• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BUCI
    BUCI --- ---
    to ja zase jenom kopinatky nic jinyho sem tu jeste nenasel..jen par luk z kopinatkama ale aspon neeco..
    SVATY
    SVATY --- ---
    BROZKEFF: Nic lepšího na nich neni to sem ani nikdy netvrdil, ale jen že sem je nikdy nezbíral ;)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BROZKEFF: na kopinatkach je oproti "ostatnim" vsechno jenom horsi .)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SVATY: Co je na kopinatkách "lepšího" oproti p.moravica, p.arcana nebo co to je zač ty hříbky co se kolem toho Žďáru běžně vyskytujou?
    Jinak teda zatím konstatuji tuto skutečnost BROZKEFF. Nebýt míst, kde jsem hříbky našel už loni na vánoce, tak bych asi nenašel nic, protože se fakt pod tím listím skrývají. Vše Černý les, tu přehradu jsem zatím nezkoušel.
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    nějakej tip na vhodnou lolalitu poblíž prahy? přemýšlím o posázaví, směr jílové u prahy a dál..
    IVQ
    IVQ --- ---
    mmch zitra planuju mensi vylet okolo Brna. kdyby se nekdo chtel pridat, do posty, prosim. sry, ze to pisu az ted.
    IVQ
    IVQ --- ---
    tak jsem dneska nahodne sla zlinskym parkem a perifernim videnim jsem zachytila cosi v trave... ano, houby:) nicmene uz natrhane a vysypane, samozrejme ty spatne. nekdo mel asi radost:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LINOLEUMKA: máš pomíchaných víc druhů dohromady, některý jsou a některý ne... Tak třeba ta čtvrtá zleva a zároveň druhá odspodu... takže jak píše Atom, vyhodit! :)))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PALEONTOLOG: jo tak to tedy je. nejlepčí jsou malé když vyrůstají a právě tyhle přemrzlé. ale každý má nejspíš jinou zkušenost.:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VRINDAVAN: umožní přístup kyslíku k houbové hmotě a kdybys četl ten odkaz od maestro_007, tak se dočteš, že účinná látka v houbách ráda a nenávratně oxiduje a houba ztrácí účinek .)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PALEONTOLOG: a přemrznutí je nežádoucí nebo naopak?:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VRINDAVAN: ve výsledku stejně - přemrzly, změna objevu vodou imho příliš roli nehraje, ale při narušení buničiny účinný indol rychle oxiduje, pokus takovou houbu vysušit je rozsudek ke zkáze, vím to, zkoušel jsem to
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    vliv extrémních podmínek na těla hub.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PALEONTOLOG: a nebo byly vysušeny nedostatkem vláhy a po deštích zase ožily a pak přemrzly.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAESTRO_007: děkujeme, a proč jsou modré tyto, když zjevně mechanicky poškozené nejsou a celé zmodraly ? odpovím si, zmrzly

VRINDAVAN: MAESTRO_007
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PALEONTOLOG: to nevím, třeba že mají nedostakek vody tak zblednou a zmodrají. když jsou hnědé tak mají také někdy namodralou špičku kloboučku. anebo třeba nedostatek vody a mráz, třeba.

já se v tom nevyznám jen špekuluju.:)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Modrání psilocybinových hub

Modrani psh - Enpsyro
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3pmodrani.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VRINDAVAN: a proč sou teda modré ? .)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PALEONTOLOG: no jasně.:) ale jestli to zbarvení nedělá třeba voda u Bohemic? když zaprší je do hněda a kadyž je sucho tak zbělá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VRINDAVAN: já taky nejsem mükolok, ale než se zkusím strefit, tak hledám věcné znaky, stejně stojí fotka za vyliž
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam