• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Vladimír Turner | Vladimír Turner
    http://sgnlr.com/



    Vernisáž výstavy Gas Chamber tento čtvrtek v 18:00 v galerii Bunkr, Most.

    Výstava situovaná v oblasti uhelných pánví, krajině, která spolu s místními obyvateli nejvíce trpí fosilním průmyslem, je rámována textem enviromentalisty Radka Kubala:

    Plynová komora stavěná uhlobarony

    Desítky let vydělávají na plundrování krajiny, lidského zdraví a ničení celých obcí. Jejich byznys navíc podrývá stabilitu klimatu, které ovlivňuje životní podmínky na celé planetě. Lesní požáry, záplavy, sucha, vlny veder, hurikány, tornáda, neúroda, hladomory. Takový je svět, který pro nás chystají. Už minimálně čtyřicet let ví o tom, že spalování uhlí, plynu a ropy vede k absolutní zkáze. A vědomě s tím nic nedělají. Uhlobaroni a majitelé fosilních korporací pro nás staví obří plynovou komoru, ve které nás chtějí postupně a pomalu uvařit. Éra uhlí pomalu ale jistě končí, zejména díky tlaku klimatického hnutí. Miliony lidí po celém světě vzdorovali moci uhlobaronů, aby přiblížili konec nejšpinavějšího fosilního paliva – uhlí. Boj ale neskončil. Uhlobaroni se totiž rozhodli, že svojí snahu o zničení veškerého života na Zemi nevzdají a houfně přecházejí z uhlí na neméně špinavé palivo - fosilní plyn. I nadále tak chtějí roztáčet kola kapitalismu, aby si udrželi své zisky na úkor všech ostatních. Doba uhelná za sebou zanechala zničené vesnice i krajinu, statisíce předčasných úmrtí a rozvrácené klima. Doba plynová za sebou už nenechá nic. Tuhle plynovou komoru jim nedovolíme dokončit.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    CABOWITZ: tak manifest je angažovaný vždycky, ne? z principu. nebo se mýlím? :)
    MTO
    MTO --- ---
    Hi-Rez & Jimmy Levy - This Is A War (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=O9a_P0evO7Y


    Disclaimer: The views, information, opinions and/or activities expressed in this video are solely those of the individuals appearing in the video, and do not necessarily reflect or represent those of Hi-Rez LLC, or its producers, officers, agents, and employees. The video is strictly journalism, and all of the content contained in the video are filmed for historical documentation purposes. The video is not meant to promote one side of an idea or another. The video is objectively documenting history, and is only filming individuals in their natural setting. None of the footage has been altered to enforce any particular narrative. Hi-Rez LLC has not verified, and is not responsible for, the accuracy of any information contained within the video. Hi-Rez LLC assumes no liability for any views, information, opinions and/or activities contained within the video.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    CABOWITZ: dekuji
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    VOYTEX: jak je libo :) - jen teda angazovane mi to moc neprijde, uhm... :)
    https://www.radiocustica.cz/michal-cab-kol-music-obsolete-8432595
    (cely porad na CRO venovany manifestu - prehrat lze ikonkou obraceneho play tacitka vlevo od textu - je to trosku matouci)
    Není dataset, není problém | | A2 – neklid na kulturní frontě
    https://www.advojka.cz/archiv/2021/6/neni-dataset-neni-problem
    https://ticho.multiplace.org/other.html
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    CABOWITZ: hod sem ten vas :)
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    SGNLR: HYNEK: to mi pripomina situaci dva roky zpatky, kdy jsme s kamaradama z avu napsali soundartovy manifest music is obsolete - taky z duvodu ze uz dlouho nikdo u nas zadny manifest nenapsal. ale v nasem pripade slo o humor - o cemz jsem v pripade uvedenych panu jaksi na pochybach. hh... no jsem zvedav co vygeneruji. nebo uz neco krome toho, ze se zalozili udelali?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HYNEK: krvácí mi konečník. to proto, že nezarábim a nemám v prdeli nacpaný vlastní péro, jako tady kluci. nikdy to nikam nedotáhneme, tak už to aspoň víme.

    má to podobnou kvalitu, jako rozhovory s fotbalistama po zápase
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    CABOWITZ: heskii. pro lidi bez FB uctu
    Flyerservice Hahn – by ZPS
    https://afd-muell.de/
    https://twitter.com/politicalbeauty
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    nebylo? velka parada :) - letakova antikampan Zentrum für Politische Schönheit proti AfD
    Přihlásit se k Facebooku
    https://www.facebook.com/MatejLuptak2/posts/10220139115089501
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    HYNEK: :DD
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    :))

    Sedm českých umělců založilo FIRMU, musí být manažery vlastního úspěchu — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/3382740-sedm-ceskych-umelcu-zalozilo-firmu-musi-byt-manazery-vlastniho-uspechu

    „Dlouho nevznikla výraznější výtvarná skupina, proto jsme se dali dohromady. Změnila se doba a my na to chceme reagovat,“ říká jeden z členů FIRMY Pasta Oner. K zakladatelům patří také Michal Cimala, Jan Kaláb, Martin Krajc, Matěj Olmer, Michal Škapa a Karel Štědrý. Nemají sice společný výtvarný styl, názorově se ale shodnou na tom, jaké je být umělcem jednadvacátého století.
    GGG
    GGG --- ---
    Private Views: A High-Rise Panorama of Manhattan - Andi Schmied – Book Therapy
    https://booktherapy.cz/products/private-views-a-high-rise-panorama-of-manhattan-andi-schmied
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Credit Suisse closing my account, says Chinese artist Ai Weiwei | World | The Times
    https://www.thetimes.co.uk/article/chinese-activist-ai-weiwei-says-credit-suisse-closing-his-foundations-account-lqwjhtbz0
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    TERROR NULLIUS - Video & Film - e-flux
    https://www.e-flux.com/video/416793/terror-nullius/

    Part political satire, part eco-horror, part road movie, TERROR NULLIUS is a political revenge fable constructed entirely from samples pirated from the Australian cinema cannon. Binding together a documentary impulse with speculative muckraking, Soda Jerk’s revisionist history opens a queer narrative space where cinema fictions and historical facts permeate each other in new ways. The apocalyptic desert camps of Mad Max 2 become the site of refugee detention, flesh-eating sheep are recast as anti-colonial insurgents, and the women of Australian cinema go vigilante on Mel Gibson. Working within and against the official archive, Soda Jerk’s feature remix offers an incendiary un-writing of Australian national mythologies. Funded by the Ian Potter Moving Image Commission in 2016, TERROR NULLIUS was notoriously disowned by the organization just days prior to the film’s premiere in 2018. Offended by its politics, Ian Potter’s Board of Trustees described the work as “a very controversial piece of art” and “unAustralian.” The Guardian named the “dizzyingly ambitious satirical work” one of the best Australian films of the decade.
    GGG
    GGG --- ---
    Affect and Colonialism: Call for Digital Fellows for Web Lab | On the Move
    https://on-the-move.org/news/affect-and-colonialism-call-digital-fellows-web-lab
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Ve ctvrtek 16. zari v Oku zadarmo tento film - je v nem mimo jine rozhovor s typkem, ktery v Cine vymyslel system socialnich kreditu. Spolu s nim kratky dokument o biometrickych kamerach v Cesku.

    Vice info: [BIG BROTHER FILM FESTIVAL]

    Bio Oko bude ve čtvrtek 16. září plné kamer na rozpoznávání tváří - Digitální svobody
    https://digitalnisvobody.cz/blog/2021/09/03/bio-oko-bude-ve-ctvrtek-16-zari-plne-kamer-na-rozpoznavani-tvari/

    "Tous surveillés : 7 milliards de suspects" (le 21 avril 2020 à 20h55 sur ARTE)
    https://www.youtube.com/watch?v=-0e2iKrd5og
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    v pristim roce vyjde knizka Political Art od Gestalten. Pokracovani "bible" Art & Agenda



    The Art of Protest: Political Art and Activism: gestalten, Gavin, Francesca, Bieber, Alain: 9783967040111: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Art-Protest-Political-Activism/dp/3967040119

    Thanks to art’s ability to communicate and influence, it has always had a charged relationship with activism and politics. And, given the tumultuous times in which we live, with traditional democracies being challenged from all sides, the changing climate, global movements for social justice, and political upheaval causing millions to search for a better life abroad, this relationship has never been more important. The Art of Protest will explore the connection between art, politics, and activism today, revealing how, over the past decade, artists have been engaging with political and social issues of all kinds, through different artistic mediums.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam