• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    Vím, že některým z vás možná poskočilo srdce, když uviděli, že se tady něco začíná dít, nicméně další Jediná cesta to bohužel nebude. Otevírám tenhle klub za účelem otevřené diskuse na téma

"Kde by mohli Tári a Petrius slavit narozky??"

v naději, že třeba někdo přijde s něčím co nás zaujme.

Nechceme tíhle svinit Chrudoše takže tak. Také předem prosím všechny autory návrhů, aby ve výsledku nebyli nešťastní když jejich návrh nevyhraje. Nicméně může se stát, že některé lišky podšité těchto návrhů využijí k jiným účelům.... :-)

rozbalit záhlaví
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZAPPO: Ne spis neco jako
    "Tenhle novej typek prisel s daleko vice vojaky, radeji polozime tu cihlu, protoze ten capek pred nama o ni prisel i s rukou".
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Petrius: Chapu, neco jako "Hele, ten novej typ po nam chce sebrat kudly! Vemte ho cihlou a hodte ho do reky..."
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Goran zapomě dodat jednu věc, kterou pořád zdůrazňuju: Dosavadní správce provinci, zákony mocneprosazoval, byl si moc dobře vědom, že většina obyvatel údolí by to moc dobře neskousla...

To co Goran popisuje jsou zákony Císařství a je dost pravděpodobné že s novým správce přijde i snaha o jejich prosazování...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZAPPO:
    Predbezne budou prava odstupnovana podle toho, jestli jsi cisarsky obcan, poddany z pridruzeneho uzemi (udoli), neobcan kteremu je povoleno pobyvat (zahranicni vyslanci a kupci), propusteny otrok, otrok a nebo psanec a podobna svoloc.
    Zbran na verejnosti krom armady muzou nosit jen prvni dve kategorie.
    Dane plati krom otroku (za ty je plati vlastnik jako dan z majetku) vsichni.
    Bude se platit pausalne podle majetkove tridy a obcanske kategorie.
    Osvobozeni od dani existuje, ale je vyjimecne.
    Snad se na hrubych rysech brzo shodnem a ocitnou se na strankach.

(ale podobne dotazy jsou rozhodne vitane... at na neco nezapomenem)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    jedna vec k zakoniku -verim, ze do detailu ho udelat bude asi chtit praci a tak, ale uvital bych, kdyby se ty veci, ktere mohou hodne ovlivnit tvorbu postav a vybaveni objevily co nejdriv.
    Treba i v hrubych zakladech - jako jestli je legalni nosit zbran, jeslti se plati nejake dane(formu, vysi atd klidne resit pozdeji - spis princip) atd.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    PETRIUS: Šalamounské :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Připravte si pevná pouta, uvažuju že ty bude leckdo nosit také.... ;)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Přpravte si vavřínové věnce! :-)) uvašuju, že státní úřednící je budou nosit :-)))
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Mno, tak třeba Prasátko bude mít takový kostým, jaký mu ušiju; a tóga to jistě nebude. :)) Čili přišel o důvod se tu projevit. ;)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    jistěže - neherní způsoby rozlišení fakt nebrat!
    A že to moc lidí neužije, zatím jsou to asi dvě třtiny hráčů, které by tohle mělo zajímat, ale imho tady na to každej hází bobek, to je to :-/
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    I to, ze to asi moc lidi neuzije:)
    No, pokud to nebude povinnost, ale moznost ci tip, tak je to dobry napad.
    A treba gardisti, co budou mit dobrovolnost povinne - to je moc fajn.
    Rozhodne ale cestou toho, ze jde o fyzickou "herni cast" kostymu. Treba Pirshuv navrh na modni trendy je IMHO idealni.
    V kralovstvi frci pokryvky hlavy zatimco cisarssti jsou prostovlasi, nekde serpy, jinde odznacky:) - jo to zni dobre:)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Pirosh tak nějak shrnul čeho se snažím docílit...
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    Můžeš to dát do nějakého úvodu. Pokud někdo bude chtít vypadat jako občan císařství, IMHO se bude snažit pořídit si vyhovující kostým.
    Nicméně říci, že císařští rádi nosí šerpy (žhavá móda - nosí na nich různá vyznamenání atp.) a královští stoupenci zas symbol meče jako odznak víry, to není nic proti ničemu. Garda by třeba šerpy nosit mohla.
    Ale nemyslím, že by toho nějak vícero lidí užilo.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Ano, to je v popisu údolí... Ale i tak tam budou nějaké rozdíly mezi tím jak se oblékají Královstí a jak Císařstí. Jelikož ale kostýmy fantasáků pokryjí veškeré historické spektrum co se oblíkání v našem světě týče, tak je opravdu těžké se tam nějak napresovat...

Mohl bych třeba říct že pro království se hodí Románské kostýmy a pro Císařství Barokní,ale to bych nepochodil ještě víc než se šerpama a snahou o napodobení tóg.... :-)))
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PETRIUS: Ona hlavně bude dost zima, takže mít tógu a pod ní tři svetry bude vypadat hodně vesele. :) Uvědom si, že i Římané, když vyjeli na sever do provincií, oblékali něco teplejšího a tógu odložili. :)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Já teď halvně hledám návrhy na řešení. Samozřejmě už teď mám v hlavě různé nápady jak poradit s vyzáží aby to vypadalo aspoň trochu císařsky, ale čekám, že třeba někdo přijde s nějakým geniálním řešením....

Návrh z Hofy je pro každého, kdo by měl (chtěl) vypadat jako z Císařství, palla, pruh látky 1,5x3 metry, omotaný kolme těla charakterictickým způsobem...

ovšem pro lidi kteří se chtějí pohybovat je to dost nepraktické. Proto jsem v první řadě navrhl ty šerpy...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    aha, já to napsal tak, že to vypadá jako povinnost? mno dobře no. Povinnost to není, je to spíš otázka hrdosti. Imho věřící by měli nosit odznak svojí víry, stejně tak asi jako, že hrdý občan Císařství bude chtít všem ukázat, že je občanem...

Jde mi orelaitu světa a taky o to, aby nedocházelo k trapným omylům typu "Jééé já nevěděl, že jsi císařův stoupence! máš takový renesanční kostým...."

Narážíme na to furt a na mnoha larpech. Až bude přístup a zázemí hráčů v ČR jiné, budeme si moct mít larpy s kostýmy podle role. do té doby se musíme spokojit s podobnou znouzecností :-/

A nebo bych mohl zkusit dát povinnost kostýmů podle role, ale už teď mi dost lidí psalo, že na to prostě němají (nejen prachy)... To bych asi moc nepochodil...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    ja te chapu, ale v takovem pripade bych nejake ty znaky napsal jako treba voditko, ale urcite ne jako povinnost.
    Proste kdo bude chtit ukazat "sem vodtama" tak at ma moznost, ale at neni povinnost lepit si na hadry stuzky a faborky...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ocením když se vyjádří ještě někdo...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    mě jde o nějaké postihnutí rozdílu "nechci vypadat jak z Císařství" / "Nemám kostým na to abych vypadal jako z Císařství"...

O to tady jde...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    A neni to jedno?
    Uplne uprimne, kdyz vsichni zijou v jedny dire(kterou tak pekne popsal Goran:) ), tak na nejake odlisovani bych to moc nevidel.
    A IMHO by to melo vyplynout z jednani a nazoru - tedy hrani charakteru.
    Plus si vem spoustu postav, ktere z nejakeho duvodu nechteji vypadat jako z jedne ci druhe strany a navic - tohle oznacovani by bylo herni, technicke? jaky je v tom prinos? Kdyz prijdu novy do mesta tak je logicke ze si muzu myslet, ze tamhle ti typove jsou z Kralovstvi a tamhle ta banda jsou cisarssti. A pokud budu chtit a oni se nebudou nijak tajjit, tak jsem behem deseti minut zorientovany - pokud ano, tak by stejne asi do kategorii serpa ci mec nespadali.
    A naopak muze byt dobre, kdyz se stanou historicke omyly, prehmaty - a dovedu si predstavit noc dlouhych nozu, kdy bude treba mistniho znalce pomeru, ktery povede bandu vrahu a bude ukazovat....
    Shrnuto a podtrzeno - prijde mi to reseni neexistujiciho problemu, ktere nicemu neprispeje a muze mnohe posrat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam