat alternativy k současnému vývoji, které přispějí k udržitelné a kolektivní budoucnosti.

    Inspirační fórum | MFDF Ji.hlava
    https://www.ji-hlava.cz/inspiracni-forum/inspiration-forum-lab

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: "Pravděpodobně se jedná o největší obrazec v poli, rozkládající se na 18 ha řepkového porostu." má výpovědní hodnotu: naše ega jsou tak velký, že to můžeme narovinu přiznat, ale radši tam dáme pravděpodobně, protože o fakta tady sice moc nejde, ale necháme si zadní vrátka:))
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Ztohoven to s tim anarchokapitalismem myslej tak vážně, že je jejich aktuální projekt celej žlutej! Doporučuju velmi deep prohlášení!

    Exit the Game / Vystup ze hry
    https://www.ztohoven.cz/exit-the-game/index.html
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Strajk kobiet bez hranic | Anarchistická federace
    https://www.afed.cz/text/7381/strajk-kobiet-bez-hranic

    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Umělecká instalace devětačtyřiceti mrtvých stromů uprostřed New Yorku upozorňuje na změny klimatu | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/umelecka-instalace-devetactyriceti-mrtvych-stromu-uprostred-new-yorku-upozornuje-8493714
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam