• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SVATY
    SVATY --- ---
    MAESTRO_007: to sice jo ale tam šlo o tu formulaci ten druh nebyl nově objevenej jen se přišlo na to že to co se sbíralo jako arcana vlastně neni jenom arcana ale sou to dva ruzný druhy
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PSYCHOTOXIN: ano je to podle me psilocybe moravica....

Lysohlávka moravská - Psilocybe moravica Borovička
    Plodnice určil. J. Borovička, autor popisu druhu. Druh byl popsán z okolí Krnova v roce 2003. (Mykologický sborník, 4/2003, str. 126-141).

PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    VIOZOR: muj tip je arcana nebo moravica ale ač se nezdá na první pohled může být i bohemicae ... vyber si :)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    MAESTRO_007: eee cooo ? Nově objevený druh ..to jsou mi novinky ... jinak v laickým pojetí lysohlávek je asi "modrající" všechno ... no jestli se pletu tak se omlouvam ale internetové zdroje se zmiňují o letech čtyřicátých minulého století ... nejnovější z druhů je podle mě roztomilé lízátko :) weraroa novea pro tu si ale musíš zaletět na Zéland .. :/
    S161
    S161 --- ---
    myslite ze ma cenu jezdit do Brd, nebo je to moc nizko?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    bohemka to podle me neni....

je to ten druh co byl "objeveny" teprve pred par lety.... myslim ze modrajici nebo jak to pojmenovali....

pritom se v brne/otrave/prostejove sbira odjakziva....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIOZOR: takhle, myslím že je v tom trošku chaos, akle protože ten web poskytuje docela slušný parametry - kde to rostlo, jak je to veliké.. no není to střela od boku
    VIOZOR
    VIOZOR --- ---
    PALEONTOLOG: diky, no me prave zase z popisu spis prijde ze to je moravica ... ale urcuju dle fotek a popisu.. ja moc druhy nerozeznam teda pokud to neni do oci bijnci ...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIOZOR: dej si tu práci sám, příště poučíš ty: http://houbicsky.blog.cz/1009/lysohlavka-tajemna
    DAREEN
    DAREEN --- ---
    MAESTRO_007: bohemky? .)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    VIOZOR: napovedou by ti mohlo byt to modrani na spodni fotce.... => sežer to....
    VIOZOR
    VIOZOR --- ---
    Ahoj, mohl by me nekdo pomoct určit druh ?

_BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Sobesice - myslel jsem ze s tou urodou pocasi udela vetsi divy. s odrenyma usima 60 kusu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DARJEEL: nejde o angličtinu, něco výpravnější ho než koncentrát z wiki by nebylo ? pěkně body, odrážky, hlavní myšlenky, ne ?

E2E4: koukám, že se dokážem motat v kruhu docela dlouho; nenapadlo mě to jinak, než jako špatnej výraz :D
    chápu, že těžím z prehistorických zdrojů jako sou "Experimentální psychózy" nebo "Farmakologie pro lékaře I. a II." tuším z 80' let a podobně, tak třeba se něco změnilo v drogách nebo lidech, ale najdi mi nějakou citaci a dost těch keců, nemám na to čas :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: na psychology seš moc fenomenologickej :)
    PALEONTOLOG: ne, bez anličtiny seš stejně nahranej... :/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PALEONTOLOG: uff.. napadlo tě někdy, proč se halucinogeny jmenujou halucinogeny a ne třeba pseudohalucinogeny?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: ví nebo publikoval ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PALEONTOLOG: jde o to, že říkáš "nevím že by lsd, houby, šalvěj způsobovaly ta pryvé" - [ PALEONTOLOG @ SBĚR LYSOHLÁVEK proradná poradna ]

leckdo naopak ví, no.. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: právě, je to bordel v pojmech trošku, ale když rozlišíš pseudohalucinace=nepravé halucinace X halucinace = pravé halucinace, tak jsme o pár řádků níž a moje otázka platnosti nepozbyla
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Četl jsi třeba Terence McKenna: True Hallucinations? Tam jsou pravé halucinace už v titulku knihy. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: tak té frašky necháme, ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam